Uważajcie przed takimi

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

wachu,
Cuda cuda tylko w PL :haha:
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
aki
Władca postów
Auto:: VW/AUDI
Imię:: Artur
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 40 razy

Post autor: aki »

Dodi pisze:a sam miałem na niego chęć...
czytając to ogłoszenie śmiać mi się chce jak to ludziom wciskają ściemę, a niektórzy to łykają.

Najbardziej daje do myślenia zdanie: "AUTO WYPRODUKOWANE DLA VOLKSWAGENA JAKO POKAZOWE .."

czyli Volkswagen go nie produkował a inna firma robiła usługę dla Volkswagena, chyba że już mi się przekłada od tych ogłoszeniowych treści.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO
"Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Image
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

aki,
To jeszcze pikuś - a czytałeś kto był drugim właścicielem: starsze niemieckie małżeństwo :hahaha:
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

cheles pisze:aki,
To jeszcze pikuś - a czytałeś kto był drugim właścicielem: starsze niemieckie małżeństwo :hahaha:
taaaa, z młodym synem wariatem który ujeżdżał auto jak jak tylko mógł... ;)
mario9
Początkujący
Auto:: Touran
Imię::

Post autor: mario9 »

Kolejna z życia historia kupowania samochodu.
Dzwonię do jednego z salonu samochodów używanych firmy Lellek Group http://portal.lellek.pl/, z zapytaniem o zakup auta. Pytam się o wszystko na temat samochodu. Kolejny raz dzwonię – wszystko jest cacy i bez ściemy, bez napraw blacharskich, nie bite, oryginalny przebieg, itd. Myślę sobie taka poważna firma, ma tyle salonów w Polsce, po za tym dealer VW, skody, seata i porszaka, to by nie ryzykowali żeby w ogłoszeniu nie pisać nieprawdy, po za tym zapewnienia ich pracownika były przekonywujące.
To oferta wydaje się fajna, facet uczciwie mówi, itd. Jadę 400km oglądam, i po 5 min. oglądania h…j mnie trafia, auto do połowy lakierowane, licznik kręcony, książka serwisowa nie kompletna, silnik skacze jak by miał zaraz wypaść, dwumasa siedzi, do tego facet bzdury opowiada kręci jak się da. Na dowód tego odklejam mu kawałek pozostałej taśmy lakierniczej i pokazuję że lakierowany. No to facet zaczyna mnie przepraszać bo widzi, że jestem w…y, i tłumaczy że on taki samochód dostała i nic nie wiedział o naprawach lakierniczo blacharskich. No to ja się pytam po co on tam pracuje jak nie wie co sprzedaje.
Niby auto z windykacji, a co dalej się okazało auto było leasingowane w znanej dużej firmie i przez 3 lata zajechali je i oddali do banku, ci odkupili z banku wyklepali, coś tam podreperowali i do żyda. Lakier nowo położony z dziurami i pęcherzami – zapewne w stodole lakierowany.
W sumie to powinienem mu gębę obić za stracony czas i pieniądze.
Także powaliło mnie to na nogi, że tak duża firma wali ludzi w rogi, bajki i pierdoły piszą na stronie.
Niestety jest to przykład, ze trzeba być czujnym, nawet w tak dużych firmach, a czy poważnych? Tego już nie wiem !!!
Ale nie poddaję się – szukam dalej 
Awatar użytkownika
Robcio
Użytkownik
Auto:: Touran 1,9TDI Trendline
Imię:: Robert
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 29 razy

Post autor: Robcio »

mario9 pisze:[...]No to facet zaczyna mnie przepraszać bo widzi, że jestem w…y, i tłumaczy [...]
Beszczel i jeszcze przeprasza... po co komu takie przeprosiny?

Mi ostatnio w komisie, gdy zapytalem o ksiazke serwisowa, gosc powiedzial, ze ma... po czym przyniosl ta oryginalna 'okladke' volkswagen'a z samymi instrukcjami wewnatrz :D
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów

mario9 pisze:Także powaliło mnie to na nogi, że tak duża firma wali ludzi w rogi, bajki i pierdoły piszą na stronie.
Niestety jest to przykład, ze trzeba być czujnym, nawet w tak dużych firmach, a czy poważnych? Tego już nie wiem !!!
W dużej firmie też pracują cwaniaki co chcą sobie dorobić... taki gość jak ten co opisywałeś działa na własny koszt pod szyldem firmy żeby właśnie budzić zaufanie wśród ludzi... zapewne kierownictwo nawet nie wie co na dole się wyrabia, chyba że wie i są totalnymi matołami którym nie zależy na renomie...
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

mario9, na twoim miejscu chciałbym rozmawiać z jakimś kierownikiem czy też szefem tej jednostki w celu zwrotu kosztów podróży i pokazania mu jak pracownik pracuje
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA
Image
Bart
Początkujący
Imię::
Kontakt:

Post autor: Bart »

aki pisze:mario9, na twoim miejscu chciałbym rozmawiać z jakimś kierownikiem czy też szefem tej jednostki w celu zwrotu kosztów podróży i pokazania mu jak pracownik pracuje
aki, :ok: dokładnie. Ale ja osobiście uważam, że jak się jedzie 400km po auto, to warto w jakiś sposób zabezpieczyć się przed takim incydentem i chociaż zapytać gościa, co będzie, jak się okaże, że stan faktyczny rozmija się z opisem...
A iść do szefostwa trzeba było na 100% i wyłożyć kawę na ławę.
BYŁY: Astra 1.4i '95, Civic 1.4iS '01, Caddy 1.9 TDI '04 (szczęśliwie sprzedany na Ukrainę)
JEST: Touran United 2.0 TDI BMM '08

Jeśli chodzi o samochody, to człowiek cieszy się dwa razy: pierwszy raz, gdy kupi, a drugi raz, kiedy sprzeda :)
Awatar użytkownika
aki
Władca postów

myślę że była możliwość wytargowania dobrej ceny za ten złom heeee :haha:

nie no żartuję, na pewno była możliwość wytargowania kosztów za podróż.
Image
Awatar użytkownika
bartek0-01
Specjalista
Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
Imię:: Bartłomiej
Podziękował: 204 razy
Otrzymał podziękowań: 102 razy

Post autor: bartek0-01 »

No niestety przykra sytuacja :( Koles myślał że trafił jelenia który jak przyjedzie tyle km to weźmie auto nie spodziewał sie że może ktoś przyjechać kto ma większe pojecie od niego.
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO :20: ---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów

następny :mrgreen:

nowe ogłoszenie

a tu stare ale jeszcze trwające

w jednym ogłoszeniu ma 140KM a w drugim juz 170KM :)

pewnie ma 140KM bo nie ma czerwonej "i"
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

Dodi pisze:w jednym ogłoszeniu ma 140KM a w drugim juz 170KM
może go zachipowali :hahaha:
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

Dodi te oferty co wrzucasz to tańsze są od sprowadzających, a droższe jako auta wystawione w komisach.
Miejscowości się zgadzają (Piła i Słupsk) i pewnie wstawili do komisu, a jednocześnie taniej oferują prywatnie :)
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów

admin pisze:Dodi te oferty co wrzucasz to tańsze są od sprowadzających, a droższe jako auta wystawione w komisach.
Miejscowości się zgadzają (Piła i Słupsk) i pewnie wstawili do komisu, a jednocześnie taniej oferują prywatnie :)
i moc też sie zmienia w komisie? ;) no ale po co takie jaja robić? albo klient albo komis sie osmiesza w tym przypadku, jeżeli idą te ogłoszenia w tym samym czasie...
ODPOWIEDZ