[mArCin] pisze:Piękny turek i zmiany które wprowadzasz są konkretne

Nic tylko brać przykład

Dziekuje i działam dalej
szczyku pisze:Juz wiem kogo to turek, widziałem na grupie i pisaliśmy na mesengerze

Zawsze staram sie pomagać jak mogę
A teraz odnośnie dalszych działań. Temat 4motion powraca

W tym tygodniu bede mial wszystko co potrzebne do tej przeróbki. Stoi Golf5 i Passat B6 na szrocie z tym napędem wiec do wyboru mam sporo

Z Golfa chce wziąć wózek dyferencjał półosie tył półoś prawa przód wal podporę walu zbiornik paliwa wraz z mocowaniami bez wahaczy bo u mnie wszystko nowe w końcu było zakładane a ze sa takie same wiec zostana wykorzystane, zwrotnice chce wyjąć z passata bo sa aluminiowe i fajnie poszerzają auto

do tego stabilizator przód tez trzeba wymienić bo okazuje sie jest inny przy napędzie na 4 koła. Czyszczenie i szykowanie wszystkiego i tylko czekam na zatwierdzenie projektu w urzędzie komunikacji i po wakacjach zaczynam zabawę

na zimę ma sie juz odpychać 4 kolami

Pompa ABS juz jest przygotowana pozostaje sterownik silnika. Napęd na 4 byl w silnikach diesla BKD i BKC z tego co puki co mi wiadomo. Ja mam BLS i sterownik silnika ma opcje zakodowania napędu na 4 kola ale go nie przyjmuje. Pytanie czy nie przyjmuje bo w getaway nie jest zakodowany napęd na 4 kola czy po prostu w BLS tej opcji nie przewidziano. Zobaczymy

najwyżej bedzie zabawy. Wiem ze przy napędzie na 4 przy przekodowaniu sterownika silnika na napęd na przód błędów nie ma tylko jak sie zachowuje esp gdy przednia os straci przy takim kodowaniu trakcje tego niestety nie wiem. Niebawem dodam zdjęcia wszystkich potrzebnych części i ich numery jak by ktoś był zainteresowany takim modem.