Tą aukcję zlokalizowałem - jako jedyną, ale fotki nie chcą mi się na niej załątować
Pisałeś gdzie oryginalnie jest zamontowany sterownik i połączony z czujkami w zderzaku A ja się pytam gdzie dalej szukać/podłączyć sterownik do wiązki samochodowej, żeby miał komunikację
PS. Znalazłem zderzak w moim kolerze z czujnikami w stanie idealnym i to za 400PLN z przesyłką, ale do wersji po FL i nie wiem czy brać - czy jest dużo zabawy żeby pasował.
Kupiłam czujniki na przód i na tył. W jednym w warsztacie w Piasecznie za montaż krzyknięto sobie 400 zł....Czy to jest normalna cena? Jesli ktos z was ma zaufany warsztat w W-wie i okolicach to bedę wdzięczna za adresy.
IZa , to jest jakies 3-4h roboty, + starnna robota przy nawiercaniu otworów, zarysują zderzak i muszą to poprawiac. Wiem po sobie jak to jest - jak cos przerabiam , cos co widac to 3-4 razy to robie, bo patrzysz na to cały czas. Co innego jak cos zrobisz pod maską czy przy silniku, ale wizualnie musi byc tip-top. U ciebie zderzaki do zdjęcia, wiercenie, kabloamania, robota dla typowego dłubacza. Byc moze prościej wydac na paliwo i poćwiczyc manerwy ?
za demontarz dwóch zderzaków, wywiercenie kilku dziurek i poprowadzenie kabli 400? ale maja ceny chłopaki...uwazam ze cena 150 jest zupełnie adekwatna do nakładu pracy... wiecej to zwyczajne zdzierstwo...
za demontarz dwóch zderzaków, wywiercenie kilku dziurek i poprowadzenie kabli 400? ale maja ceny chłopaki...uwazam ze cena 150 jest zupełnie adekwatna do nakładu pracy... wiecej to zwyczajne zdzierstwo...
Przyjedz i zrób, zrobisz odrazu manuala na forum. Zdejmij zderzak tak by nie ułamac zaczepów , nie uszkodzic spinek a jak uszkodzisz zrobisz w cenie, nie zarysuj nigdzie itp ..... (no comments)
Jak się cos spali przy podłaczaniu czy poźniej przy pracy to nikt Cię nie znajdzie, a firma się ceni bo w liczają ryzyko. Taka przeróbka jest dobra dla kogoś kto zrobi to z zamiowaniem i dla siebie. Kazdy inny policzy to normalnie jak 1 roboczo godzina.
Dla mnie zdzierstwem jest wydac 100-200zł za diagnostyke i dowiedziec się co jest popsute, bo tu fizycznej pracy wcale, a przy zderzakach juz troche.
Ja w moim Touranie mam oryginalne więc montaż mnie nie czeka, ale robiłem to w c-klasie.
Za tył skasowali mnie 200pln i byłem zadowolony, że tak mało bo inni chcieli znacznie więcej.
rock4 pisze:myślę, że nasi Moderatorzy jakby pokombinowali to by dało radę
W roczniku 2010 na 100% można zamontować.
Przed kupnem swojego z księgową byliśmy w ASO z głupia frant popatrzeć co za ile byłoby, gdybyśmy nowego chcieli kupić.
Dealer proponował tą kamerkę jako wyposażenie dodatkowe.
pytanie do zapewne do wodzów tz maderatorów
chcę w końcu wypuścić sygnał parktronika (opc) na rns'a
mam moduł 283 a i on tego nie obsługuje
wiem że powinienem zmienić na ...475 tylko z literką jakąś szukać czy bez
gateway też do zmiany bo f nie ma 10 bayta ponoć ten z Q obsłuży opc ale czy tylko ten?
Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest ubić muchę boczną szybą
Trochę zmienię temat. Wczoraj odebrałam auto po montazu czujników. Zakupiłam model steel mate PTS800V3. montaz trwał bardzo długo bo az dwa dni. Panom brakowało schematu montazu czujników z przodu. Brakowało po polsku...no cóz....Niemniej jednak się udało. Czujniki działają tylko trzeba się przyzwyczaić bo oprócz wyswietlacza jest podawany sygnał głosowy o odleglości od przeszkody. Czujniki mają jeszcze funckję polegajacą na tym,ze jesli cos lub ktos zbliza się do zaparkowanego auta np. pod sklepem to słychac alarm dziwekowy i migają kierunki. Ale Panowie podczas montazu nie podlaczali tego - zostawili to mojej decyzji i na razie nie zamierzam z tego korzystac.
OPC jest dostępne w Touranie od MR'08 - to znaczy na ekranie radia/navi masz wizualizację czujników i ich działanie (wykrywanie przeszkody).
OPC działa na nowych sterownikach końcówka 475 pod adresem 10 (PDC ze sterownikami 283 jest pod 62)
OPC pokazuje gdy czujniki są z przodu i tyłu (8 kanałowe PDC) względnie z Asystentem parkowania. Sęk w tym, że Touran nie ma opcji PDC przód i tył. W tym przypadku pozostaje użycie sterownika np. od Tiguana.
Czy ten touranowy pociągnie bez podłączenia przednich - nie wiem.
Wg magików z Niemcowa powinieneś mieć sterownik 1K0.919.475.K lub 1K0.919.475.L Ale te sterowniki chodzą z nowymi czujnikami 7L5.919.275.B
W związku z nowym adresem i działaniem OPC sterownik ten współpracuje z CAN'em Napędu (Antrieb - CAN). Jeśli sterownik ma zostać z tyłu to musisz pociągnąć do Bordnetza wzgl. Komfortu parę skręconych kabelków.
Co do Gateway'a to raczej musi on być taki jak po MR'07 - niektórzy mają to za sobą jak zmieniali radio/navi na nowsza generację (rozładowywanie aku).
No niestety pewne wymiany idą w parze - później mniej problemów z działaniem
PS. Najnowszy Asystent 2 generacji ma już z tyłu 6 czujników
Witam.Posiadam Tourana 1,9 tdi highline 2003. Niestety nie ma w nim czujników parkowania z tyłu. W związku z tym mam dwa pytania:
1) Posiadam oryginalną centralkę parkowania z okablowaniem oraz czujnikami ze Skody Octavii rocznik 2010. Czy jest możliwość podpięcia tego do tourana aby działało?. Porównując na allegro centralki to wizualnie wyglądają podobnie. A może w touranie jest pociągnięta wiązka gdzieś z tyłu aby tylko wpiąć centralkę i zakodować?
2) Posiadam również jakiś nowy zestaw czujników parkowania na tył z allegro z osobnym wyświetlaczem. Czy zgodnie z instrukcją muszę tylko podłączyć masę i zasilanie ze świateł cofania i będzie działało czy wypluje jakiś błąd?
Zauważyłem na zdjęciach od kącikowicza Touranek że miał w swoim czarnym zamontowane chyba nieoryginalne czujniki parkowania z tyłu.
Pomijam kwestie wycięcia dziur w zderzaku bo to jest oczywiste :-)
???
Odnośnie nieoryginalnego - wystarczy masa i podłączenie pod światła cofania - błędów to nie wywoła.
Co do oryginalnego - wygląd pudełka niewiele mówi, ważne są numery i indeksy. Ponieważ twój rocznik Tourana i sterownik Octavii dzielą "lata świetlne" zmian technicznych byłbym sceptyczny czy tylko podłączenie wystarczy do poprawnego działania. Zawsze możesz spróbować, dowiemy się czegoś nowego