nagralem na plytke v16 sciagniete z 1 posta i bez problemu laduje plyte i probuje wgrac mape (laser byl wymieniany) ale niestety zapetla ja jakby mialo problem wgrania mapy (dolatuje prawie do konca i znowu od nowa) tez tak kiedys mialem...
ale mam soft z chomika i podzielony dysk 60-35-5 dysk 30GB i po 4 razie na okolo wyciagnelem plyte bo juz nie mialem sily na cudowanie... wrzucilem v15 i za pierwszym razem wgralo ja cala...
v16 jest o wiele wieksza? czym mozna ja zminiejszyc ?
-- [ Wt ] 14 maja 2019, 12:47 --
mapstool 2.0.2 zmniejszyl v16 z 6GB na 4GB i wypalilo spokojnie na zwyklej dvd. Ale to az dziwne? co ten program cos usuwa czy jak ze az tak to odchudzil?
RNS-510 V16 West Europe
-
- Początkujący
- Auto:: T1 2009 1.9 TDI
- Imię:: Radek
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: RNS-510 V16 West Europe
A ja znowu z problemem. Mapa v15 poszla w zeszłym, roku od strzala po updejcie na firmware 5238a by Josi. gdzie blokowal soft 4120.
Teraz wszelkie proby na v16 koncza się tak samo, proces się zatrzymuje przy wgrywaniu :SWL initialization in progress… please wait", po czym radio się resetuje i wraca do normalnej pracy.
Teraz wiec drogi pab567, fw nie jest problemem bo sprawdzone ze jest prawidłowy z dobrym podzialem. Chyba ze mapa v16 wymaga jeszcze więcej niż podzial FW5238 zapewnia na dysku, to lipa.
Innymi slowy czy komus udało się wgrac mape v16 przez SD i jak to osiagnal? Wgrywanie przez dvd to porazka, 2 plyty i nie wgrywają do końca, laser czyszczony isopropanolem…
Kompress mapy v16 tez niemożliwy, maptoll 3.07 robi ja na 5.1 z 6.6GB, stad nei wchodzi na standardowa plyte dvd...
Teraz wszelkie proby na v16 koncza się tak samo, proces się zatrzymuje przy wgrywaniu :SWL initialization in progress… please wait", po czym radio się resetuje i wraca do normalnej pracy.
Teraz wiec drogi pab567, fw nie jest problemem bo sprawdzone ze jest prawidłowy z dobrym podzialem. Chyba ze mapa v16 wymaga jeszcze więcej niż podzial FW5238 zapewnia na dysku, to lipa.
Innymi slowy czy komus udało się wgrac mape v16 przez SD i jak to osiagnal? Wgrywanie przez dvd to porazka, 2 plyty i nie wgrywają do końca, laser czyszczony isopropanolem…
Kompress mapy v16 tez niemożliwy, maptoll 3.07 robi ja na 5.1 z 6.6GB, stad nei wchodzi na standardowa plyte dvd...
- Hawk1985
- Przeglądacz
- Auto:: Touran Cross I, BMN, 2007
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: RNS-510 V16 West Europe
Mam nowy soft "RNS510-5238A-josi-VIM-Testmode-60-35-5-NO_GATEWAY"
Mapa v16 dochodzi do 80% i od nowa, nagrałem kolejną płytę i to samo.
Mapa v15 dochodzi do 20% ...
Spróbuję wyczyścić laser, może to pomoże.
edit: czyszczenie lasera pomogło

edit2: pomógł mi tutorial od Krzynola
[youtube] https://www.youtube.com/watch?v=bHkpsVP6_cc [/youtube]
Polecam się zaopatrzyć w małe torxy, tam potrzebny jest torx 6, a ja w standardowym zestawie miałem najmniejszy torx 8
Mapa v16 dochodzi do 80% i od nowa, nagrałem kolejną płytę i to samo.
Mapa v15 dochodzi do 20% ...
Spróbuję wyczyścić laser, może to pomoże.
edit: czyszczenie lasera pomogło

edit2: pomógł mi tutorial od Krzynola
[youtube] https://www.youtube.com/watch?v=bHkpsVP6_cc [/youtube]
Polecam się zaopatrzyć w małe torxy, tam potrzebny jest torx 6, a ja w standardowym zestawie miałem najmniejszy torx 8