Schemat podłączenia świateł dziennych LED
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
Witam.
Kupiłem światła do jazdy dziennej i mam taki problem, który polega na tym, że nie chcą całkiem się gasić gdy odpalę silnik i włączę światła postojowe. Gdy przekręcę kluczyk na zapłon, to wszystko działa, światła gaszą się, ale gdy odpalę silnik, przełączę na światła postojowe to światła dzienne dalej się świecą, ale słabo. Przeczytałem w waszych wypowiedziach, że trzeba założyć dodatkowy przekaźnik, możecie mi powiedzieć jaki on ma tak dokładnie być i jak go podłączyć ?
Kupiłem światła do jazdy dziennej i mam taki problem, który polega na tym, że nie chcą całkiem się gasić gdy odpalę silnik i włączę światła postojowe. Gdy przekręcę kluczyk na zapłon, to wszystko działa, światła gaszą się, ale gdy odpalę silnik, przełączę na światła postojowe to światła dzienne dalej się świecą, ale słabo. Przeczytałem w waszych wypowiedziach, że trzeba założyć dodatkowy przekaźnik, możecie mi powiedzieć jaki on ma tak dokładnie być i jak go podłączyć ?
- mikel24081
- Przeglądacz
- Auto:: Touran BMM 2006
- Imię:: Michi
Panowie!
Podłączyłem Ledy od skody Fabii RS(mają opcję dziennych i pozycyjnych) w miejsce oryg. halogenów, opcję pozycyjnych podłączyłem w gniazdo przeciwmgielnych, a PLUS na dzienny LED wziąłem z bezpiecznika nr. 26 (był wolny, a miał 12V po kluczyku) bez przekaźnika się nie obyło, dodatkowo założyłem schowany, ale w dostępnym miejscu wyłącznik moich LEDów w razie potrzeby, np. postoju inkognito jak to już ktoś wspominał o tej potrzebie
Teraz moje ważne pytanie : JAK WYŁĄCZYĂ sprawdzanie żarówek halogenów??? Prosiłbym o podanie łańcuszka operacji które będę musiał wykonać bo nie ogarnąłem jeszcze mojego VCDSa
Podłączyłem Ledy od skody Fabii RS(mają opcję dziennych i pozycyjnych) w miejsce oryg. halogenów, opcję pozycyjnych podłączyłem w gniazdo przeciwmgielnych, a PLUS na dzienny LED wziąłem z bezpiecznika nr. 26 (był wolny, a miał 12V po kluczyku) bez przekaźnika się nie obyło, dodatkowo założyłem schowany, ale w dostępnym miejscu wyłącznik moich LEDów w razie potrzeby, np. postoju inkognito jak to już ktoś wspominał o tej potrzebie

Teraz moje ważne pytanie : JAK WYŁĄCZYĂ sprawdzanie żarówek halogenów??? Prosiłbym o podanie łańcuszka operacji które będę musiał wykonać bo nie ogarnąłem jeszcze mojego VCDSa

-
- Auto:: cross touran, 2,0 tdi, 20
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 1 raz
Re: Schemat podłączenia świateł dziennych LED
Koledzy, a podpowiedzcie, czy można tego autoboxa od drl pominąć i lampki podłączyć bespośrednio przez przekażnik? bo mam taki efekt, że podczas gdy światełka drl się świecą to zanika mi sygnał w radio jak przejeżdżam obok budynków, zaznaczam, że bez światełek tego efektu nie ma. Proszę o poradę. Jeszcze nadmienię, iż moje lampki to m-tech 825 wklejone w zderzak na "klej na gorąco z pistoletu" takie pojedyncze oczka.
- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
można będzie przekaźnik spełniał taką samą funkcje jest na forum podane jak podłączyć 

- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 828 razy
nie wiem czy o to ci chodziło ale zobacz w moim wątku tutaj - http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=37875Keraj_zyr pisze:Koledzy, a podpowiedzcie, czy można tego autoboxa od drl pominąć i lampki podłączyć bespośrednio przez przekażnik?
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 2TDI 2009
- Imię:: Józef
- Podziękował: 2 razy
Witam
Proszę
o pomoc, wszędzie szukałem rozwiązania tego problemu ale nigdzie nie znalazłem odpowiedzi. Chodzi o to, że dziś zamontowałem światła ledowe do jazdy dziennej, podłączyłem zgodnie ze schematem - czerwony kabel do plusa akumulatora, czarny do minusa a biały do świateł pozycyjnych i jest problem taki, że po włączeniu świateł mijania światła dzienne mrugają jak stroboskop. Poradźcie jak usunąć ten problem
. Z góry dziękuję.
Proszę