Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2017]
-
- Użytkownik
- Auto:: 2,0TDI 130KW 4motion DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 80 razy
- Otrzymał podziękowań: 135 razy
Re: Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2017]
Opaski i śruby pod maską lubią korodować ewentualnie pokrywają się nalotem od chemii do mycia silników.
Zewnętrznie i wewnętrznie wygląda ok. Ze względu, że jest to silnik benzynowy to przebieg może być realny. Odnośnie szumu w środku to Touran jest w miarę wyciszony i przy prędkości 110km/h można spokojnie rozmawiać wewnątrz bez podniesionego głosu.
Cena nie jest zbyt atrakcyjna a dodatkowo +800zł za felgi, które są dedykowane do tego modelu i na nich wyjechał z fabryki to już bezczelność. Ubezpieczenie jest na miesiąc gdyż auto nie ma rejestracji w Polsce. Koszt takiego ubezpieczenia to około 100zł.
Jeżeli sprzedawca kombinuje z ceną na fakturze to jednak bym odpuścił. Faktura powinna zawierać prawdziwą cenę zakupu i przebieg w dniu zakupu.
Zewnętrznie i wewnętrznie wygląda ok. Ze względu, że jest to silnik benzynowy to przebieg może być realny. Odnośnie szumu w środku to Touran jest w miarę wyciszony i przy prędkości 110km/h można spokojnie rozmawiać wewnątrz bez podniesionego głosu.
Cena nie jest zbyt atrakcyjna a dodatkowo +800zł za felgi, które są dedykowane do tego modelu i na nich wyjechał z fabryki to już bezczelność. Ubezpieczenie jest na miesiąc gdyż auto nie ma rejestracji w Polsce. Koszt takiego ubezpieczenia to około 100zł.
Jeżeli sprzedawca kombinuje z ceną na fakturze to jednak bym odpuścił. Faktura powinna zawierać prawdziwą cenę zakupu i przebieg w dniu zakupu.
Był Touran 1,9TDI/77KW + DSG
Jest Tiguan 2,0TDI/130KW + DSG
Jest Tiguan 2,0TDI/130KW + DSG
-
- Użytkownik
- Auto:: Touran Cross BMM 2008r.
- Imię:: tomasz
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Kaczyniak uważam że chce drogo za ten samochód z przebiegiem prawie 200tyś.kombinacjami na fakturze i dopłata za felgi i opony...ja bym odpuścił...
-
- Początkujący
- Auto:: 1T3 1.6 TDI
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 4 razy
jak oceniacie Panowie tego Tourana?
http://allegro.pl/show_item.php?item=66 ... 33cadc574f
http://allegro.pl/show_item.php?item=66 ... 33cadc574f
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
nie podoba mi się zpasowanie tylnego zderzaka, jakoś tak ciasno wszystko siedzi, a przez to że jest tak wybłyszczony to ciezko ocenić.
mi się zawsze żółta lapka zapala jak widzę wyplakowaną komore silnika i tak wyglancowany lakier, i to w aucie z francji...
mi się zawsze żółta lapka zapala jak widzę wyplakowaną komore silnika i tak wyglancowany lakier, i to w aucie z francji...
- remi10
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 TDI 12/2014
- Imię:: Remi
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
@Kaczyniak ja się nie boję PiSu i Antoniego , ba sam na niego głosowałem. Więc powiem Ci szczerze w kwestii Tourana . Osobiście dla mnie Touran + benzyna to jak platforma + uczciwość - coś co logicznie się wyklucza i nie ma miejsca realnie. Benzyniak 1.6 jest przyskromny do takiej budy , a gazowanie go , powiedzmy sobie wprost , jaki sens ładowanie dodatkowej kasy ? no chyba że ktoś naprawdę spokojnie jeździć będzie w 2 osoby zazwyczaj bez wyprzedzania to ok. A tak to tylko TDI . Nawet 105 KM . I wystarczy.
- swimmer
- Expert
Polityki to nie uprawiajmy bo mamy tu zwolenników różnych opcji politycznych...remi10 pisze:@Kaczyniak ja się nie boję PiSu i Antoniego [...] platforma + uczciwość - coś co logicznie się wyklucza i nie ma miejsca realnie.
- remi10
- Przeglądacz
To chyba się tyczy autora zapytania nie mnie. Ja tylko odpowiedziałem stosownie do jego zapytania silnie nacechowanego politycznie. Powiem więcej. Boję się czy to nie prowokacja. Bo trudno mi uwierzyć iż ktoś dobrowolnie może zdecydować się na 1.6 102 KM do Tourana...swimmer pisze:Polityki to nie uprawiajmy bo mamy tu zwolenników różnych opcji politycznych...remi10 pisze:@Kaczyniak ja się nie boję PiSu i Antoniego [...] platforma + uczciwość - coś co logicznie się wyklucza i nie ma miejsca realnie.
- turek
- Specjalista
- Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
- Imię:: Michal
- Podziękował: 38 razy
Faktycznie zmuszają siłą ,3 kuce mniej od 1.9 ! i to w benzynie, nie kupuj !remi10 pisze:To chyba się tyczy autora zapytania nie mnie. Ja tylko odpowiedziałem stosownie do jego zapytania silnie nacechowanego politycznie. Powiem więcej. Boję się czy to nie prowokacja. Bo trudno mi uwierzyć iż ktoś dobrowolnie może zdecydować się na 1.6 102 KM do Tourana...swimmer pisze:Polityki to nie uprawiajmy bo mamy tu zwolenników różnych opcji politycznych...remi10 pisze:@Kaczyniak ja się nie boję PiSu i Antoniego [...] platforma + uczciwość - coś co logicznie się wyklucza i nie ma miejsca realnie.

- remi10
- Przeglądacz
@Turek panie szanowny, w pewnym wieku nie patrzy się na ilość konikow, tylko maksymalny moment obrotowy, który bezpośrednio przekłada się na to czy auto na przysłowiową parę na drodze kiedy przyjdzie przycisnac z kompletem osób... A jakby tu powiedzieć... 1.9 drugie tyle bez mała ma co ta benzynka...
polecam się doszkolic zanim zapragniesz zabłysnąć bo rozumujac jak Ty porsche z 450 KM na Pokładzie powinno tak samo ciągnąć naczepy jak scania o tej samej ilości kucy

- m0nter
- ____________________
- Auto:: Touran BMN 2007
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 31 razy
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
ależ piękna gównoburza... idę po popcorn...
Nie dalej jak wczoraj rozmawiałem z sąsiadem, zagadnął mnie o Tourana... Jak się jeździ i w ogóle, tylko on by chciał benzynę i myśli o 1.6... Po rozmowie z Nim stwierdzam, że na prawdę nie każdy potrzebuje rakiety. Auto z 1.6 do jazdy po mieście wystarczy, nawet do tego, żeby stracić prawko za prędkość. Jeśli ktoś świadomie kupuje auto z 1.6 do jazdy po mieście to dlaczego nie?
Mówienie, że auto jest do niczego, bo ma ma mało KM i Nm, to jak bym powiedział, że jest do niczego bo nie ma climatronica i podgrzewanych siedzeń... (Zawsze się znajdzie ktoś kto ma mocniejsze auto i stwierdzi, tak jak ja, ze 170KM w Touranie jakoś jedzie, ale rakietą nie jest na pewno)
Auto z 1.6 byłoby złe, gdyby silnik był kiblem, psuł się na potęgę i lało z każdej uszczelki...
Podsumowując że sam uważam, ze 1L pojemności może mieć karton mleka nie oznacza, że dla kogoś taka pojemność nie będzie idealna w aucie...
Może skupmy się na wadach samego silnika/auta, a nie na tym, czy komuś wystarcza 1.6...
Nie dalej jak wczoraj rozmawiałem z sąsiadem, zagadnął mnie o Tourana... Jak się jeździ i w ogóle, tylko on by chciał benzynę i myśli o 1.6... Po rozmowie z Nim stwierdzam, że na prawdę nie każdy potrzebuje rakiety. Auto z 1.6 do jazdy po mieście wystarczy, nawet do tego, żeby stracić prawko za prędkość. Jeśli ktoś świadomie kupuje auto z 1.6 do jazdy po mieście to dlaczego nie?
Mówienie, że auto jest do niczego, bo ma ma mało KM i Nm, to jak bym powiedział, że jest do niczego bo nie ma climatronica i podgrzewanych siedzeń... (Zawsze się znajdzie ktoś kto ma mocniejsze auto i stwierdzi, tak jak ja, ze 170KM w Touranie jakoś jedzie, ale rakietą nie jest na pewno)
Auto z 1.6 byłoby złe, gdyby silnik był kiblem, psuł się na potęgę i lało z każdej uszczelki...
Podsumowując że sam uważam, ze 1L pojemności może mieć karton mleka nie oznacza, że dla kogoś taka pojemność nie będzie idealna w aucie...
Może skupmy się na wadach samego silnika/auta, a nie na tym, czy komuś wystarcza 1.6...
- remi10
- Przeglądacz
Nie twierdzę że 1.6 to silnik wadliwy. W sam raz do polo np
Ale uwzględniając masę auta, taki silnik by go rozbujac będzie potrzebował większej ilości paliwa niż diesel. Podobnie w trasie. 4 osoby plus bagaż. O przyczepie nie wspominam i wlaczonej klimie.
No ale jak ktoś faktycznie od święta potrzebuje na miasto to ok. Jego sprawa. Ale że w tym wątku wyrażamy opinie na temat aut, to ja wyrażam swoją. I tyle
Ale uwzględniając masę auta, taki silnik by go rozbujac będzie potrzebował większej ilości paliwa niż diesel. Podobnie w trasie. 4 osoby plus bagaż. O przyczepie nie wspominam i wlaczonej klimie.
No ale jak ktoś faktycznie od święta potrzebuje na miasto to ok. Jego sprawa. Ale że w tym wątku wyrażamy opinie na temat aut, to ja wyrażam swoją. I tyle
- swimmer
- Expert
m0nter pisze:ależ piękna gównoburza... .

A tutaj przepis na gownoburze:
Odnośnie wątku.remi10 pisze: To chyba się tyczy autora zapytania nie mnie. Ja tylko....
Wszystko zależy od tego do czego auto będzie używane.
Koleżanka z roboty ma od 2 lat pięknego Tourna w wer. Highline 170 km DSG. I go zajechała bo służył jako gimbus o dziennym przebiegu 10 km z 6 odpaleniami po drodze.
I tutaj 1.6 mpi jak znalazł. ..
I dziwić się że cześć suwerena jest niereformowalna...remi10 pisze:Nie twierdzę że 1.6 to silnik wadliwy. W sam raz do polo
..
- remi10
- Przeglądacz
Panie swimmer widocznie nie potrafi czytać Pan postów po kolei. Stąd nie nadąża. Rozumie iż akceptuje Pan pewne formy wypowiedzi u jednych a u innych już uważa to za gówno burze. Cóż niektórzy mają stluczone lustra i nie widzą swojego odbicia.
Dla odmiany Tobie nie zarzuce niereformowalnosci ale brak wiedzy w temacie. Stąd próbujesz brnac w złośliwości. Owszem uważam iż silnik 1.6 jest dobry do małego lekkiego auta. Jeździłem w grudniu miesiąc po Warszawie astra 1.6 i spalanie wychodziło koło 9-10 litrów. Auto znacznie lżejsze. W związku z tym absolutnie nie znajduje uzasadnienia dla takiego wyboru silnika w takim aucie. I z łaski swojej nie zaśmiecaj forum swoimi wypowiedziami nie mającymi nic wspólnego z tematem.
Dla odmiany Tobie nie zarzuce niereformowalnosci ale brak wiedzy w temacie. Stąd próbujesz brnac w złośliwości. Owszem uważam iż silnik 1.6 jest dobry do małego lekkiego auta. Jeździłem w grudniu miesiąc po Warszawie astra 1.6 i spalanie wychodziło koło 9-10 litrów. Auto znacznie lżejsze. W związku z tym absolutnie nie znajduje uzasadnienia dla takiego wyboru silnika w takim aucie. I z łaski swojej nie zaśmiecaj forum swoimi wypowiedziami nie mającymi nic wspólnego z tematem.
- swimmer
- Expert
I dlatego wszyscy mają tak uważać?remi10 pisze: uważam iż silnik 1.6 jest dobry do małego lekkiego auta.
[...] absolutnie nie znajduje uzasadnienia dla takiego wyboru
Różni ludzie mają różne potrzeby.
Cóż, ekonomia to trudna dziedzina wiedzy.
Jesli dla Ciebie koszt paliwa jest najważniejszy - pogratulować wszechwiedzy. Chylę czoła.
Pozdrawiam jako świadomy użytkownik diesla i benzyny (11-12litrow w mieście).
- remi10
- Przeglądacz
swimmer pisze:I dlatego wszyscy mają tak uważać?remi10 pisze: uważam iż silnik 1.6 jest dobry do małego lekkiego auta.
[...] absolutnie nie znajduje uzasadnienia dla takiego wyboru
Różni ludzie mają różne potrzeby.
Cóż, ekonomia to trudna dziedzina wiedzy.
Jesli dla Ciebie koszt paliwa jest najważniejszy - pogratulować wszechwiedzy. Chylę czoła.
Pozdrawiam jako świadomy użytkownik diesla i benzyny (11-12litrow w mieście).
Jeśli nie śledzisz tego wątku od początku , nie śledziłeś tego wątku w roku poprzednim to zapewne nie wiesz że temat sensowności benzyny w przypadku turka wielokrotnie się tu pojawiał. I wielokrotnie padały zarzuty co do sensowności tego rozwiązania. Podobne zarzuty wyraziłem i ja. I nie widzę powodu dla którego akurat to do mnie się przyczepiłeś. Nie krytykuję samego motoru 1.6 który w odróżnieniu od motorów tsi zbiera dobre opinie. Tyle że akurat pozostaje wątpliwe czy sprawdza się w aucie o tych gabarytach.
Powiadasz iż koszt paliwa dla mnie najważniejszy ? a gdzie dynamika jazdy ? porównywałeś oba tourany ? ja benzynowym akurat nie miałem przyjemności, ale jak wspomniałem z doświadczeń z astrą II 1.6 , jedyne co na plus w przypadku takiego silnika to cicho w środku , i odchodzą koszta ewentualnego remontu dpf , dwumasy itd. I generalnie innych zalet 1.6 nie dostrzegam. Ani ani dynamiki, ani ekonomii. I tyle.