Emission workshop
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 2 razy
Re: Emission workshop
Proszę o radę
Jestem poza krajem 1000km.
Najpierw nastąpiła utrata mocy- więc zatrzymałem auto i po ponownym odpaleniu jazda odbywała sie normalnie. Jednak kilkanaście km i pojawia sie komunikat emissions workshop i lampka żółta (symbol bloku silnika) Nie bardzo wiem co robić jestem na autostradzie i z tyłu dwójka małych dzieci .
Czy mogę wolno kontynuować jazdę?
Przyznam, lekka panika mnie ogarnia. Proszę o jakieś wsparcie informacyjne
Jestem poza krajem 1000km.
Najpierw nastąpiła utrata mocy- więc zatrzymałem auto i po ponownym odpaleniu jazda odbywała sie normalnie. Jednak kilkanaście km i pojawia sie komunikat emissions workshop i lampka żółta (symbol bloku silnika) Nie bardzo wiem co robić jestem na autostradzie i z tyłu dwójka małych dzieci .
Czy mogę wolno kontynuować jazdę?
Przyznam, lekka panika mnie ogarnia. Proszę o jakieś wsparcie informacyjne
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Trudno odpowiedzieć na Twoje pytanie jak nie wiadomo jakie błędy wywaliło w komp.
Dopiero po podpięciu kompa będzie wiadomo co dokładnie.
Spróbuj nie przekraczać 1800 obrotów jak nie będzie wywalało błędu to w moim przypadku szlak trafił turbinę ale to w moim przypadku.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Dopiero po podpięciu kompa będzie wiadomo co dokładnie.
Spróbuj nie przekraczać 1800 obrotów jak nie będzie wywalało błędu to w moim przypadku szlak trafił turbinę ale to w moim przypadku.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Spokojnie jak jedzie to się nie przejmuj. Powodów może być mnóstwo.
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

-
- Początkujący
Dzięki. Dojechalem do Zadaru.300 km jak narazie jedzie, Jutro mam 350km, Potem 10 dni stopu i powrót jakieś 1300, Staram sie ni przekrac 2 tyś obr. I mam nadzieję powrotu o własnych siłach
-- 3 sie 2014, o 16:52 --
Dzięki. Dojechalem do Zadaru.300 km jak narazie jedzie, Jutro mam 350km, Potem 10 dni stopu i powrót jakieś 1300, Staram sie ni przekrac 2 tyś obr. I mam nadzieję powrotu o własnych siłach
-- 3 sie 2014, o 16:52 --
- Muti
- Władca postów
Spokojnie możesz normalnie jechać. Może to być jakiś problem z Egr i będzie błąd wywalalo. Jeżeli masz normalnie moc to jedz i się nie przejmuj.
NzTT
NzTT

- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
- kazan13
- Zaawansowany
- Auto:: 1T3 2.0 TDI CUP
- Imię:: Zbyszek
- Podziękował: 19 razy
- Otrzymał podziękowań: 45 razy
u mnie jak stała geometria to auto od czasu do czasu traciło moc, po ponownym odpaleniu jeździło normalnie aż do ponownego wywalenia turbiny, występowało rzadko ale z biegiem czasu coraz częściej.
-
- Początkujący
Taki był jakby początek problemu. Silnik zachował się jak kilka razy wcześniej (w A4 też tak miałem w 2.0) tzn przy przyspieszeniu nagle wyłącza się turbo. Spada moc i po zatrzymaniu i ponownym odpaleniu silnik pracował normalnie. I dopiero dzisiaj nastąpił ciąg dalszy w postaci zapalonego czeka i wspomnianej informacji. Moc pozostaje na normalnym poziomie. Przy czym nie daję z wiadomego powodu w "palnik" więc nie wiem czy moc tak naprawdę jest max. Ale jak na ten moment wyraźnego spadku nie zauważam.Tomasz_W-wa pisze:Muti kolega napisał że występuje mu spadek mocy.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- Muti
- Władca postów
No to jak nie ma spadku mocy teraz to zlapal not laufa. Świecąca kontrolka to jakiś problem, ale nie na tyle żeby nie jechać..
NzTT
NzTT

-
- Początkujący
- Auto:: MK6 2.0 CFFB
- Imię:: krzych
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Marko gdybyś coś potrzebował(tajle) lub VCDS będe przed południem 7.08 w rejonie Senj nawet Karlobag. Jak coś to nie masz daleko, pozdrav.
-
- Początkujący
lupo4801 pisze:Marko gdybyś coś potrzebował(tajle) lub VCDS będe przed południem 7.08 w rejonie Senj nawet Karlobag. Jak coś to nie masz daleko, pozdrav.

Szkoda , jutro kurs na Korculę, a 16.08 z Vela Luka promem do Splitu i do Polski,
A właśnie tego nie przewidziałem (VCDS) choć 100 razy miałem go ściągnąć (kupić)
W każdym razie dzięki za zainteresowanie.
I także pozdrav.
-
- Początkujący
- Auto:: MK6 2.0 CFFB
- Imię:: krzych
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
Dzięki za piwko
sądziłem że w Zadarze jesteś, tak jak koledzy wcześniej pisali, wolna jazda a ze Splitu pomału się do...... Mój kolega jest w Orebicu i chyba(100%) ma ze sobą VCDS.

-
- Początkujący
Więc sytuacja tak wygląda. Przed promem w Orebic na Kofculę, gdzie kolejka
Długa jak zwykle, wysiadłem kupić bilety. Żonkka miała podjeżdżać. Tyle, że dokumenty auta miałem przy sobie a w nich kartę ident. kierowcy (tę od Dog 30). Więc oczywiście silnik.się wyłączył za minutę , światła migają.kolejka zablokowana,trajekt czyli prom ma za chwilkę odpłynąć -. A tu ldzie spokojni, nikt mnie nie opiernicza, no Versal. Ale ważny jest efekt tego wyłączenia - po odpaleniu WSZYSTKIE błędy wygasiły się. Nie wiem na jak długo, ale narazie jest ok.
Długa jak zwykle, wysiadłem kupić bilety. Żonkka miała podjeżdżać. Tyle, że dokumenty auta miałem przy sobie a w nich kartę ident. kierowcy (tę od Dog 30). Więc oczywiście silnik.się wyłączył za minutę , światła migają.kolejka zablokowana,trajekt czyli prom ma za chwilkę odpłynąć -. A tu ldzie spokojni, nikt mnie nie opiernicza, no Versal. Ale ważny jest efekt tego wyłączenia - po odpaleniu WSZYSTKIE błędy wygasiły się. Nie wiem na jak długo, ale narazie jest ok.
- koscielskipl
- Przeglądacz
- Auto:: 2.0 TDI BKD, 2006
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
U mnie niedawno też pojawił się Emission Workshop.
Okazało się, że kabel od czujnik paliwa się przetarł.
Auto muliło, spalało więcej paliwa.
Wczoraj obczyszczono wiązkę i zalutowano ponownie. Auto śmiga znowu jak marzenie. Dziś spalanie na trasie Olkusz - Katowice wg komputera nawet się nie ruszyło także jest spory progres.
Okazało się, że kabel od czujnik paliwa się przetarł.
Auto muliło, spalało więcej paliwa.
Wczoraj obczyszczono wiązkę i zalutowano ponownie. Auto śmiga znowu jak marzenie. Dziś spalanie na trasie Olkusz - Katowice wg komputera nawet się nie ruszyło także jest spory progres.