Po doczekaniu na wszystkich uczestników Spotu ruszyliśmy na wizję lokalną murów warowni: Sianko pozazdrościł kobietkom naszym iż dzierżą coś w rączkach i sam tego spróbował! Nakonie nasze poty wyszły siódme zatem peterb ulżył im dodając i ujmując in tu i ówdzie. Potrudach podróży i obejściu murów, głód wielki zajrzał nam w trzewia nasze i na popas udaliśmy się wespół do gospody bodaj Piwniczną zwaną a na pietrze się mieszczącą i gdzie zwierzyniec w czarno białych barwach pingwinami zwany raźno poczynał sobie harce pośród posilających się. Całe szczęście sianko86 sytuację ratował drwa dorzucając do paleniska. Postrawie na zimno wyszliśmy jeszcze gorsze i wiatr. Jedyna pociecha iż proporce nasze powiewał dumnie z grzbietów naszych koni! Aczsłońce jednak i do nas wyjrzało! Gdypojawił się magik jakiś czy zaklinacz jakiś krankor zwany obiecał sprawić aby te 2 przedmioty loty w powietrzu miały czynić! Ajednak sztukę tę nam pokazał i niedowiarkom gały powyłaziły na wierch!
A gawiedzi radości nie było końca!
Na koniec uczynił iż orzeł wylądował i zakończył tem samym Spot Pomorskim zwanym w warowni Malbork zwaną.
Nie wszystkie fakty opisane pokrywają się w 100% z prawdą, ale jakoś tak to sie odbyło!
Mości kasztelanie, a gdzież to oręż zacięzna ? Azaliż to krzyżowcy widząc zbrojnych spod znaku orła białego czmychnęli czymprędzej w knieje ?
Raduje się serce moje widząc Waszmości w dobrym zdrowiu i rumaki Wasze w kondycji dobrej.
Tomas pisze:Mości kasztelanie, a gdzież to oręż zacięzna ? Azaliż to krzyżowcy widząc zbrojnych spod znaku orła białego czmychnęli czymprędzej w knieje ?
Raduje się serce moje widząc Waszmości w dobrym zdrowiu i rumaki Wasze w kondycji dobrej.
Anowidząc w blasku słońca na niebie orła białego i wiedźmę na zamiataczu latającą wiedzieli iż widoku miesiąca na niebie ni poranka nie dożyją i chorągwi ich nijak dojrzeć nawet kraknor wypatrując ich z wysoka
Gorzej było iż jedyny NIEKRZYŻAK to marynarz75 był...
(podobno Bydgoszcz i Toruń się od KRZYŻAKĂW się wyzywają i niesnaski są podbudowywane jeszcze przez kluby sportowe, ale ja mam to w ..... a więc tak jak wyżej napisałem)