Dodi pisze:kto wymienia rozrzad przed sprzedaża?
znam takich paru wariatów ale autko ładne tylko przebieg w ogłoszeniu inny niż na liczniku

- pewnie "czeski błąd" weź VIN sprawdź w Niemczech i do mechanika - dobrego aby sprawdził dlaczego gość sprzedaje to cudo. Ja właśnie odkryłem (dzięki temu forum) że mój Touri ma o ok. 40 tyś więcej niż na liczniku

Pytam po jaki ch... zdejmować taki mały przebieg - myślałem, że mam jeszcze 20kkm do wymiany rozrządu a mam już ok. 20kkm po wymianie. Auto obecnie stoi u mechanika i robią rozrząd - dobry fachowiec więc pytam go dlaczego tylko tyle zdjęte... a on przypomniał mi jedną historię (nie tylko Polacy cofają liczniki) w Niemczech nagminnie robią to na samochodach leasingowanych bo jak go zdają to nie może mieć więcej niż uśredniony przebieg dla tego pojazdu (jak będzie miał więcej to musi dopłacić jakieś spore pieniądze). Potwierdził to mój szwagier który mieszka w DE i motoryzacja to jego konik - mnóstwo artykułów o tym było w Niemieckiej prasie. Tak więc ZAWSZE do sprawdzenie u dobrego mechanika (elektronika i mechanika oraz jak się da to historia w serwisie)

Dobrze by było jak auto ma pieczątki z ASO a nie jakiegoś serwisu "ulabula"