Polowanie na Turanka

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

WJ pisze:Rano dostałem fotki. Bok wygląda tak. Reszta tzn przód, tył, lewa strona nie tknięte.

Szukając auta biorę też pod uwagę taki wariant że przyciągnę coś po wypadku i zrobię jak dla siebie (a nie na handel) a tym samym będę wiedział co mu dolegało.

Przebieg tutaj jest zadziwiajaco niski - 45000 - i jeśli prawdziwy to duży plus (pytanie czy nie jedyny)?
3.JPG
jeżeli to tylko to co widac na zdjęciach to ja bym brał...można nawet dwoje drzwi kupic w kolorze i bedziesz miał orginał... próg do malowania i czesc tylnego błotnika...
Bzyku pisze: WJ, to jest lekka ocierka! myślę Dodi, nie będzie zaprzeczał :>
nie zaprzeczam... ;)
matti1535 pisze:Nie wygląda źle, ale doradzam ostrożność. Też oglądałem coś podobnego na zdjęciach, ale auto już było gotowe po naprawach. Wystarczyło spojrzeć z przodu i widać było, że to "banan". Najwidoczniej otrzymane zdjęcia miałem już po "retuszu".
matti1535, kolega dobrze pisze... ja też bym doradzał minimum ostrożności i nie podniecac się zbytnio...
Awatar użytkownika
WJ
Użytkownik
Auto:: 1,9 BXE, model 2009
Imię:: Waldek
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy

Post autor: WJ »

Dodi pisze:...można nawet dwoje drzwi kupic w kolorze i bedziesz miał orginał...
Pytanko czy rocznik tutaj ma znaczenie, tzn czy np. drzwi z rocznika 2003 pasują do 2008? Nie było tutaj żadnych zmian konstrukcyjnych?
Dodi pisze:... ja też bym doradzał minimum ostrożności i nie podniecac się zbytnio...
Ostrożność jak najbardziej. Auto będzie zweryfikowane tam gdzie stoi - przynajmniej na tyle na ile można w "warunkach zakupu za granicą".

Trochę się tylko obawiam tych poduszek, ale może niepotrzebnie.
Ogólnie burza myśli i kalkulacje :idea:
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów

WJ pisze:Pytanko czy rocznik tutaj ma znaczenie, tzn czy np. drzwi z rocznika 2003 pasują do 2008? Nie było tutaj żadnych zmian konstrukcyjnych?
drzwi sa dokładnie takie same... ewentualnie kolor może sie róznić rocznikowo, wiec trzeba sprawdzac no ale to juz na miejscu bez nerwów...
Trochę się tylko obawiam tych poduszek, ale może niepotrzebnie.
zapewniam Cię, że na 100% temat do załatwienia...
Awatar użytkownika
Bzyku
Specjalista
Auto:: BKD, 2008
Imię:: Tomek
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Post autor: Bzyku »

Dodi, po pierwsze dziękuję :mrgreen:

WJ, myślę że bez większego problemu znajdziesz drzwi na alle.. lub eba.. które będą z podobnego rocznika (lakier jednak blednie) w tym samym kolorze.

poduszki powinny, po operacjach opisanych przez kolegów wyżej, bez problemu dać się zakodować - jak nie to dolicz na wszelki wypadek 500pln za kodowanie w ASO i już

ja myślę że zdecydowałbym się na takie auto
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os

Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os

Będzie ... ?
Awatar użytkownika
WJ
Użytkownik

Koledzy, przeglądam allegro i jest coś takiego
http://otomoto.pl/volkswagen-touran-dsg-C22608300.html

Co myślicie o aucie, cenie i .... sprzedawcy?
Proszę o opinie.
peterb
Władca postów
Auto:: 1.4 TSI DSG HL 2016
Imię:: Piotr
Podziękował: 16 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: peterb »

Ma lekkie wgniecenie na tylnym błotniku po prawej i jak dobrze widzę to odpryski na przednim zderzaku
PPD
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów

auto na pierwszy rzut oka ok... ale pod kątem bezwypadkowości bym go dokładnie sprawdził...rzadko kiedy samochód sprowadzany z francji jest absolutnie bezwypadkowy... ze zdjęć nie pasuje mi spasowanie maski, zderzaka po lewej stronie z przodu oraz szpara miedzy drzwiami a błotnikiem... patrząc na obroty silnika wydają się lekko za duże jak na postoju... czujników parkowania nie widze a także czujnika deszczu bo przełącznik świateł nie ma funkcji "auto"...

cena? wydaje się normalna jak na ten rok...

sprzedawca? jak to handlarz... ulica modlińska w warszawie to ulica komisów i handlarzy :) i jeszcze to: "Precz z Kryzysem.Walimy ceny na Łeb do 28.02.2012" ma poczucie humoru :mrgreen:
Awatar użytkownika
tomasino74
Zaawansowany
Auto:: Touran 2.0 BMM 2007
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: tomasino74 »

Dodi pisze:cena? wydaje się normalna jak na ten rok...
Jak na Polskę to może i normalna. Spróbuj na zachodzie wyszarpać taki rocznik w tej cenie.
Awatar użytkownika
Bzyku
Specjalista
Auto:: BKD, 2008
Otrzymał podziękowań: 27 razy

Post autor: Bzyku »

ja chciałbym zwrócić uwagę na przebieg 149k km jak na trzy lata to też sporo, poza tym że ma xenon to reszta wersja biedak :(
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os

Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os

Będzie ... ?
Awatar użytkownika
Cyrus
Zaawansowany
Auto:: 1.9 TDI 105 DSG
Imię:: Łukasz
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: Cyrus »

Auto podobnie jak moje przywiezione z Francji więc pewnie niewiele lub wcale nie posiada wpisów w systemie. Mój miał tylko książkę serwisową i wpisy zrobione już PL.
Awatar użytkownika
Rauko
Expert
Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
Imię:: Marcin
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 6 razy

Post autor: Rauko »

Oooo, czyli jednak ta fura jest w necie :)
No to Ci powiem, że jest nieco dziwna - gdzieś o tym pisałem, że na liczniku 149.000, a w ECU 8km ;) - ktoś coś grzebał raczej.
Ma lekko po przycierany przedni zderzak i wgnieciony tylni błotnik.
Xenonów nie ma ;) W środku bida.
W książce serwisowej 2 wpisy, ostatni jakoś z połowy 2010 z przelotem 89.000

Ten komis ciągnie często poleasingowe fury - tak powiedział sprzedający, ale nie pytałem czy ta też z leasingu.
Sam się zastanawiałem, czy mu nie sprawdzić historii po VINie, ale to Francja, a tam podobno nie lubią serwisować tak jak w Polsce :)
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
Obrazek
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 678 razy

Post autor: jeżu »

Rauko pisze:ale to Francja, a tam podobno nie lubią serwisować tak jak w Polsce
U mnie też z Francji, ale odwiedziny serwisowe z wpisami są i regularnie (wymiany oleju i cała reszta itp...)
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów

tomasino74 pisze:Dodi napisał/a:
cena? wydaje się normalna jak na ten rok...

Jak na Polskę to może i normalna. Spróbuj na zachodzie wyszarpać taki rocznik w tej cenie.
oczywiście chodziło mi o polskie ceny, bo zazwyczaj jest tak, że auta tanieja po przekroczeni granicy :mrgreen: i doskonale Cie rozumiem bo jak ja swojego kupowałem to srednia cena mojego rocznika w tym czasie oscylowała kolo 31 tyś a mnie wyszedł ponad 35 tys.
Rauko pisze:ale to Francja, a tam podobno nie lubią serwisować tak jak w Polsce :)
dokładnie tak jest... we francji mało kto serwisuje dokładnie samochód jak to jest w niemczech chociazby...
Awatar użytkownika
WJ
Użytkownik

Dzięki za opinie.
Rauko, czytałem Twojego posta ale nie skojarzylem że to właśnie to auto było bohaterem.
matti1535
Specjalista
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: matti1535 »

Auto już widzę podejrzane, co wynika z wcześniejszych wpisów. Potwierdzam, że na auta z Francji trzeba rzeczywiście uważać. Kolega jeździ tam po auta jako tłumacz i stwierdził, że mi nie zaproponuje nic, bo stamtąd całych się nie ciągnie i kolegom nic nie załatwia. Podobno ostatnio wieźli BMW, z tym, że na poczatku marki nie rozpoznał...
ODPOWIEDZ