Jakie żarówki H7 ??
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Pewnie różnią się cenąwojtek66 pisze:dzięki.Tylko na allegro sa philipsy z 2013 r.( niby nowość,nowy model),jest jakaś róznica w świeceniu żarówek z 2012r a 2013 tych philipsów??
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Philips x-treme vision 100% uznawane są przez Philipsa jako żarówki o najdłuższym strumieniu światła. Jeżeli chodzi o barwę to nie jest to ani a"la xenon, ani "żółć". Żadne z Philipsów z najwyższej półki nie świecą typową żółcią, że tak to ujmę.
Porównując x-treme do blue to na pewno x-treme bliżej do żółtej barwy. Bluevision bliżej do białej a'la xenonowej barwy.
x-treme vision mam w odbłyśniku długich świateł. Bluvision miałem (bo mi się przepaliły po 2 latach) w normalnych światłach mijania.
Zostaję więc też kwestia czy szukasz żarówek na długie światła czy mijania, ale pewnie na mijania.
Czy te x-treme vision są extreme? Trudno mi osobiście powiedzieć bo nie miałem ich jako mijania. Jest oczywiście moc jak u Philipsa. To także zwycięska żarówka jednego z testów ADAC jak dobrze pamiętam.
Obie żarówki mają 5 gwiazdek w charakterystyce Philipsa. Czyli max.
Osobiście w mijania dałbym bluevision. Fajnie wyglądają i ładnie oświetlają drogę no i drobny gratis w postaci postojówek W5W również Philipsa i również białych, a nie zółtych.
Po dokładny opis producencki oraz pełną ofertę odsyłam na stronę Philipsa, jeśli tu czegoś nie ma to na Allegro to raczej jakieś wynalazki a nie model 2013, albo ktoś sam sobie tak aukcję nazwał...
http://www.philips.pl/c/car-lamps/34599/cat/
Co do Allegro to polecam sprzedawcę SharpyB
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2876488
Porównując x-treme do blue to na pewno x-treme bliżej do żółtej barwy. Bluevision bliżej do białej a'la xenonowej barwy.
x-treme vision mam w odbłyśniku długich świateł. Bluvision miałem (bo mi się przepaliły po 2 latach) w normalnych światłach mijania.
Zostaję więc też kwestia czy szukasz żarówek na długie światła czy mijania, ale pewnie na mijania.
Czy te x-treme vision są extreme? Trudno mi osobiście powiedzieć bo nie miałem ich jako mijania. Jest oczywiście moc jak u Philipsa. To także zwycięska żarówka jednego z testów ADAC jak dobrze pamiętam.
Obie żarówki mają 5 gwiazdek w charakterystyce Philipsa. Czyli max.
Osobiście w mijania dałbym bluevision. Fajnie wyglądają i ładnie oświetlają drogę no i drobny gratis w postaci postojówek W5W również Philipsa i również białych, a nie zółtych.
Po dokładny opis producencki oraz pełną ofertę odsyłam na stronę Philipsa, jeśli tu czegoś nie ma to na Allegro to raczej jakieś wynalazki a nie model 2013, albo ktoś sam sobie tak aukcję nazwał...
http://www.philips.pl/c/car-lamps/34599/cat/
Co do Allegro to polecam sprzedawcę SharpyB
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2876488
Pozdrawiam!
- wojtek66
- Przeglądacz
- Auto:: highline avq 2003/04r
- Imię:: wojtek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Dzieki za info
[ Dodano: Pon Mar 25, 2013 13:43 ]
Witam.Przyszły mi zarówki Philips Blue Vision H7, wczoraj je zamontowałem touranie.Zrobiłem sobie rundke wieczoerm,no i powiem wam ze bardzo dobre żarówki,dają dużo światła a co za tym idzie dobrze oświetlaja droge i znaki
tylko myslałem ze bedą bardziej jasniejsze
(nie chodzi mi o ilośc światło bo jesli chodzi o to ,to naprawde sa bardzo dobre) tzn bielsze wpadający w odcień niebieskawy
.Zobaczymy ile pochodza.Ale zastanawiałem sie też nad OSRAM cool blue hyper lub intense( takie jak ma MAtti) albo NARVA Range power white bo naprawde one ładnie świecą i wyglądajavi jestem ciekaw jakby mi sie na nich jezdziło
.tylko jak z trwałością i jazdą w deszcz? nie wiem..Decyzja padał na Philipsy Blue Vision.Pozdro
[ Dodano: Pon Mar 25, 2013 13:43 ]
Witam.Przyszły mi zarówki Philips Blue Vision H7, wczoraj je zamontowałem touranie.Zrobiłem sobie rundke wieczoerm,no i powiem wam ze bardzo dobre żarówki,dają dużo światła a co za tym idzie dobrze oświetlaja droge i znaki
(nie chodzi mi o ilośc światło bo jesli chodzi o to ,to naprawde sa bardzo dobre) tzn bielsze wpadający w odcień niebieskawy