Tylko wypalanie softu (Firmware'u) testowałem w jeden i drugi sposób - oba działają
Nowy soft do RNS 510 5218
- RedArt
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 BKD 1T2
- Imię:: Artur
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Ja osobiście poki co uzywam płyt:
1. do Firmware - CD Sony - DVD-RW Sony
2. Mapy - DVD-R Sony
zawsze nagrywane jak najwolniej w Nero na nagrywarce Optiarc DVD-RW AD-7201S i nie miałem jeszcze zadnego problemu z RNS 510 ...
nagrywam zawsze "obraz" .... jedyne co raz mi sie wysypał to było z softem 4020 ale to była wina obrazu - był uszkodzony - ponowne pobranie i poszło bez problemu ....
aha i dodam ze zawsze staram sie pobierac w formie RAR .. przy rozpakowaniu jak którys z RAR'ów jest uszkodzony podczas pobierania to wywali ... a jak sciagasz odrazu image.iso to jak nastapi błąd w pobieraniu to niestety juz tego nie wychwycisz odrazu tylko poprzez pobranie 2 raz i porównaniu zawartosci plików.
1. do Firmware - CD Sony - DVD-RW Sony
2. Mapy - DVD-R Sony
zawsze nagrywane jak najwolniej w Nero na nagrywarce Optiarc DVD-RW AD-7201S i nie miałem jeszcze zadnego problemu z RNS 510 ...
nagrywam zawsze "obraz" .... jedyne co raz mi sie wysypał to było z softem 4020 ale to była wina obrazu - był uszkodzony - ponowne pobranie i poszło bez problemu ....
aha i dodam ze zawsze staram sie pobierac w formie RAR .. przy rozpakowaniu jak którys z RAR'ów jest uszkodzony podczas pobierania to wywali ... a jak sciagasz odrazu image.iso to jak nastapi błąd w pobieraniu to niestety juz tego nie wychwycisz odrazu tylko poprzez pobranie 2 raz i porównaniu zawartosci plików.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
[ Dodano: Nie Lis 11, 2012 19:07 ]
Dodaj info do działu Giełda/kupię oraz napisz do kolegi leonis lub sobek187greg75 pisze:Witam wszystkich serdecznie. Mam takie pytanko czy ma ktoś z kolegów namiary na kogoś kto ma na sprzedaż navi RNS510 bo mam zamiar taką sobie zamontować w moim touranku. Obecnie mam w aucie RNS310. Z góry dziękuję za pomoc w tym temacie,pozdrawiam.
witam
dopiero zaczynam przygode z rns 
rns-510 vw jetta + MFA Plus (Maxi-Dot o ile sie nie myle
)... informacje:
1T0035680D
HW-Version H41
SW-Version 3810
Mapy 7672
niedawno ściągnąłem mapy 7920... teraz pytanie odnośnie update.. mógłby ktoś naprowadzić co i jak? słyszałem, że są jakieś problemy z akumulatorem, nie działa sterowanie z kierownicy, trzeba kodować VCDS (nie mam kabla jeszcze, nie umiem kodować, jeżeli będzie potrzebny do tego update to kupie ale wolałbym obyć się bez tego)..
jak zrobić aby wszystko działało?
jaki SW-Version wgrać aby tam działało DVD Free? jak i czym nagrać płytki? przepraszam, że tak bezpośrednio ale nie widziałem takiego dokładnego tutoriala jak to zrobić.. dopiero zaczynam przygodę z samochodem po CAN itp.
z góry dzięki za pomoc
rns-510 vw jetta + MFA Plus (Maxi-Dot o ile sie nie myle
1T0035680D
HW-Version H41
SW-Version 3810
Mapy 7672
niedawno ściągnąłem mapy 7920... teraz pytanie odnośnie update.. mógłby ktoś naprowadzić co i jak? słyszałem, że są jakieś problemy z akumulatorem, nie działa sterowanie z kierownicy, trzeba kodować VCDS (nie mam kabla jeszcze, nie umiem kodować, jeżeli będzie potrzebny do tego update to kupie ale wolałbym obyć się bez tego)..
jak zrobić aby wszystko działało?
z góry dzięki za pomoc
VW Jetta Highline + RNS 510 2011r. 1.4TSI CAXA 122KM
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
bzyq,
A jeżeli nie miałeś do czynienia z kablem to umów się z kolegą z okolicy, który ma kabel i potrafi przekodować. Zobacz http://touranklub.pl/forum/groupcp.php i dołącz
A jeżeli nie miałeś do czynienia z kablem to umów się z kolegą z okolicy, który ma kabel i potrafi przekodować. Zobacz http://touranklub.pl/forum/groupcp.php i dołącz
czyli mam rozumieć, że bez kabla się nie obędzie?
no cóżż... trzeba będzie coś wymyślić jak temu zaradzić..
mam za to inne pytanie.. wyjeżdżam z garażu, samochód jest w sumie nie rozgrzany, zimno we wnętrzu i przy jeździe widzę jak "miga/mruga" cały wyświetlacz od RNS'a...? mieliście taki problem? po przejechaniu paru kilometrów, nagrzaniu nie zauważyłem już tego problemu..
mam za to inne pytanie.. wyjeżdżam z garażu, samochód jest w sumie nie rozgrzany, zimno we wnętrzu i przy jeździe widzę jak "miga/mruga" cały wyświetlacz od RNS'a...? mieliście taki problem? po przejechaniu paru kilometrów, nagrzaniu nie zauważyłem już tego problemu..
cały czas czytam i z tego co widzę, nie mając kabla nie dam rady sam zainstalować 4120? czy może jest jakiś sposób? zastanawiam się kurde i nie będę kupował specjalnie kabla żeby zakodować rns 510... moje pytanie jest takie czy jest ktoś taki kto mógłby mi pomóc? ma kabel i pomógłby?
jestem z Tczewa, woj. pomorskie
oczywiście jeżeli ktoś by się znalazł z okolicy to jestem w stanie podjechać 
- mariusz788004
- Użytkownik
- Auto:: 1.9tdi avq 2004
- Imię:: mariusz
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Witam wszystkich w nowym roku.Mam pytanko.....macie moze mapy v9 bardziej okrojone,ktore mieszcza sie na zwykłej płycie.Sciagnolem z chomika mapy v9-7920 ,ale niestety-albo stety jest cała europa i ma 5,4 giga.Moze macie jakis patent na wyciecie niektórych krajów,albo stronkę z mapami mniejszej pojemnosci.