Dodatki do paliwa DIESEL.

lock00
Władca postów
Auto:: 1T1
Imię:: -
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: lock00 »

Panowie tez myslalem/i mysle lecz pewna rzecz mi nie daje szans na zastosowanie srodkow, otóż moj znajomy kupil specyfik(nie bede reklamowal i zapodawal zdjecia, choc bedac w szkoku w czasie tej zimy co byla musialem to uwiecznic), owszem w kieleckim zawsze pizdzi.... bylo ponad -30 stopni C,dodal przed noca,"power do ON" ,autko nie chcialo odpalic, przyjechalem i dalej probujemy odpalic i nic :( ,myslimy co jest... zchylilem sie pod siedzeniem a ten uzdatniacz kompletnie zamarzll.. :shock: , i juz nie mielismy nic do powiedzenia :evil:
Awatar użytkownika
borge
Przeglądacz
Auto:: Nissan X-Trail
Imię:: Grzegorz
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: borge »

pawel07777 pisze:Witam.
Widziałem wtryski po stosowaniu różnych środków.Zimą paliwo z odpowiednią temperaturą blokady filtra i to wszystko.
moglbys opisac wlasnymi slowami jak wyglada taki wtryskiwacz po 'roznych srodkach'?
a odnosnie 'paliwa z odpowiednia temp. 'blokady' to przeciez wlasnie koncerny paliwowe dodaja
w okresie zimowym do ON rozne uszlachetniacze a uzytkownik nie ma pojecia co do skladu i ilosci
a ze robia to byle jak moze swiadczyc ze od czasu do czasu media obiega informacja o pojazdach
ktore zima, w chwile po zatankowaniu zatrzymuja sie posrodku ulic z unieruchomionymi silnikami

zgodnie z zasada' jesli chcesz zeby cos bylo zrobione dobrze, zrob to sam' wole osobiscie dodac
depresator do paliwa w zbiorniku wlasnego auta

lock00 pisze:... zchylilem sie pod siedzeniem a ten uzdatniacz kompletnie zamarzll..
tak wlasnie sie rodza miejskie legendy : )
owszem, Skydd przechowywany w samochodzie, w minusowych temperaturach zamarza, wewnatrz
butelki robi sie 'kasza', do tego stopnia ze nie usuniesz go z butelki w naturalny sposob
warunkiem uzycia specyfiku jest dodanie go do ON w zbiorniku pojazdu, przechowywanego w temperaturach dodatnich
wiem o czym pisze poniewaz robie to z autopsji, Skydd zapobiega zamarzaniu a nie rozmraza paliwo
lock00 pisze:...bylo ponad -30 stopni C,dodal przed noca,"power do ON"...
niestety, Skydd'a nalezy uzyc profilaktycznie w odpowiednim czasie, jesli ktos oczekuje cudu, nalezy sie udac na plebanie

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt wrz 21, 2012 09:36 przez borge, łącznie zmieniany 1 raz.
lock00
Władca postów

hehe :oki: myslalem na tym ze moze miec prawidowy skutek przy reakcji z ON, lecz z tego co pamietam na tamtym preparacie nie pisalo aby tempreatura przechowywania byla dodatnia :)
Piotr1979
Specjalista
Auto:: Touran
Imię::
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: Piotr1979 »

borge pisze: jesli ktos oczekuje cudu, nalezy sie udac na plebanie
Dobre, śmieszne.
Używam Skydd'a od kilku lat przy niskich temperaturach (50ml/zbiornik) i nie narzekam. Dotychczas nigdy mi z powodu temperatury auto nie odmówiło posłuszeństwa. Poza tym co 5-6 tankowanie zalewam bak luksusowym paliwem Verva lub Ultimate. Taki balsam na wtryski i całą resztę ustrojstwa.

Jest dobrze, nie "trza" psuć.
Szukajcie a znajdziecie.
Awatar użytkownika
Dodi
Władca postów
Auto:: Sharan 7N CFGB
Imię:: Paweł
Podziękował: 29 razy
Otrzymał podziękowań: 58 razy

Post autor: Dodi »

Piotr1979 pisze:Poza tym co 5-6 tankowanie zalewam bak luksusowym paliwem Verva lub Ultimate
pisałem gdzies o tym jakie to jest to paliwo Verva z Orlenu ;) a jak nie znajdziesz zapraszam na PW...

ja również stosuje juz od dawna Skydd'a i w najtęższe mrozy nie miałem problemu z paliwem....
Awatar użytkownika
Marco_Polo
Specjalista
Auto:: VW Sharan 2.0 TSI 220KM
Imię:: Marek
Podziękował: 9 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Post autor: Marco_Polo »

Żeby nie było niczego nie reklamuje. Dostałem taką informację oraz czytałem o tych produkatach więc dlatego zapytałem. Mi zależy żeby przywrócić w aucie dynamike i zmniejszyć spalanie.
Naprawdopodobniej jeżeli nik się nie wypowie to kupie STP do czyszczenia wtryskiwaczy.

Pozdrawiam
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
Awatar użytkownika
RedArt
Użytkownik
Auto:: Touran 2.0 BKD 1T2
Imię:: Artur
Otrzymał podziękowań: 3 razy

Post autor: RedArt »

Witam

Ja dzisiaj zalalem tego STP tuz przed tankowaniem na BP ( Ultimate ) .... narazie przejechjalem 10km ... dam mu popracowac i sprawdze znow jak wygladaja korekty na wtryskach to bede wiedzial czy cos dal .. ( choc wyniki mam dobre ) ..... dam znac jak cos sie zmieni :]

swoja droga ciekawe po ilu mozna sie spodziewac zmian :]
zibi1961
Użytkownik
Auto:: 2.0 TDI 140 KM ,DSG 2005
Imię:: Zbigniew
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 2 razy

Post autor: zibi1961 »

170 koni to mu chyba dynamiki nie brakuje?? Może ty chcesz latać a nie jeździć?
Awatar użytkownika
marcin975
Zaawansowany
Auto:: VW PASSAT B7 2.0 TDI
Imię:: Marcin
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 47 razy

Post autor: marcin975 »

Diesel Skydd jest bardzo dobrym i sprawdzonym produktem-najtańsze rozwiązanie na mrozy,ale jak pisał wyżej borge,cuda to na plebani :ok: .A droższym rozwiązaniem jest ON zimowy,pozbawiony bio-komponentów:kolor biały,temp blok.filtra -40stp.Na sezon zimowy, nie które koncerny mają u nas w ofercie.Cena jest droższa o jakieś 20groszy na litrze a problem z zamarzaniem paliwa mamy z głowy. :bry:
    PS.do paliw tzw:"lepszych" jest dodawany dodatek,ale on nie zapobiega blokadzie filtra w mrozy,tylko ma za zadanie czyścić układ wtryskowy. paliwa te są w ofercie przez cały rok. :>
    Ostatnio zmieniony ndz wrz 23, 2012 13:25 przez marcin975, łącznie zmieniany 2 razy.
    Touran był i się zmył :)
    lock00
    Władca postów

Ja w duze mrozy podjezdzam tam gdzie maja aparature do pomiaru ile stopni wytrzyma :)
    Awatar użytkownika
    Tomas
    Władca postów
    Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
    Imię:: Tomek
    Podziękował: 438 razy
    Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

lock00 pisze:Ja w duze mrozy podjezdzam tam gdzie maja aparature do pomiaru ile stopni wytrzyma :)
    co masz na mysli ?
    lock00
    Władca postów

Jedne stacje maja probke na zewnatrz, drugie aparature aby nie do wiarka (np mi) aby pokazac ze rzeczywiscie jest do -40 :)
    A wogole zrobilem ostatnio pare testow , zalewalem na danej stacji paliwo i robilem pomiar pompek, oczywiscie wyjezdzalem prawie do konca,(przez co lekko zapowietrzylem zbiornik) i wyszlo ze po zalaniu Vervy pompki poprawily sie srednio 0,10 na pompke blizej 0 :) ,ale jeszcze zostaly mi 2 stacje :)
    Piotr1979
    Specjalista
    Auto:: Touran
    Imię::
    Podziękował: 8 razy
    Otrzymał podziękowań: 30 razy

Post autor: Piotr1979 »

Lock00.
    Jak sprawdzisz te pozostałe stacje to rzuć efekt doświadczeń na net, bom ciekaw.
    PZDR
    Szukajcie a znajdziecie.
    Awatar użytkownika
    marcin975
    Zaawansowany
    Auto:: VW PASSAT B7 2.0 TDI
    Imię:: Marcin
    Podziękował: 5 razy
    Otrzymał podziękowań: 47 razy

Post autor: marcin975 »

w/g świadectwa jakości(na naszą prośbę muszą na stacji nam pokazać) ON sprzedawany w okresie zimowym powinien mieć temperaturę blokady filtra -28stp,a przyjdą mrozy po -19stp i widać na drogach,że jednak co nie którym już zamarza paliwo :omatko: niestety jakość naszego paliwa w porównaniu z zachodnią częścią europy jest znacząca :/ takźe najlepszym złotym środkiem jest samemu dolanie dodatku lub tankowaniu droższego ON sprzedawanego tylko w okresie zimowym ;)
    Touran był i się zmył :)
    lock00
    Władca postów

Piotr1979, zapodam ,ale jeszcze troszke zajmie,bo zawsze na kazdej ze stacji tankuje po 2 na 3/4 baniaka,aby w miare byl obiektywnie ,tak na zime najlepiej zatankowac paliwo jak juz 1 mrozy sie pojawiaja i troszke drozsze a miec spokoj, ewentualnie zapytac lub zmierzyc i dolac dodatek to juz 150% :)
    ODPOWIEDZ