Tylko chyba troszkę węższe jest to dojazdowe no i troszkę lżejsze. A to autko dla mojej żonki więc chyba zainwestuję w dojazdówkę. Na allegro widziałem takie po 200-220 plnów. To chyba dobra cena.
ja tam bym bez przymierzania nie kupował dojazdówki , no chyba że sie dogadasz ze sprzedającym na wymiane wrazie czego... i zawsze przymierzaj na przód bo tam są wieksze zaciski i jak z przodu bedzie pasowac to i z tyłu tez...
patarek pisze:Na allegro widziałem takie po 200-220 plnów
za taką cenę biore 2... ogólnie dojazdówki na 5 śrub to sa bardzo drogie...
Póki co też mam w bagażniku zapasówkę w oryginalnym rozmiarze (15"). Macie doświadczenie z zestawem naprawczym? Gdzie można dokupić w dobrej cenie sprawdzony płyn?
matti1535 pisze:Gdzie można dokupić w dobrej cenie sprawdzony płyn?
a co Ci po sprawdzonym płynie jak np. rozetniesz sobie opone... te zestawy są do niczego... nawet jak Ci pomoże ( przy maleńkim gwoździku ) to potem dochodzi czyszczenie opony jeszcze...
No właśnie miałem taką sytuację na drodze - przecięta opona - dlatego nie chcę zestawu wolę koło. a jeżeli chodzi o dopasowanie przednich zacisków - mam teraz założone felgi 15 cali i wszystko pasuje to chyba z dojazdówką będzie tak samo?
koledzy ja mam 7 osob i "normalna dojazdówkę" na przód nie przymierzałem bo z tego co sie orientuję nie chodzi o kształł czy rozmiar ale o śruby - jak ktos nie ma do stalowej felgi to lepiej nie zakładać na przód przy alusach; robi sie tak ze jak jest guma z przodu do najpierw daje się dojazdówkę na tył i a dobry tył daje sie na przód.
dojazdówke wożę w bagażniku - nie jest to wygodne no ale - cos za coś