Ocena aukcji.
-
piatek69
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
Na moje oko to te ogłoszenie to fikcja, gdyby było prawdziwe i wszystko takie super to:
1) cena byłaby wyższa
2) ogłoszenie byłoby bogatsze
1) cena byłaby wyższa
2) ogłoszenie byłoby bogatsze
piatek69
Mój kochany Touranek :*
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
fikcja nie fikcja... widać, że stoi w serwisie ale nie jestem pewien czy w polsce bo jakaś dziwna nazwa i nie słyszałem o takim dilerze... a wiadomo goście z serwisu nie sa wylewni w ogłoszeniach bo uważaja, że jak juz klient zobaczy, że auto stoi w serwisie to juz na 100% musi wszystko być ok i nie trzeba wiecej zachęcac... a skoro faktycznie serwis by sprzedawał to myśle, że historie mogą mu zrobic odpowiednią do tego przebiegu, choc nie twierdze, że jest on nieprawdziwy ale uczulam żeby nie stracić czujności... ostatnio bodajże w Turbo kamerze było jak serwis mercedesa sprzedawał Klase B... auto było po niezłym dzwonie a sprzedawane było jako bezwypadkowe z pełną historią serwisową itd. później jak babka doszła co jest to sie wszystkiego wypierali, że jak auto u nich stoi do sprzedania to nie znaczy, że oni gwarantuja, że jest wszystko ok... normalnie rece opadają...piatek69 pisze:Na moje oko to te ogłoszenie to fikcja
-
piatek69
- Użytkownik
To fakt, też to oglądałem, albo to jak auto było jeżdzone, a został licznik wyzerowany i również sprzedane jako nówka. Ja tam bym tego tourana nie kupił. Mimo tego że autko ładne.Dodi pisze:ostatnio bodajże w Turbo kamerze było jak serwis mercedesa sprzedawał Klase B... auto było po niezłym dzwonie a sprzedawane było jako bezwypadkowe z pełną historią serwisową itd. później jak babka doszła co jest to sie wszystkiego wypierali, że jak auto u nich stoi do sprzedania to nie znaczy, że oni gwarantuja, że jest wszystko ok... normalnie rece opadają...piatek69 pisze:Na moje oko to te ogłoszenie to fikcja
piatek69
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
dziś byłem w serwisie VW i przypadkowo gadałem z gościem który czekał na odbiór auta z serwisu.
Sprzedał kilka lat temu 2 letniego Passata z przebiegiem 370 000 km.
Goście którym sprzedał auto cofnęli licznik do 70 000 km!
Klient kupił i podobno zadowolony.
Nie wierzcie w duchy i okazyjne ceny i sprawdzajcie dokładnie auta i tępcie polskie chamstwo!
Sprzedał kilka lat temu 2 letniego Passata z przebiegiem 370 000 km.
Goście którym sprzedał auto cofnęli licznik do 70 000 km!
Klient kupił i podobno zadowolony.
Nie wierzcie w duchy i okazyjne ceny i sprawdzajcie dokładnie auta i tępcie polskie chamstwo!
Pozdrawiam!
-
ŁukaszTouran
- Zaawansowany
- Auto:: TouranCross 2.0 CR CJFA
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 136 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
Dokładnie nie ma co wierzyć w okazje cenowe i inne zwiastuny porządnych używanych aut.
Podaje przykład mojego wujka, który był na kupnie Toyoty Corolli Verso i znalazł sobie taką jaka go interesowała, czyli 1.8 benzyna rok 2005r kasa też mu pasowała. Wszsystko było pięknie ładnie, przebieg dopusczalny 110tys km, bezwypadkowe, od osoby prywatnej.
Pojechałem z nim swoim Touranem to auto oglądnąć na Śląsk no i na wstępie auto w miare ładne, wiadomo obtarcia delikatne na zderzakach do przejścia. Gadam z gościem, pytam go o różne rzeczy a on mi mówi, że to nie jego samochód tylko szefa, który mu kazał go sprzedać
.
No i zong
Gościu za wszelką cene chciał jechać do Toyoty do Katowic, a ja się nie zgodziłem na to bo wiedziałem że coś to śmierdzi. Oczywiście wujek nie był zbyt chętny wydać 350żł za podstawowy przegląd w ASO. Miałem znajomego w Toyocie w Krakowie, więc pojechaliśmy tam. Gościu oczywiście przestrazony 
Sprawdzali samochód przez 5h, ale wyniki były zaskakujące. Okazało się że Toyota miała naprawde przejechane 325tys km !!! miało wymenione maske, zderzak, lewe nadkole, drzwi od kierowcy i przednią szybe
I opłaciło sprawdzić. Nie popuściłem i zadzwoniłem do właściciela samochodu i porozmawiałem z nim poważnie, mówiąc jakie konsekwencje grożą mu za wprowadzanie klienta w błąd. Przeprosił wszystko pięknie ładnie i nawet kase wrócił za poniesione koszty przeglądu, przyjazd i wszystko. Kazał pracownikowi wypłacić 650zł.
Podaje przykład mojego wujka, który był na kupnie Toyoty Corolli Verso i znalazł sobie taką jaka go interesowała, czyli 1.8 benzyna rok 2005r kasa też mu pasowała. Wszsystko było pięknie ładnie, przebieg dopusczalny 110tys km, bezwypadkowe, od osoby prywatnej.
Pojechałem z nim swoim Touranem to auto oglądnąć na Śląsk no i na wstępie auto w miare ładne, wiadomo obtarcia delikatne na zderzakach do przejścia. Gadam z gościem, pytam go o różne rzeczy a on mi mówi, że to nie jego samochód tylko szefa, który mu kazał go sprzedać
No i zong
Sprawdzali samochód przez 5h, ale wyniki były zaskakujące. Okazało się że Toyota miała naprawde przejechane 325tys km !!! miało wymenione maske, zderzak, lewe nadkole, drzwi od kierowcy i przednią szybe
I opłaciło sprawdzić. Nie popuściłem i zadzwoniłem do właściciela samochodu i porozmawiałem z nim poważnie, mówiąc jakie konsekwencje grożą mu za wprowadzanie klienta w błąd. Przeprosił wszystko pięknie ładnie i nawet kase wrócił za poniesione koszty przeglądu, przyjazd i wszystko. Kazał pracownikowi wypłacić 650zł.
ŁukaszTouran pisze:Dokładnie nie ma co wierzyć w okazje cenowe i inne zwiastuny porządnych używanych aut.
Pojechałem z nim swoim Touranem to auto oglądnąć na Śląsk no i na wstępie auto w miare ładne, wiadomo obtarcia delikatne na zderzakach do przejścia. Gadam z gościem, pytam go o różne rzeczy a on mi mówi, że to nie jego samochód tylko szefa, który mu kazał go sprzedać.
No i zongGościu za wszelką cene chciał jechać do Toyoty do Katowic, a ja się nie zgodziłem na to bo wiedziałem że coś to śmierdzi. Oczywiście wujek nie był zbyt chętny wydać 350żł za podstawowy przegląd w ASO. Miałem znajomego w Toyocie w Krakowie, więc pojechaliśmy tam. Gościu oczywiście przestrazony
Sprawdzali samochód przez 5h, ale wyniki były zaskakujące. Okazało się że Toyota miała naprawde przejechane 325tys km !!! miało wymenione maske, zderzak, lewe nadkole, drzwi od kierowcy i przednią szybe![]()
I bardzo dobrze, trzeba tępić tych sprzedawców złodziei i kłamców. W ogłoszeniach piszą że auto ma 100000000% prawdziwy przebieg i jest bezwypadkowe, ty jedziesz 400km bo rozmawiałeś z nim przez telefon wszystko potwierdził w 100%, zapewniał że jeździł nim tylko w niedziele do kościoła a że jest niewierzący to auto prawie nowe. A jak jedziesz oglądać to okazuje się to co się okazuje i tylko traciłeś czas pieniądze i nerwy.
-
artur69283
- Kandydat
Witam,
szukam od dłuższego czasu tourana 1,9, czytam Wasze komentarze i już mam męlik w głowie prawdziwy. Wybieram się zobaczyć tego touranka, czy może ktoś z Was zna tę ofertę i może mi coś istotnego podpowiedziec, czy warto tam jechać:
http://moto.allegro.pl/piekny-touran-hi ... 94761.html
będę wdzięczny za pomoc i wszelkie komentarze.
szukam od dłuższego czasu tourana 1,9, czytam Wasze komentarze i już mam męlik w głowie prawdziwy. Wybieram się zobaczyć tego touranka, czy może ktoś z Was zna tę ofertę i może mi coś istotnego podpowiedziec, czy warto tam jechać:
http://moto.allegro.pl/piekny-touran-hi ... 94761.html
będę wdzięczny za pomoc i wszelkie komentarze.
- Rauko
- Expert
- Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Część zdjęć z aukcji mi się nie łauje, ale z tych co się załadowały to widać, że fura ma tylko dogrzewacz silnika, a nie ogrzewanie postojowe. Pozostałe fotki mam nadzieję, że mi się załądują jak będę w domu przy kompie, to może coś więcej napiszę.
Nie widać też nalepki z przebiegiem pod maską - czy w poliftach też ona powinna być?
Nie widać też nalepki z przebiegiem pod maską - czy w poliftach też ona powinna być?
-
artur69283
- Kandydat
Prawdę mówiąc, to ten właśnie wydaje mi się drogi w porównaniu z innymi na aukcjach. On jest nieopłacony jeszcze. Dziwę się tylko, że od ponad miesiąca jest na aukcji, skoro taka okazja.
Podoba mi się jeszcze ten, też nieoplacony.
http://otomoto.pl/volkswagen-touran-cza ... 42091.html
Pozdrawiam forumowiczów serdecznie!
Podoba mi się jeszcze ten, też nieoplacony.
http://otomoto.pl/volkswagen-touran-cza ... 42091.html
Pozdrawiam forumowiczów serdecznie!
- tomasino74
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2.0 BMM 2007
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Auto z pierwszego linku bardzo ładne, cena moim zdaniem nieco zaniżona, a przebieg raczej nierealny, mam ten sam rocznik i było dużo więcej nakręcone, a i cena sporo wyższa, jednak od zakupu minął już prawie rok. Druga propozycja moim zdaniem ma jakieś drugie dno, cena jak i przebieg zdecydowanie za niskie. Owocnego szukania i pozdrawiam.