Jeżeli dobrze poskładałeś dobrze nic nie przestawiłeś!! podczas składania powinno działać.
Lub ten dolny tam gdzie wchodzi rygiel z karoseri do zamka, ta dźwignia w zamku zał i wył tym mikro stykiem.Ważne czy masz światełko podczas otwarcia drzwi, może już wytarty jest ten dzyndzel można go kupić na aledrogo należy go sprawdzić ręcznie jak i inne. https://allegro.pl/oferta/mikrostyk-zam ... 9405778773
taka sprawa, czy zamek prawy przód jest zamienny z prawym tyłem?
Mam zepsuty zamek prawy tył nr części 3D4839016AD z wtyczka na 9 pinów. Nigdzie nie mogę znaleźć takiego zamka wszystkie są na 7 pin.
Ktoś może już to przerabiał?
Mam bardzo podobny problem w takim samym touranie. U mnie akurat lewy tył ale zamek jak przedni, kostka 10 pinowa (1 pinu w kostce zamka nie ma). Problem polega na tym że zamek zamyka i otwiera ale nie zapala się światło wewnątrz i na fisie nie ma informacji że te akurat drzwi są otwarte. Wciśnięcie blokady dziecięcej powoduje pyknięcie, na chwilę zmianę koloru podświetlenia na żółty i wyłączenie. VCDS pokazuje błędy 00930 czyli jednostka zamka niezrozumiały sygnał i 00055 bezpieczeństwo dziecka sporadyczny. W zamku jest taki element obrotowy jakby pod kluczyk i jak nim przekręcę w lewo i tak zostawię to pojawia się ikona otwartych drzwi a klawisz blokady lewych drzwi świeci na żółto, nie reaguje na wciskanie, nie da się też sterować szybą z przełącznika w tych drzwiach. Po pierwszym zamknięciu z pilota i otwarciu znowu brak reakcji na otwarte drzwi i gaśnie żółta lampka blokady dziecięcej. Co to może być?