Propozycja nowego działu

Tu zgłaszamy wszelkie propozycje zmian odnośnie działania forum.
Awatar użytkownika
Rauko
Expert
Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię:: Marcin
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Rauko »

A jaka nazwa takiej grupy?
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Auto:: Touran
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

A w jakim celu taka grupa? Grupy wojewódzkie są po to, żeby wysyłać info o spotach, zagranicą może być ciężko się spotkać, jeżeli jeden Touran jest z UK a inny z Norwegii ;)
Awatar użytkownika
g_b
Specjalista
Auto:: 2011 TOURAN
Imię:: Grześ
Podziękował: 18 razy
Otrzymał podziękowań: 20 razy

Post autor: g_b »

admin pisze:A w jakim celu taka grupa? Grupy wojewódzkie są po to, żeby wysyłać info o spotach, zagranicą może być ciężko się spotkać, jeżeli jeden Touran jest z UK a inny z Norwegii ;)
co za pytanie... w takim samym jak i regionalne!! z mojego miasta sa co najmniej 3 turany, kolejny kolega ktorego pamietam z forum passata tez jest tu na forum i jest z uk.
spot mozna by zrobic, poznac sie, pogadac, jezeli tylko beda chetni....
moze grupa niech nazywa sie zagraniczna- analogicznie jak mamy na forum passata??
wg mnie potrzebna jest taka grupa, mysle ze stworzymy jakas 'regionalna' grupe ktora bedzie sobie pomagac etc...
mysle ze w niemczech tez by sie znalazlo kilku chetnych na odrebny temat...
no nie wiem, mysle ze wspolnie cos stworzymy;)
Był VW Passat B5 1.8T 150 BHP
Był Seat Ibiza 6L 1.9 TDI 130 BHP
Był VW Passat B5 FL 1.9TDI 130 BHP 4MOTION
Był VW Polo 6N2 1.4 55 BHP
Był VW Touran 1T2 2.0 TDI 177 BHP
Był Seat Ibiza 6l FR 1.8T 150 BHP

Jest

VW TOURAN 1T3 2.0 TDI 177 BHP CFHC www.touranklub.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=2402
Seat Ibiza 6J 1,4 85 BHP
PRAWDZIWI MĘŻCZYZNI NIE JEDZA MIODU... PRAWDZIWI MĘŻCZYZNI ŻUJA PSZCZOLY!
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

Dyskusja ciągle trwa i chyba nic z tego nie będzie bo każdy ma swoje zdanie i problemy, na forum passata funkcjonuje to normalnie i może być a tu .....
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
g_b
Specjalista

no w miare normalnie funkcjonuje to fakt, i dosc prezenie ze tak powiem, ale nie widze problemu zeby i tu nie moglo dzialc prezenie???

Jest

VW TOURAN 1T3 2.0 TDI 177 BHP CFHC www.touranklub.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=2402
Seat Ibiza 6J 1,4 85 BHP
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

zaiste nie wiem dlaczego to nie działa u nas, wszak w tym wątku dyskusja na temat warsztatów w stolicy była poruszana, i co , i nic. Było wiele obaw że to że tamto. Ale nikt nikomu nic za to nie urwał, dyskusja trwa.

Pewnie się narażę, ale czasami prowadzone są tu dyskusje jałowe, bez celu. A taki dział przecież ma nam pomóc, bo taki jest naczelny cel tego forum. Ja jestem tylko szarym członkiem społeczności. Ale wiedza tu zdobyta jest dla mnie bezcenna. Tym bardziej cenna jest ta wiedza, która pozwali mi eliminować z otoczenia partaczy mieniących się mechanikami a to dlatego żeby sobie auta bardziej nie popsuć a naprawić, Chyba wszystkim nam na tym zależy.
Awatar użytkownika
g_b
Specjalista

wlasnie!!! u nas na passat forum w zagranicznych jest temat off topic, kazdy tam codziennie pisze- o wszystkim.... wszystko. warto i tutaj miec taki of topik. wiem ze wlacicieli turanow jest mniej niz paskow ale mysle ze znajsa sie zawsze Ci co beda chcieli cos napisac. mozemy sprobowac, jak sie nei uda to zawsze mozna temat zamknac.

Jest

Seat Ibiza 6J 1,4 85 BHP
Awatar użytkownika
Rauko
Expert
Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Rauko »

Panowie. Mam wrażenie, że znowu zaczyna się rozmowa na 2 różne tematy :)
Grupa - to taka jak są grupy regionalne (na górze strony), a nie dział na forum np. Offtopic :) I zadaniem grupy jest ułatwienie odnalezienia ludzi, którzy mieszkają gdzieś w "pobliżu".
Po wyjaśnieniu można dalej dyskutować ;)
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Auto:: Touran
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

Ja wiem co to grupa i stąd było moje pytanie co ma na celu grupa ZAGRANICZNA, gdzie będą ludzie z całej Europy i bez sensu jest wysyłanie do nich masowej korespondencji w sprawie spotu w UK.

g_b chyba chce dział, przynajmniej na passacie taki widziałem. Tylko na passacie jest 30k userów, a na TKP 1,5k. Tym samym mniejsza jest ilość nie tylko userów z PL, ale i z zagranicy. A tworzenie nowego działu dla 5 osób nie wiem czy ma sens.

Jeżeli ktoś poda przekonujące argumenty to nie ma problemu, zrobimy dział.

Na chwilę obecną jest OT i każdy tam pisze wszystko.. i o wszystkim. Tu się nasuwa pytanie, czy każda "mniejszość" ma mieć swój oddzielny OT?
Czy to trzeba dzielić?
"OT dla kobiet", "OT dla zagranicznych", "OT dla rudowłosych" ;)

Chyba że zrobimy ankietę: "Kto jest spoza Polski" - zobaczymy ilu mamy userów na obczyźnie...
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów

cytat z AŚ - artykuł : Jak zanleść dobry warsztat

"Warto sprawdzać opinie na forach internetowych - Prawda! Obecnie jest to właściwie najlepszy sposób (poza bezpośrednią rekomendacją zadowolonych znajomych) poszukiwania usługodawcy oraz poznawania opinii tych, którzy odwiedzili go wcześniej. Najlepiej wyguglować jakiekolwiek forum użytkowników aut danej marki i zarejestrować się na nim – opinie o warsztatach stanowią zwykle istotną część przekazywanych tam informacji.
Uwaga – jeśli o jakimś warsztacie jest dużo dobrych opinii, to nie warto przejmować się pojedynczymi negatywnymi wpisami. Zawsze znajdą się osoby, które będą narzekać, bo liczyły na to, że samochód naprawią im nie tylko szybko i dobrze, lecz także za darmo. Szczególnie tam, gdzie wpisy są anonimowe, nie brakuje frustratów."

Nic dodać nic ująć.
Awatar użytkownika
malcolm
Użytkownik
Auto:: Touran 2.0 TDI 150KM 5T1
Podziękował: 1 raz

Post autor: malcolm »

Może to troche nie w temacie nowego działu ale tak sie zastanawiam czy nie byłoby dobrze dodać do działu Off Topic / Giełda zakładki "ZAMIENIÊ". Na innych forach widywałem a z doświadczenia wiem ze dość często chciało by się czymś wymienić, np. zamienić felgi mniejsze na większe lub odwrotnie, czy młotek na śrubokręt :P Generalnie wydaje i sie ze może sie przydać a jak nie to po miesiącu można wywalić :haha:
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

malcolm pisze:Może to troche nie w temacie nowego działu ale tak sie zastanawiam czy nie byłoby dobrze dodać do działu Off Topic / Giełda zakładki "ZAMIENIÊ". Na innych forach widywałem a z doświadczenia wiem ze dość często chciało by się czymś wymienić, np. zamienić felgi mniejsze na większe lub odwrotnie, czy młotek na śrubokręt :P Generalnie wydaje i sie ze może sie przydać a jak nie to po miesiącu można wywalić :haha:
Już taki temat wrzuciłem admin, możemy dodawać w dziale giełda z zaznaczeniemi, czy zamienię lub oddam gratis. Jak się temat ruszy to wtedy założyć można oddzielny temat - co nie znaczy, że by się nie przydał.

Czyli mamy już 3 głosy za takim tematem
[/code]
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów

cheles 4 głosy :>
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: LYJO »

Jak dla mnie to nie widzę żadnego problemu aby takowa "zakładka" jak ZAMIENIÊ się pojawiła.

Nic to nikogo nie kosztuje a zawsze usprawnia "filtrację" forum. Jak najbardziej ZA :bry:
Obrazek
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Też jestem za. Znacznie to ułatwi szukanie, niż w dziale kupię wertowanie ofert i szukanie "zamienię"
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
ODPOWIEDZ