Co dziś zrobiłeś dla swojego auta? [2017]
- Vincent83
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran 2007 2.0TDI BKD
- Imię:: Artur
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Re: Co dziś zrobiłeś dla swojego auta? [2017]
Mi się wydaje, że FreeStyle pokazuje, że ma tak podłączone czerwone podświetlenie, że może sobie regulować jasność pokrętłem regulacji przy włączniku świateł. Zauważ, że podświetlenie panelu klimatyzacji też się ściemnia.
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

- Screamer
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0 Fsi 2005
- Imię:: Kamil
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Kupiłem:
-Wycieraczkę z ramieniem na tylna szybę.
-Dwie cewki zapłonowe, bo już jedna dawala o sobie znać zaraz po zakupie, na kompie Misfire na 2 cyl. jedna w zapas
- Olej Mobil1 5W30 + filtr oleju Mann.
- Płyn chłodniczy różowy.
- Filtr kabionowy Mann.
- Filtr powietrza Mann.
- Ramke na 1 Din z półczka i zestawem adapterów.
- Dwa komplety wycieraczek pod nogi
- ELM 327 bo mojego starego sobie ktos porzyczyl podczas przegladu.
- Komplet kluczy do filtrów oleju tak przezemnie znienawidzonych plastikowych pokryw....
-Dwie cewki zapłonowe, bo już jedna dawala o sobie znać zaraz po zakupie, na kompie Misfire na 2 cyl. jedna w zapas

- Filtr kabionowy Mann.
- Filtr powietrza Mann.
- Komplet kluczy do filtrów oleju tak przezemnie znienawidzonych plastikowych pokryw....

Było:
Audi 80 1.9TDI AAZ 75KM SEDAN
Audi A4 19TDI AJM 115KM AVANT
Jest:
VW PASSAT 2.8 V6 AMX 4MOTION VARIANT
VW Touran 2.0 FSI BLX 150KM MPV
Wyleczony z diesla...

Jest:
Wyleczony z diesla...

-
- Użytkownik
- Auto:: 2,0TDI 130KW 4motion DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 135 razy
Dokładnie tak jak piszeszVincent83 pisze:Mi się wydaje, że FreeStyle pokazuje, że ma tak podłączone czerwone podświetlenie, że może sobie regulować jasność pokrętłem regulacji przy włączniku świateł. Zauważ, że podświetlenie panelu klimatyzacji też się ściemnia.

Był Touran 1,9TDI/77KW + DSG
Jest Tiguan 2,0TDI/130KW + DSG
Jest Tiguan 2,0TDI/130KW + DSG
-
- Użytkownik
- Auto:: 1.6 TDI CAYC 105ps
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Wymieniony wężyk spryskiwacza od pompki w zbiorniku płynu do maski i do spryskiwaczy przednich.
Bo to co wymyślił VW - wężyk harmonijkowy
, popękał w kilku miejscach. Najgorzej przy zawiasie maski.
Już nie będę połowy płynu wyrzucał na glebę.
Bo to co wymyślił VW - wężyk harmonijkowy

Już nie będę połowy płynu wyrzucał na glebę.

- marcyb3
- Expert
- Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
- Podziękował: 141 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
Kolego mógłbyś pokazać jaki zestaw kluczy kupiłeś do nakrętek plastikowych ??Screamer pisze:Kupiłem:
- Filtr kabionowy Mann.
- Filtr powietrza Mann.
FreeStyle pisze:Dokładnie tak jak piszeszVincent83 pisze:Mi się wydaje, że FreeStyle pokazuje, że ma tak podłączone czerwone podświetlenie, że może sobie regulować jasność pokrętłem regulacji przy włączniku świateł. Zauważ, że podświetlenie panelu klimatyzacji też się ściemnia.
wystukane z mojego Siamsiunga

Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
- Screamer
- Początkujący
Cos takiego:
http://www.ebay.co.uk/itm/14pc-Set-Oil- ... SwHMJYM~7H
Mam też te na pasku gumowym w dwóch rozmiarach, ale narazie jeszcze ich nie używalem. Zobacze czy te zamówione podejdą bez kombinacji, bo widzialem te same zestawy w wiekszej ilosci konfiguracji.
http://www.ebay.co.uk/itm/14pc-Set-Oil- ... SwHMJYM~7H
Mam też te na pasku gumowym w dwóch rozmiarach, ale narazie jeszcze ich nie używalem. Zobacze czy te zamówione podejdą bez kombinacji, bo widzialem te same zestawy w wiekszej ilosci konfiguracji.
Było:
Jest:
Wyleczony z diesla...

Jest:
Wyleczony z diesla...

-
- Zaawansowany
- Auto:: touran 2.0 BMM 2007
- Imię:: Grześ
- Podziękował: 20 razy
- Otrzymał podziękowań: 43 razy
Touran obniżył się teraz nie jest wodolotem jest niżej i nie jest tw
ardo złoty środek
-- 22 sty 2017, o 18:21 --
Po obniżeniu i przed

-- 22 sty 2017, o 18:21 --
Po obniżeniu i przed
Touran 1t3 new beetle Kymco downtwon
669 997 911
669 997 911
- Zyndram
- Użytkownik
- Auto:: CFJA, 2.0, 2011
- Imię:: Zyndram
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
Ja dziś dla swojego auta zrobiłem to iż zaparkowałem go w rowie. A dokładniej mówiąc wpadłem w poślizg na łuku drogi i mną obróciło i wypadłem do rowu. Rów głęboki, ale na szczęście się nie położył na boku. I drugie szczęście, że to nie Turkiem a Paskiem.
10 min później kolejni uczestnicy drogi nie mieli już tyle szczęścia i dziewczyna wpadła w taki sam poślizg jak ja i wjechała na czołówkę. A ja zapobiegawczo zszedłem z drogi na pole bo mówię "tu się na pewno coś jeszcze wydarzy". No i wykrakałem
Ja cały, moje auto całe, po 2h przyjechała laweta po pozostałe auta i mnie wyciągnęła z rowu.
Do zdarzenia przyjechała policja i straż, bo były plamy na drodze no i jak już zrobili wywiad z poszkodowanymi, to ze mną też (bo niby wszystko widziałem) i mi się też dostało mandat, za spowodowanie zdarzenia wypadnięcia z drogi i niedostosowanie się do warunków jazdy, a i za narażenie pasażera na utratę zdrowia i życia.
Pozostaje mi się i tak cieszyć, że nic mi się nie stało, i całować w stópki jezuska, że ktoś nade mną czuwa.
10 min później kolejni uczestnicy drogi nie mieli już tyle szczęścia i dziewczyna wpadła w taki sam poślizg jak ja i wjechała na czołówkę. A ja zapobiegawczo zszedłem z drogi na pole bo mówię "tu się na pewno coś jeszcze wydarzy". No i wykrakałem

Ja cały, moje auto całe, po 2h przyjechała laweta po pozostałe auta i mnie wyciągnęła z rowu.
Do zdarzenia przyjechała policja i straż, bo były plamy na drodze no i jak już zrobili wywiad z poszkodowanymi, to ze mną też (bo niby wszystko widziałem) i mi się też dostało mandat, za spowodowanie zdarzenia wypadnięcia z drogi i niedostosowanie się do warunków jazdy, a i za narażenie pasażera na utratę zdrowia i życia.
Pozostaje mi się i tak cieszyć, że nic mi się nie stało, i całować w stópki jezuska, że ktoś nade mną czuwa.
- Jacekp54
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran '03 1.9 AVQ
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 65 razy
Zyndram, czyli widzę że nie tylko mnie pech dorwał.
Zostawiłem dzisiaj mojego Tourana na parkingu stał tam zaledwie godzinę... Po powrocie zastałem taki widok:

Sprawca, przerysował mi zderzak, obejrzał uszkodzenia (nie ja to wycierałem) i uciekł... Parking monitorowany ale kamery nie obejmują miejsca gdzie stał Touran, rejestrator w samochodzie też nic nie nagrał... Zwiedziłem cały parking próbując namierzyć samochód z pasującymi uszkodzeniami, ale nic. Notatka na komisariacie również sporządzona, ale znając życie i tak pewnie nawet nie kiwną palcem tylko umorzą sprawę. Więc jak pech to po całości
Zostawiłem dzisiaj mojego Tourana na parkingu stał tam zaledwie godzinę... Po powrocie zastałem taki widok:

Sprawca, przerysował mi zderzak, obejrzał uszkodzenia (nie ja to wycierałem) i uciekł... Parking monitorowany ale kamery nie obejmują miejsca gdzie stał Touran, rejestrator w samochodzie też nic nie nagrał... Zwiedziłem cały parking próbując namierzyć samochód z pasującymi uszkodzeniami, ale nic. Notatka na komisariacie również sporządzona, ale znając życie i tak pewnie nawet nie kiwną palcem tylko umorzą sprawę. Więc jak pech to po całości

- bartez55
- ____________________
- Auto:: Touran 2.0 TDI [CFHC]
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Jak mnie takie coś denerwuje. Wracasz do samochodu a tu niespodzianka. Ostatnio udało mi się nagrać jak taki kierowca uderza w czyjeś auto i ucieka. Zostawiłem kartkę z numerem rejestracyjnym i swój numer telefonu poszkodowanemu. Później jak się dowiedziałem sprawca oprócz tego że został ukarany za spowodowanie kolizji to jeszcze dostał za ucieczkę z miejsca zdarzenia.
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
- Screamer
- Początkujący
Wymieniona cewka na 2 cyl. Śladu po czkawce nie ma...
znów zdrow jak ryba. Teraz tylko tył zawias dół do wymiany i łańcuch z rozrządem i będzie można latać... 

Było:
Jest:
Wyleczony z diesla...

Jest:
Wyleczony z diesla...

- poldiver
- Zaawansowany
- Auto:: Caddy 1.6TDI 2011
- Imię:: Kuba
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 71 razy
- Kontakt:
Osobiście uważam, że w takich przypadkach kara za ucieczkę powinna być na tyle dotkliwa, żeby drugi raz taki kierowca warował przy poszkodowanym aucie aż do powrotu właściciela, lub mógł odjechać z miejsca zdarzenia, ale po powiadomieniu policji.bartez55 pisze:Jak mnie takie coś denerwuje. Wracasz do samochodu a tu niespodzianka. Ostatnio udało mi się nagrać jak taki kierowca uderza w czyjeś auto i ucieka. Zostawiłem kartkę z numerem rejestracyjnym i swój numer telefonu poszkodowanemu. Później jak się dowiedziałem sprawca oprócz tego że został ukarany za spowodowanie kolizji to jeszcze dostał za ucieczkę z miejsca zdarzenia.
Natomiast kary za ucieczkę z miejsca zdarzenia powinny zasilać konto Funduszu Gwarancyjnego, z którego dostawalibyśmy zwrot kosztów naprawy w przypadku nie wykrycia sprawcy.
Kilkanaście lat temu, również zostawiłem informację poszkodowanemu o nr rej. sprawcy i moim nr telefonu. Gość zawiadomił Policję, Policja dotarła do sprawcy, który zaczął się wszystkiego wypierać. Dopiero po poinformowaniu go przez policjantów, że mają świadka, klient zmiękł i do wszystkiego się przyznał.
I teraz najciekawsze - świeżym Mercedesem uszkodził starego VW Polo.
- Zyndram
- Użytkownik
- Auto:: CFJA, 2.0, 2011
- Imię:: Zyndram
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
We wszystkich tych zdarzeniach jest jeden zasadniczy plus i tego trzeba się trzymać, a plus to to, iż nam się nic nie stało i nikomu w naszym aucie.
Fakt, że jak już się zatrzymałem w pochyleniu to pierwsze co przyszło mi do głowy to "qrwa nie rozbite, jest dobrze", a dopiero później "dobrze, że nam się nic nie stało".
Auto rzeczą nabytą, wszystko da się naprawić, ale jak uszkodzi się coś w człowieku, to już nie tak łatwo naprawić choć by kasa lała się strumieniami.
Fakt, że jak już się zatrzymałem w pochyleniu to pierwsze co przyszło mi do głowy to "qrwa nie rozbite, jest dobrze", a dopiero później "dobrze, że nam się nic nie stało".
Auto rzeczą nabytą, wszystko da się naprawić, ale jak uszkodzi się coś w człowieku, to już nie tak łatwo naprawić choć by kasa lała się strumieniami.
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
kiedyś jak był Uwaga Pirat był taki odcinek, gdzie 5 aut się stuknęło a jednym z kierowców był obcokrajowiecZyndram pisze:.....
.
Jako jedyny wyją kamizelkę po kolizji i jako jedyny podszedł do każdego z kierowców pytając czy potrzebują pomocy, czy nic się nie stało.
Reszta wysiadła i "K***** ale się zje****"
Mówił to jeden z poszkodowanych, gdy przyjechała policja z kamerzystą do zdarzenia.