TOFFEE - 4Q4Q czyli Toffeek by AZI
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Ma to znaczenie w bezpieczeństwie.. Oczywiście,ze każdy jeździ na czym chce,ale(tu tylko i wyłącznie moje zdanie) jeżeli ktoś posiada auto klasy wyższej,to powinien też kupować opony,które nadążają za tym autem(moc,prowadzenie,systemy)...
No i kolejny argument,to opony są naszymi jedynymi łącznikami z asfaltem/śniegiem (wielkości 4"kart kredytowych")
No i kolejny argument,to opony są naszymi jedynymi łącznikami z asfaltem/śniegiem (wielkości 4"kart kredytowych")

Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- AZIK
- Użytkownik
- Auto:: 1T3 1,4 TSI
- Imię:: Michał
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Muti, opony dostałem do samochodu....
wcale nie uważam i zadowolony jestem, że posiadam choć takie zimówki.... opony są z 2010 roku i w porówniu do Michelinów czy Pirelli z allegro z 2004 ściągniętych z jakiegoś skorodowanego passka za 70 zł/kmpl to jeździ się na nich bardzo dobrze i fajnie łapią trakcje...
przynajmniej wiem, że polskie, bo w porównaniu z niemieckimi oponami to ile w nich jest niemiec to nie wiem... wszystko made in taiwan lub indonesia...
jeździłeś na tych Frigo??? czy bezpodstawnie siadłeś na jakość opon z góry zakładając, że Polski produkt to "gówno" bazując swoją wiedzę na portalach internetowych????

wcale nie uważam i zadowolony jestem, że posiadam choć takie zimówki.... opony są z 2010 roku i w porówniu do Michelinów czy Pirelli z allegro z 2004 ściągniętych z jakiegoś skorodowanego passka za 70 zł/kmpl to jeździ się na nich bardzo dobrze i fajnie łapią trakcje...
przynajmniej wiem, że polskie, bo w porównaniu z niemieckimi oponami to ile w nich jest niemiec to nie wiem... wszystko made in taiwan lub indonesia...
jeździłeś na tych Frigo??? czy bezpodstawnie siadłeś na jakość opon z góry zakładając, że Polski produkt to "gówno" bazując swoją wiedzę na portalach internetowych????

- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
AZIK, jeżdziłem dokładnie na takich jak ty masz i na poprzednim modelu i co do ich trakcji na śniegu to są na prawdę super,ale niestety na wodzie były śliskie..
Tu niestety nie mogę się zgodzić..Większość firm oponiarskich ma fabryki w Europie.AZIK pisze:wszystko made in taiwan lub indonesia...
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

- AZIK
- Użytkownik
stare przysłowa Eskimosów mówią:
"Lepsza gorsza zimowa niż najlepsza letnia"
"Nie jedz żółtego śniegu"
W obu przypadkach się z tym zgadzam...
nie należę raczej do "wariatów drogowych" i dla mnie posiadanie opony zimowej, ABSu, ESP itd itp nie gwarantuje maxymalnego bezpieczeństwa .... najważniejsza jest zimna krew i trochu pomyślunku...
Zdrowych i Wesołych Świąt Koledzy
"Lepsza gorsza zimowa niż najlepsza letnia"
"Nie jedz żółtego śniegu"
W obu przypadkach się z tym zgadzam...
nie należę raczej do "wariatów drogowych" i dla mnie posiadanie opony zimowej, ABSu, ESP itd itp nie gwarantuje maxymalnego bezpieczeństwa .... najważniejsza jest zimna krew i trochu pomyślunku...

- g_b
- Specjalista
- Auto:: 2011 TOURAN
- Imię:: Grześ
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 20 razy
Muti pamietaj: nie maszyna a technika robi z Ciebie zawodnikaMuti pisze:AZIK, fura za grubą kasę i opony dębicy? Trochę nie pasuje jak dla mnie

[ Dodano: Pią Gru 28, 2012 14:31 ]
nie przesadzajmy, ja bym sie raczej skanial ku rozmiarowi zeszytu A5 lub A4 ale niestety to wlanie powierznia powiedzmy 4 kartek z zeszytu trzyma nas na drodze... osobiscie przetestowalem i opony z niskiej polki i powiedzmy ze srednio wyzszej i wedlug mnie warto dolozyc pare groszy na dobra opone... warto poczytac opinie w necie zanim sie cos kupi.Muti pisze:Ma to znaczenie w bezpieczeństwie.. Oczywiście,ze każdy jeździ na czym chce,ale(tu tylko i wyłącznie moje zdanie) jeżeli ktoś posiada auto klasy wyższej,to powinien też kupować opony,które nadążają za tym autem(moc,prowadzenie,systemy)...
ps, oryginalne kolka

Był VW Passat B5 1.8T 150 BHP
Był Seat Ibiza 6L 1.9 TDI 130 BHP
Był VW Passat B5 FL 1.9TDI 130 BHP 4MOTION
Był VW Polo 6N2 1.4 55 BHP
Był VW Touran 1T2 2.0 TDI 177 BHP
Był Seat Ibiza 6l FR 1.8T 150 BHP
Jest
VW TOURAN 1T3 2.0 TDI 177 BHP CFHC www.touranklub.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=2402
Seat Ibiza 6J 1,4 85 BHP
PRAWDZIWI MĘŻCZYZNI NIE JEDZA MIODU... PRAWDZIWI MĘŻCZYZNI ŻUJA PSZCZOLY!
Był Seat Ibiza 6L 1.9 TDI 130 BHP
Był VW Passat B5 FL 1.9TDI 130 BHP 4MOTION
Był VW Polo 6N2 1.4 55 BHP
Był VW Touran 1T2 2.0 TDI 177 BHP
Był Seat Ibiza 6l FR 1.8T 150 BHP
Jest
VW TOURAN 1T3 2.0 TDI 177 BHP CFHC www.touranklub.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=2402
Seat Ibiza 6J 1,4 85 BHP
PRAWDZIWI MĘŻCZYZNI NIE JEDZA MIODU... PRAWDZIWI MĘŻCZYZNI ŻUJA PSZCZOLY!
- polka
- Przeglądacz
- Auto:: 1T3
- Imię:: Paweł
AZIK felunie naprawdę ciekawe a i maszyna się rewelacyjnie prezentuje 
Pytanko z innej beki mam, czy płukałeś może Touriego przy niskich (nawet minusowych temperaturach) na myjce ciśnieniowej
Otóż ja kilka razy i mocno zaparowywują przednie reflektory. Mgła na kloszach utrzymuje się nawet kilka dni. Koledzy z TKP radzili aby zgłosić to do ASO. Wydzwoniłem kontrolnie serwis aby usłyszeć co w trawie piszczy i ludek powiedział aby podjechać, cykną foto i wyślą do Poznania. Jestem ciekaw jak to u Ciebie wygląda?

Pytanko z innej beki mam, czy płukałeś może Touriego przy niskich (nawet minusowych temperaturach) na myjce ciśnieniowej

- Łukaszz
- Zaawansowany
- Auto:: BLS 1.9 tdi
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Ja jezdziłem na frigo 4 zimy i dalej będe jezdzić jak dla mnie są ok (do normalnej jazdy oczywiście)a były duże śniegi i zawsze mnie auto dowoziło na miejsce bez problemu,ile bede dawać niemcom zarobiać.AZIK pisze:Muti, opony dostałem do samochodu....
jeździłeś na tych Frigo??? czy bezpodstawnie siadłeś na jakość opon z góry zakładając, że Polski produkt to "gówno" bazując swoją wiedzę na portalach internetowych????![]()
BLS 147ps 375nm
AAZ 1.9 TD 615tyś i rośnie:)
MT-09 było
MT-07 jest
AAZ 1.9 TD 615tyś i rośnie:)
MT-09 było
MT-07 jest
- polka
- Przeglądacz
- Auto:: 1T3
- Imię:: Paweł
Tapicerka wydaję się być w porządku. Inny temat, który wyszedł po tygodniu użytkowania to głośnik w prawych, tylnych drzwiach. W trakcie jazdy coś cholernie trzeszczało, pyrkało trudno opisać, coś jakby źle spasowany plastik. Dziwne tarcie. Księgowa usiadła w tyle i miała za zadanie wykukać skąd to dochodzi. Stwierdziła, iż nie hula tylny głośnik i to z niego wydobywa się dziwny churgot. Migiem do ASO i okazało się, iż Gebels powyginał PINy w kostce podłączając głośnik do instalacji. Drobiazg ale kilka dni trwało macanie we wnętrzu wszystkiego plastikowego w celu zlokalizowania źródła.KriSSo pisze:U mnie tez wyminiali juz reflektor, bo przeciekal. A tapicerki jeszcze nie wymieniales? U mnie zmechacil sie fotel kierowcy po 3 miesiacach uzytkowania. Masakra jakas.
Coś innego zauważyłem i to już jest istotne. Pod samochodem są wyznaczone miejsca do podnoszenia auta. Auto było windowane ze dwa razy (o tylu wiem). Raz do montażu haka a drugi raz do wymiany kół z letnich na zimowe. Z przodu z tych miejsc odkleja się baranek. Jest go tak grubo

- AZIK
- Użytkownik
Tapicera oki, nie zauważyłem nieprawidłowści.
Dawno auta nie myłem w tych mrozach
więc trudno określić....
głośniki grają na razie
dzięki za informację..... będę zwracał uwagę na opisane nieprawidłowości....
mnie to się tylko wydaje, że jak wyłącze nawiew na kabinę (środek) na sterowaniu, to dalej bucha ciepłem.... i że tylne hample jakoś szybciej łapią jak dłużej postoi wozik i niekiedy coś chroboce/ociera jakby tłoczek na tyłach nie odbijał do końca....
mówiłem: szmelcwagen
Dawno auta nie myłem w tych mrozach

głośniki grają na razie

dzięki za informację..... będę zwracał uwagę na opisane nieprawidłowości....
mnie to się tylko wydaje, że jak wyłącze nawiew na kabinę (środek) na sterowaniu, to dalej bucha ciepłem.... i że tylne hample jakoś szybciej łapią jak dłużej postoi wozik i niekiedy coś chroboce/ociera jakby tłoczek na tyłach nie odbijał do końca....
mówiłem: szmelcwagen