Aj boże wesoł spokojnie .Oringi wymienione już były w czerwcu to wtedy miałem chwilowe problemy z przerywaniem silnika po odpaleniu.Oringi zostały zmienione i problem zginął.Sądzę ,że nie jest to wina oringów .Chyba że co?sie znowu wyrobiły ?wesol pisze:Poprostu trzeba wiedziec jak je zamontowac z pompkami tak zeby gorzej nie bylo jak wczesniej
Świece żarowe
-
pavlos2
- Początkujący
- Auto:: Touran 2007 1.9 TDI BLS
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 2 razy
Re: Świece żarowe
P
- PIOTREL
- Expert
- Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 64 razy
- Otrzymał podziękowań: 108 razy
Wesoł najlepiej daj po łapkach koledze, że uruchamiał trzy krotnie pompę paliwa. Zawsze musisz kogoś skrytykować. To w Twoim stylu. Ja też bym sprawdził wszystko tak jak kolega Paweł napisał.
Paweł klepnij w szukajce BKC odpalanie. Jest kilka tematów może któryś podpasuje w Twym przypadku.
Paweł klepnij w szukajce BKC odpalanie. Jest kilka tematów może któryś podpasuje w Twym przypadku.
-
pavlos2
- Początkujący
Dokładnie na razie chce sprawdzić wszystko co sam dam rade ,bo jak zaczną mi mechanicy sprawdzac to nie dość że ostro skasuja to i jeszcze wymienią pół silnika nie potrzebnie .
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Jak ktos wymienia ci elementy nietrafiona diagnoza to jak mozna za to zaplacic bo ja tego nie rozumiem. Niedopuszczalne jest to np w aso opla w Szczecinie na Struga.
Druga sprawa jest to ze przez pompe tandem nie przejdzie zadne paliwo dmuchane. Ludzie opamietajcie sie i zacznijcie myslec.
Co do oringow to robilem juz wymiany tydzien po tym jak robil to mechanik inny. Moze zapodac fotke z kolekcji oringow jaka mi sie wala po piwnicy. Nie wiecie nic w tej materii to po co dajecie takie rady. Zapytajcie Jacka czy przez pompe przejdzie paliwo nawet jak wlaczy ktos pompe w baku nawet kablami bezposrednio z akumulatora. Grzanie swiec to tez temat ktory ludzie z minionej epoki cisgna do dzis. Zrozumialbym jeszcze jakby ktos pisal o dawce startowej paliwa ale nie takie historie.
Druga sprawa jest to ze przez pompe tandem nie przejdzie zadne paliwo dmuchane. Ludzie opamietajcie sie i zacznijcie myslec.
Co do oringow to robilem juz wymiany tydzien po tym jak robil to mechanik inny. Moze zapodac fotke z kolekcji oringow jaka mi sie wala po piwnicy. Nie wiecie nic w tej materii to po co dajecie takie rady. Zapytajcie Jacka czy przez pompe przejdzie paliwo nawet jak wlaczy ktos pompe w baku nawet kablami bezposrednio z akumulatora. Grzanie swiec to tez temat ktory ludzie z minionej epoki cisgna do dzis. Zrozumialbym jeszcze jakby ktos pisal o dawce startowej paliwa ale nie takie historie.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- PIOTREL
- Expert
- Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 64 razy
- Otrzymał podziękowań: 108 razy
Wesoł dobrze, że Ty się znasz na wszystkim. Brakuje nam takich osób na forum.
Jest jedno ALE. Zamiast ZAWSZE krytykować i się wymądrzać napisz konkretnie co sprawdzić co zobaczyć ewentualnie jak to zrobić. Taka wiadomość więcej wniesie w temat nisz głupie wymądrzanie krytykowanie typu " ludzie minionej epoki, opamiętajcie się, zacznijcie myśleć, robiłem to i tamto, co za pomysły" i wiele innych twych krytykujących wypowiedzi.
Jest jedno ALE. Zamiast ZAWSZE krytykować i się wymądrzać napisz konkretnie co sprawdzić co zobaczyć ewentualnie jak to zrobić. Taka wiadomość więcej wniesie w temat nisz głupie wymądrzanie krytykowanie typu " ludzie minionej epoki, opamiętajcie się, zacznijcie myśleć, robiłem to i tamto, co za pomysły" i wiele innych twych krytykujących wypowiedzi.
- Łukaszz
- Zaawansowany
- Auto:: BLS 1.9 tdi
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Albo podjedzisz do kogoś kumatego na logi silnika albo daj sobie spokój co ci przeszkadza ze go chwile pobuja,u mnie tak było jak miałem 3 świece spalone i jakoś mi to zbytnio nie przeszkadzało to nie TD zawsze odpali.
BLS 147ps 375nm
AAZ 1.9 TD 615tyś i rośnie:)
MT-09 było
MT-07 jest
MT-09 było
MT-07 jest
-
pavlos2
- Początkujący
Logi to jest pierwsza rzecz jaką zrobiłem .Z nich wynika wszystko OK .Nię będe dalej się rozpisywał bo wesoł zaraz znowu swoje farmazony nic nie wnoszace będzie pisał .Dzięki za dotychczasowa pomoc .
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Logi mozesz zrobic z obrotow przy kreceniu rozrusznikiem i zaraz po odpaleniu z korekcji.
Na testa sciagales wtyczke z czujnika temperatury cieczy chlodzacej i wtedy test odpalania. To tez wiele wyjasni.
Mi chodzi gliwnie oto ze owszem kazdemu wolno pisac na necie ale niech pisza ci co maja o tym pojecie. Jesli ktos nie rozbieral pompy tandem nigdy jej nie sprawdzal to jakim prawem wyglasza jskies swoje domysly. Tu naprawiamy auta jako mechanicy czy znachorzy i bexziemy domyslami rzucac.
Na testa sciagales wtyczke z czujnika temperatury cieczy chlodzacej i wtedy test odpalania. To tez wiele wyjasni.
Mi chodzi gliwnie oto ze owszem kazdemu wolno pisac na necie ale niech pisza ci co maja o tym pojecie. Jesli ktos nie rozbieral pompy tandem nigdy jej nie sprawdzal to jakim prawem wyglasza jskies swoje domysly. Tu naprawiamy auta jako mechanicy czy znachorzy i bexziemy domyslami rzucac.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- Łukaszz
- Zaawansowany
Ale ty chyba nie masz daleko do Łowicza ? Po co ci nerwy i domysły podjedz i będziesz miał diagnozę.pavlos2 pisze:Logi to jest pierwsza rzecz jaką zrobiłem .Z nich wynika wszystko OK .Nię będe dalej się rozpisywał bo wesoł zaraz znowu swoje farmazony nic nie wnoszace będzie pisał .Dzięki za dotychczasowa pomoc .
BLS 147ps 375nm
MT-09 było
MT-07 jest
MT-09 było
MT-07 jest
-
Damian15
- Specjalista
- Auto:: Touran '03 AZV
- Imię:: Damian
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
Jednym dużo drugim nie
ja tam jeździłem do Jacka 250 km i nie żałuje, ale spokojnie Paweł pojeździ po miejscowych magikach i kiedyś sam dojdzie do wniosku że to jest bez sensu, wtedy pojedzie do Jacka 
- Łukaszz
- Zaawansowany
Właśnie tego mu chciałem zaoszczędzić,ja jechałem 350 i tez nie żałuje.Damian15 pisze:Jednym dużo drugim nieja tam jeździłem do Jacka 250 km i nie żałuje, ale spokojnie Paweł pojeździ po miejscowych magikach i kiedyś sam dojdzie do wniosku że to jest bez sensu, wtedy pojedzie do Jacka
BLS 147ps 375nm
MT-09 było
MT-07 jest
MT-09 było
MT-07 jest