Cuda cuda tylko w PL
Uważajcie przed takimi
- aki
- Władca postów
- Auto:: VW/AUDI
- Imię:: Artur
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 40 razy
czytając to ogłoszenie śmiać mi się chce jak to ludziom wciskają ściemę, a niektórzy to łykają.Dodi pisze:a sam miałem na niego chęć...
Najbardziej daje do myślenia zdanie: "AUTO WYPRODUKOWANE DLA VOLKSWAGENA JAKO POKAZOWE .."
czyli Volkswagen go nie produkował a inna firma robiła usługę dla Volkswagena, chyba że już mi się przekłada od tych ogłoszeniowych treści.
-
mario9
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Kolejna z życia historia kupowania samochodu.
Dzwonię do jednego z salonu samochodów używanych firmy Lellek Group http://portal.lellek.pl/, z zapytaniem o zakup auta. Pytam się o wszystko na temat samochodu. Kolejny raz dzwonię – wszystko jest cacy i bez ściemy, bez napraw blacharskich, nie bite, oryginalny przebieg, itd. Myślę sobie taka poważna firma, ma tyle salonów w Polsce, po za tym dealer VW, skody, seata i porszaka, to by nie ryzykowali żeby w ogłoszeniu nie pisać nieprawdy, po za tym zapewnienia ich pracownika były przekonywujące.
To oferta wydaje się fajna, facet uczciwie mówi, itd. Jadę 400km oglądam, i po 5 min. oglądania h…j mnie trafia, auto do połowy lakierowane, licznik kręcony, książka serwisowa nie kompletna, silnik skacze jak by miał zaraz wypaść, dwumasa siedzi, do tego facet bzdury opowiada kręci jak się da. Na dowód tego odklejam mu kawałek pozostałej taśmy lakierniczej i pokazuję że lakierowany. No to facet zaczyna mnie przepraszać bo widzi, że jestem w…y, i tłumaczy że on taki samochód dostała i nic nie wiedział o naprawach lakierniczo blacharskich. No to ja się pytam po co on tam pracuje jak nie wie co sprzedaje.
Niby auto z windykacji, a co dalej się okazało auto było leasingowane w znanej dużej firmie i przez 3 lata zajechali je i oddali do banku, ci odkupili z banku wyklepali, coś tam podreperowali i do żyda. Lakier nowo położony z dziurami i pęcherzami – zapewne w stodole lakierowany.
W sumie to powinienem mu gębę obić za stracony czas i pieniądze.
Także powaliło mnie to na nogi, że tak duża firma wali ludzi w rogi, bajki i pierdoły piszą na stronie.
Niestety jest to przykład, ze trzeba być czujnym, nawet w tak dużych firmach, a czy poważnych? Tego już nie wiem !!!
Ale nie poddaję się – szukam dalej
Dzwonię do jednego z salonu samochodów używanych firmy Lellek Group http://portal.lellek.pl/, z zapytaniem o zakup auta. Pytam się o wszystko na temat samochodu. Kolejny raz dzwonię – wszystko jest cacy i bez ściemy, bez napraw blacharskich, nie bite, oryginalny przebieg, itd. Myślę sobie taka poważna firma, ma tyle salonów w Polsce, po za tym dealer VW, skody, seata i porszaka, to by nie ryzykowali żeby w ogłoszeniu nie pisać nieprawdy, po za tym zapewnienia ich pracownika były przekonywujące.
To oferta wydaje się fajna, facet uczciwie mówi, itd. Jadę 400km oglądam, i po 5 min. oglądania h…j mnie trafia, auto do połowy lakierowane, licznik kręcony, książka serwisowa nie kompletna, silnik skacze jak by miał zaraz wypaść, dwumasa siedzi, do tego facet bzdury opowiada kręci jak się da. Na dowód tego odklejam mu kawałek pozostałej taśmy lakierniczej i pokazuję że lakierowany. No to facet zaczyna mnie przepraszać bo widzi, że jestem w…y, i tłumaczy że on taki samochód dostała i nic nie wiedział o naprawach lakierniczo blacharskich. No to ja się pytam po co on tam pracuje jak nie wie co sprzedaje.
Niby auto z windykacji, a co dalej się okazało auto było leasingowane w znanej dużej firmie i przez 3 lata zajechali je i oddali do banku, ci odkupili z banku wyklepali, coś tam podreperowali i do żyda. Lakier nowo położony z dziurami i pęcherzami – zapewne w stodole lakierowany.
W sumie to powinienem mu gębę obić za stracony czas i pieniądze.
Także powaliło mnie to na nogi, że tak duża firma wali ludzi w rogi, bajki i pierdoły piszą na stronie.
Niestety jest to przykład, ze trzeba być czujnym, nawet w tak dużych firmach, a czy poważnych? Tego już nie wiem !!!
Ale nie poddaję się – szukam dalej
- Robcio
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1,9TDI Trendline
- Imię:: Robert
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Beszczel i jeszcze przeprasza... po co komu takie przeprosiny?mario9 pisze:[...]No to facet zaczyna mnie przepraszać bo widzi, że jestem w…y, i tłumaczy [...]
Mi ostatnio w komisie, gdy zapytalem o ksiazke serwisowa, gosc powiedzial, ze ma... po czym przyniosl ta oryginalna 'okladke' volkswagen'a z samymi instrukcjami wewnatrz
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
W dużej firmie też pracują cwaniaki co chcą sobie dorobić... taki gość jak ten co opisywałeś działa na własny koszt pod szyldem firmy żeby właśnie budzić zaufanie wśród ludzi... zapewne kierownictwo nawet nie wie co na dole się wyrabia, chyba że wie i są totalnymi matołami którym nie zależy na renomie...mario9 pisze:Także powaliło mnie to na nogi, że tak duża firma wali ludzi w rogi, bajki i pierdoły piszą na stronie.
-
Bart
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Kontakt:
aki,aki pisze:mario9, na twoim miejscu chciałbym rozmawiać z jakimś kierownikiem czy też szefem tej jednostki w celu zwrotu kosztów podróży i pokazania mu jak pracownik pracuje
A iść do szefostwa trzeba było na 100% i wyłożyć kawę na ławę.
BYŁY: Astra 1.4i '95, Civic 1.4iS '01, Caddy 1.9 TDI '04 (szczęśliwie sprzedany na Ukrainę)
JEST: Touran United 2.0 TDI BMM '08
Jeśli chodzi o samochody, to człowiek cieszy się dwa razy: pierwszy raz, gdy kupi, a drugi raz, kiedy sprzeda
JEST: Touran United 2.0 TDI BMM '08
Jeśli chodzi o samochody, to człowiek cieszy się dwa razy: pierwszy raz, gdy kupi, a drugi raz, kiedy sprzeda
- bartek0-01
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
No niestety przykra sytuacja
Koles myślał że trafił jelenia który jak przyjedzie tyle km to weźmie auto nie spodziewał sie że może ktoś przyjechać kto ma większe pojecie od niego.
----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO
- Dodi
- Władca postów
następny
nowe ogłoszenie
a tu stare ale jeszcze trwające
w jednym ogłoszeniu ma 140KM a w drugim juz 170KM
pewnie ma 140KM bo nie ma czerwonej "i"
nowe ogłoszenie
a tu stare ale jeszcze trwające
w jednym ogłoszeniu ma 140KM a w drugim juz 170KM
pewnie ma 140KM bo nie ma czerwonej "i"
- Dodi
- Władca postów
i moc też sie zmienia w komisie?admin pisze:Dodi te oferty co wrzucasz to tańsze są od sprowadzających, a droższe jako auta wystawione w komisach.
Miejscowości się zgadzają (Piła i Słupsk) i pewnie wstawili do komisu, a jednocześnie taniej oferują prywatnie