Haha mniejsza o to Japoniec czy Chinol wiadomo ze od skosnookich na jasna fure polecam biala puszke nawet bialy lakier robi sie "szklisty" grunt to zarzucic jakis preparat typu Blue Lotion wtedy jest fajny efekt
Ja do tego bym dobrał: Prickbort na smołę, przed glinką. No i wosk Collnite Ewentualnie jakieś powłoki, ale to już wyższa szkoła. Ja jestem na razie na etapie wosku ;-)
Ja kupiłem teraz collinite, wcześniej umyj auto i potraktuj ipa cleanerem. Samo woskowanie auta bardzo przyjemne. Jestem również laikiem w tych sprawach a nawet fajnie wyszło.
Ja stosuje chemię o nazwie dimer pryskam i karcherem wszystko bardzo ładnie schodzi .proporcja 100 ml 0,5 do 0.7 litra do wody
Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
Dimer to chemia przemysłowa. Zmywa wszystko. Tylko w jednej sytuacji jej używam. Do odszczurzania i to tylko raz. Normalne mycie to piana o neutralnym pH, a później szampon na dwa wiadra
Ostatnio testowałem jakiś niemiecki środek Stockmeier - gummi & kunststoff sc 11630 , pewnie raczej używany w myjniach samochodowych bo nie widzę mniejszych opakowań dla detalu.
Powiem Wam, że nawet się to ładnie trzyma opony. Nawet po zakurzeniu / ubrudzeniu wystarczy spłukać i są jak nowe, efekt kropelkowania utrzymuje się też bardzo długo.