Grupa Honorowych Krwiodawców.
- aawol
- ____________________

- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
Re: Grupa Honorowych Krwiodawców.
może kiedyś zrobimy spota na stacji??? 
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
- Szwedziu
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1T2, 2007, 2.0 BMM
- Imię:: Michał
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
hehe możnaaawol pisze:może kiedyś zrobimy spota na stacji???
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do pierwszego nie mam pewności" Albert Einstein
Moja Kochanica
Moja Kochanica
- aawol
- ____________________

wiem że nie odkrywam Ameryki ale może gwoli przypomnienia - prawie każdy może zostać dawcą!!!!
Wystarczy odrobina chęci.
Oprócz krwi która jest stosunkowo łatwa do pozyskania bo w jest tylko kilka grup i łatwo znaleźć dawcę, można i myślę że warto zarejestrować się w bazie potencjalnych dawców komórek szpiku kostnego.
Każdy człowiek podejmujący świadomą decyzję że chce komuś uratować życie może mieć tą szansę. Znalezienie osoby z pasującym profilem to szansa 1:20 tys. w najlepszym przypadku.... W gorszym 1:1000000 ( milion) dlatego tak ważne jest żeby chętnych było wielu.
Jeśli kogoś zainteresowało to co tu bazgram zapraszam na stronę http://www.dkms.pl/pl lub inne podobne.
Myślę że warto poznać problem i choćby tylko pomyśleć o możliwości rejestracji....
Wystarczy odrobina chęci.
Oprócz krwi która jest stosunkowo łatwa do pozyskania bo w jest tylko kilka grup i łatwo znaleźć dawcę, można i myślę że warto zarejestrować się w bazie potencjalnych dawców komórek szpiku kostnego.
Każdy człowiek podejmujący świadomą decyzję że chce komuś uratować życie może mieć tą szansę. Znalezienie osoby z pasującym profilem to szansa 1:20 tys. w najlepszym przypadku.... W gorszym 1:1000000 ( milion) dlatego tak ważne jest żeby chętnych było wielu.
Jeśli kogoś zainteresowało to co tu bazgram zapraszam na stronę http://www.dkms.pl/pl lub inne podobne.
Myślę że warto poznać problem i choćby tylko pomyśleć o możliwości rejestracji....
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol
- patarek
- Zaawansowany
- Auto:: Sharan 7n 2.0 2011
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
- Kontakt:
No ja też po raz pierwszy zdecydowałem się świadomie na oddanie krwi. Pierwsze 450 ml zlane. Za trzy miesiące ponownie. 
Oto JA
Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.
[ Julian Tuwim ]
Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.
[ Julian Tuwim ]
-
sto2
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI CR CFHC
- Imię:: Sławek
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Ja ma oddane-? dokładnie nie pamiętam ale 5-6 litrów tylko problem w tym że zaginęła mi książeczka a krew oddawałem w 3 miejscach w Polsce i było to dosyć dawno.
Był Touran 2004r 1.9 TDI 105KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
- aawol
- ____________________

za dwa możesz..... a jak zechcesz oddawać płytki to co miesiąc.....patarek pisze:No ja też po raz pierwszy zdecydowałem się świadomie na oddanie krwi. Pierwsze 450 ml zlane. Za trzy miesiące ponownie.
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Upuszczenie 450ml to dla organizmu duży wysiłek i potrzebuje czasu aby sie zregenerować.
Osobiście raz oddałem krew. Za drugim razem byłem 4 miesiące po operacji kolana i stwierdzili, że to za krótka przerwa. Natomiast za trzecim razem przyczepili się że zażywam jakieś tabletki od urloga i nie można. Ale wtedy koledze też szukali i w końcu czepili się, że 2-3 tygodnie wcześniej miał jednodzienne problemy żołądkowe i też go cofnęli. Chyba trafiliśmy wtedy na okres gdzie mieli dużo krwi i nie potrzebowali nowej.
Osobiście raz oddałem krew. Za drugim razem byłem 4 miesiące po operacji kolana i stwierdzili, że to za krótka przerwa. Natomiast za trzecim razem przyczepili się że zażywam jakieś tabletki od urloga i nie można. Ale wtedy koledze też szukali i w końcu czepili się, że 2-3 tygodnie wcześniej miał jednodzienne problemy żołądkowe i też go cofnęli. Chyba trafiliśmy wtedy na okres gdzie mieli dużo krwi i nie potrzebowali nowej.
- aawol
- ____________________

hmmm może tak ale :
zabieg chirurgiczny to 6 m-cy wyjęte z życiorysu dawcy
żadne tabletki - jeśli coś zażywasz zazwyczaj odpadasz
Ja idę tylko jak faktycznie dobrze się czuję i wiem że ostatnie tygodnie byłem w dobrej formie ( a że się staram to jeszcze tej zimy kataru nie miałem o przeziębieniu nawet nie wspomnę).
W Krakowie nie zdarza się żeby na siłę "szukali" haka do odrzucenia ( przynajmniej ja się nigdy z takim podejściem nie spotkałem a bywam często). Nigdzie też chyba nie mają nadmiaru krwi - apele o donacje są wszędzie i zawsze. Każda akcja zorganizowana jest witana z aplauzem - nie wiem jak jest w innych ośrodkach .....
zabieg chirurgiczny to 6 m-cy wyjęte z życiorysu dawcy
żadne tabletki - jeśli coś zażywasz zazwyczaj odpadasz
Ja idę tylko jak faktycznie dobrze się czuję i wiem że ostatnie tygodnie byłem w dobrej formie ( a że się staram to jeszcze tej zimy kataru nie miałem o przeziębieniu nawet nie wspomnę).
W Krakowie nie zdarza się żeby na siłę "szukali" haka do odrzucenia ( przynajmniej ja się nigdy z takim podejściem nie spotkałem a bywam często). Nigdzie też chyba nie mają nadmiaru krwi - apele o donacje są wszędzie i zawsze. Każda akcja zorganizowana jest witana z aplauzem - nie wiem jak jest w innych ośrodkach .....
ZWzPD - ale jaja!!!!
auto touran aawol
auto touran aawol