to nie są duże pieniądze, a czasami jak widać dają radęRomeczek pisze:Co sklonilo mnie do montazu wlasnie takiej blokady,wlamanie i proba kradziezy golfa V mojemu sasiadowi z blokuPomimo znacznych zniszczen wlasnie ten typ blokady zniechecil wlamywaczy i golf nie odjechal
Zabezpieczenie przed kradzieżą.
- pabloxxx
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,9 TDI
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Re: Zabezpieczenie przed kradzieżą.
- Tomek
- Przeglądacz
- Auto:: chwilowo bmw e46
- Imię:: Tomek
- Otrzymał podziękowań: 9 razy
witam,
ja dopiero teraz się zaczynam interesować tym tematem bo w piątek zwinęli kumplowi bmw e60. Tam jest problem bo podobno na obd II cały czas jest napięcie i złodziej nie ma większych komlikacji z wpięciem się w ecu i odpaleniem auta...
Czyli w touranie jest tak samo? bez kluczyka w stacyjce można używać obd II?
ja dopiero teraz się zaczynam interesować tym tematem bo w piątek zwinęli kumplowi bmw e60. Tam jest problem bo podobno na obd II cały czas jest napięcie i złodziej nie ma większych komlikacji z wpięciem się w ecu i odpaleniem auta...
Czyli w touranie jest tak samo? bez kluczyka w stacyjce można używać obd II?
Pozdrawiam
ZWzPD
ZWzPD
- tomcio1600
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1.9 AVQ
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Nie ma znaczenia... jedyna rozsądna kombinacja OBDII to jego przeniesienie. Samo odcięcie napięcia na nim nic nie da, bo "fachowcy" zaczęli przychodzić po auta z kompami mającymi własne zasilanieTomek pisze:tam jest problem bo podobno na obd II cały czas jest napięcie i złodziej nie ma większych komlikacji z wpięciem się w ecu i odpaleniem auta...
Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
- Rafalgd1
- ____________________

- Auto:: Touran 1.9 BKC DSG
- Imię:: Rafał
- Podziękował: 44 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Mozna w OBD zamienic + z - i w tedy niechciany gosc podlaczajacy sie do auta od reki palu swoj sprzet 
Wysłane z mojego Pentagram Monster przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Pentagram Monster przy użyciu Tapatalka
Rafcio
BKC 136KM -322Mm
BKC 136KM -322Mm
-
Krzycho
- Użytkownik
- Auto:: Golf GT BMN '08
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
- Kontakt:
Uwierz mi nic nie popali sie mu w jego "sprzecie"
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Slawas
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię:: Slawek
Witam,
Przepraszam, że wałkuję ten temat ale chciałbym sam zabezpieczyć w niestandardowy sposób mojego Touranka. Szukałem sporo na forum i w necie ale za dużo to nie znalazłem
są raczej ogólne informacje z wiadomych jak się domyślam powodów. Chciałbym w swoim autku zamontować jakieś zabezpieczenie, które nie będzie sypało błędów i znacznie utrudni uruchomienie auta. Niestety nie mam jeszcze odpowiedniego interfejsu (obd2 chyba za wiele nie zrobię? - mam od starszego auta z grupy VW) ale mam zamiar kupić coś na CANie. Jeśli można to proszę o pomoc/rady co najlepiej i gdzie odciąć/podłączyć aby móc spać spokojniej - najlepiej oczywiście na PW
oraz jaki interfejs najlepiej kupić 
Dziękuję i pozdrawiam:
Sławas.
Przepraszam, że wałkuję ten temat ale chciałbym sam zabezpieczyć w niestandardowy sposób mojego Touranka. Szukałem sporo na forum i w necie ale za dużo to nie znalazłem
Dziękuję i pozdrawiam:
Sławas.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Re: Odp: Zabezpieczenie przed kradzieżą.
Slawas,
Temat ogólnie był poruszany na forum np odcięcie złącza diagnostycznego, więc kolego poszukaj i poczytaj dokładnie. Druga kwestia to nie ma idealnego zabezpieczenia auta jak sie upra to i tak wezmą. To tylko kwestia przygotowania albo zrobienia szkód i kosztów z tym związanych. Mojemu sąsiadowi jak nie mogli odpalic auta i odjechać to cały kokpit zdemolowali np. nie wyjmowali radia- radio wyrwali Pogadaj że znajomym elektrykiem to Ci podpowie co możesz zrobić.
I żaden interfejs Ci nie pomoże a temat interfejsu też jest na forum więc także polecam na spokoju poszukać.
A najlepszym zabezpieczeniem auta jest AC wtedy śpisz spokojnie bo przynajmniej kasę odzyskasz choć wiadomo to nie to samo co wypieszczone auto i dopracowane ale zawsze.
Co do elektryka to pamiętaj znajomy i zaufany. W poprzednim aucie zlecalem założenie alarmu i odcięcie zapłonu w wiadomym tylko mi i oczywiście elektrykowi miejscu. Wiecie co najbardziej interesowało kolesia - gdzie mieszkam. Auto było z salonu a elektryk z firmy wspolpracujacej z ASO. Blachy miałem z poza Wawy więc spytałem sie a po co to Panu wiedzieć. Mieszkałem w Wawie auto było rejestrowane poza niech kurcze szukają.
P.S o bagnecie na sztorc pod siedzeniem nie wspomnę
NzTT
Temat ogólnie był poruszany na forum np odcięcie złącza diagnostycznego, więc kolego poszukaj i poczytaj dokładnie. Druga kwestia to nie ma idealnego zabezpieczenia auta jak sie upra to i tak wezmą. To tylko kwestia przygotowania albo zrobienia szkód i kosztów z tym związanych. Mojemu sąsiadowi jak nie mogli odpalic auta i odjechać to cały kokpit zdemolowali np. nie wyjmowali radia- radio wyrwali Pogadaj że znajomym elektrykiem to Ci podpowie co możesz zrobić.
I żaden interfejs Ci nie pomoże a temat interfejsu też jest na forum więc także polecam na spokoju poszukać.
A najlepszym zabezpieczeniem auta jest AC wtedy śpisz spokojnie bo przynajmniej kasę odzyskasz choć wiadomo to nie to samo co wypieszczone auto i dopracowane ale zawsze.
Co do elektryka to pamiętaj znajomy i zaufany. W poprzednim aucie zlecalem założenie alarmu i odcięcie zapłonu w wiadomym tylko mi i oczywiście elektrykowi miejscu. Wiecie co najbardziej interesowało kolesia - gdzie mieszkam. Auto było z salonu a elektryk z firmy wspolpracujacej z ASO. Blachy miałem z poza Wawy więc spytałem sie a po co to Panu wiedzieć. Mieszkałem w Wawie auto było rejestrowane poza niech kurcze szukają.
P.S o bagnecie na sztorc pod siedzeniem nie wspomnę
NzTT
-
Slawas
- Kandydat
Dzięki za odpowiedź Cheles,
Wiem, że temat był poruszany (przepraszam, że go odgrzewałem
)
Zgadzam się z Tobą, że jak się uprą to nie ma zmiłuj
ale muszą mieć sprzyjające okoliczności aby poświęcić więcej czasu niż planowali albo robić kilka podejść nigdy nie wiadomo co i gdzie włożyłeś
). O złączu diagnostycznym czytałem i uważam to za świetny pomysł, z przeniesieniem oczywiście nie ma problemu.
To, że interfejs mi nie pomoże w zabezpieczeniu to też wiem
Ale fajnie wiedzieć co w autku piszczy i w razie czego móc coś podiagnozować 
Zgadzam się również z tym, że AC to najlepsze zabezpieczenie ale tak jak pisałeś, ja lubię to autko
Słyszałem o akcjach gdzie auta ginęły jakiś czas po wizytach w warsztatach
mają wtedy wszystko - kluczyki do dorobienia i adres przeważnie znają 
Bagnet to rewelacyjny pomysł
ja słyszałem też o innym patencie - deska z gwoździami pod dywanikiem kierowcy 
Nie poruszałbym tego tematu ale kiedyś jak chciałem coś założyć to szukałem schematu i wiedziałem gdzie jaki kabel idzie i wiedziałem czy odetnę tylko to co chcę, czy coś jeszcze. Tutaj ciężko jakiś taki schemat poszukać, żeby dokładnie wiedzieć co i jak
Z jednej strony to i lepiej, no i stopień skomplikowania większy niż kiedyś ale ja mam dzięki temu zagwózdkę
Zastanawiałem się nad elektrykiem ale wolałbym zrobić to sam.
PS. Co Ci ten elektryk powiedział jak go zapytałeś po co chce wiedzieć gdzie mieszkasz
?
Pozdrawiam,
Slawas.
Wiem, że temat był poruszany (przepraszam, że go odgrzewałem
Zgadzam się z Tobą, że jak się uprą to nie ma zmiłuj
To, że interfejs mi nie pomoże w zabezpieczeniu to też wiem
Zgadzam się również z tym, że AC to najlepsze zabezpieczenie ale tak jak pisałeś, ja lubię to autko
Słyszałem o akcjach gdzie auta ginęły jakiś czas po wizytach w warsztatach
Bagnet to rewelacyjny pomysł
Nie poruszałbym tego tematu ale kiedyś jak chciałem coś założyć to szukałem schematu i wiedziałem gdzie jaki kabel idzie i wiedziałem czy odetnę tylko to co chcę, czy coś jeszcze. Tutaj ciężko jakiś taki schemat poszukać, żeby dokładnie wiedzieć co i jak
PS. Co Ci ten elektryk powiedział jak go zapytałeś po co chce wiedzieć gdzie mieszkasz
Pozdrawiam,
Slawas.
- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
Słabo szukasz na necie jest sporo informacji jak zrobić sobie zabezpieczenie a w tych autach jest dużo opcji do zrobienia tak aby nie było błędówSlawas pisze:Tutaj ciężko jakiś taki schemat poszukać, żeby dokładnie wiedzieć co i jakZ jednej strony to i lepiej, no i stopień skomplikowania większy niż kiedyś ale ja mam dzięki temu zagwózdkę
Zastanawiałem się nad elektrykiem ale wolałbym zrobić to sam.
-
Slawas
- Kandydat
Dzięki za odzew Jedaro 
Mógłbym Cię poprosić o podesłanie kilku pomysłów e-mailem lub na priva ?
Będę bardzo wdzięczny, wiem że jestem tu nowy i na pewno będziecie podchodzić do mnie z rezerwą w tym temacie ale zależy mi na tym aby zrobić coś zmyślnego do swojego autka a Wy znacie te autka najlepiej
Będę bardzo wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam:
Sławas.
Mógłbym Cię poprosić o podesłanie kilku pomysłów e-mailem lub na priva ?
Będę bardzo wdzięczny, wiem że jestem tu nowy i na pewno będziecie podchodzić do mnie z rezerwą w tym temacie ale zależy mi na tym aby zrobić coś zmyślnego do swojego autka a Wy znacie te autka najlepiej
Będę bardzo wdzięczny za pomoc
Pozdrawiam:
Sławas.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Re: Odp: Zabezpieczenie przed kradzieżą.
Elektryk od razu zamknął sie i nie poruszał tematu. Zgasilem kolesia i tyle bo po co mu to wiedzieć, no chyba żeby był ładna zgrabna blondynka to może by dostała numer fona 
NzTT
NzTT
-
Slawas
- Kandydat
A mógł nie poruszać tematu
albo urodzić się ładną blondynką 
Pozdrawiam:
Sławas.
Pozdrawiam:
Sławas.
- Dawid_FreeStyle
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9 BLS 09r
- Imię:: Dawid
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
a co byście powiedzieli na takie cudo http://allegro.pl/lokalizator-gps-tk102 ... 09457.html ???????
DAWID
- kijec
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1t2 1.4 140km 2008
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Ja proponuję kontrakton jest to rurka którą przykleja się pod deską, w momencie przejechania magnesem następuje zwarcie i załącza przekaźnik, który jest na odcieniu rozrusznika lub czegoś innego nie widać. Magnes można obszyć i przyczepić do kluczy lub kłaść na półce koło ESP. Nikt z pasażerów nawet się nie skapnie
- Załączniki
-
- images.jpg (4.45 KiB) Przejrzano 2274 razy
-
Krzycho
- Użytkownik
- Auto:: Golf GT BMN '08
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
- Kontakt:
ja teraz zainteresowanym montuję takie małe urządzenie co się Proxima 1cm, do znalezienia w googlach...