Dodatki do paliwa DIESEL.
-
lock00
- Władca postów
- Auto:: 1T1
- Imię:: -
- Podziękował: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Panowie tez myslalem/i mysle lecz pewna rzecz mi nie daje szans na zastosowanie srodkow, otóż moj znajomy kupil specyfik(nie bede reklamowal i zapodawal zdjecia, choc bedac w szkoku w czasie tej zimy co byla musialem to uwiecznic), owszem w kieleckim zawsze pizdzi.... bylo ponad -30 stopni C,dodal przed noca,"power do ON" ,autko nie chcialo odpalic, przyjechalem i dalej probujemy odpalic i nic
,myslimy co jest... zchylilem sie pod siedzeniem a ten uzdatniacz kompletnie zamarzll..
, i juz nie mielismy nic do powiedzenia 
- borge
- Przeglądacz
- Auto:: Nissan X-Trail
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
moglbys opisac wlasnymi slowami jak wyglada taki wtryskiwacz po 'roznych srodkach'?pawel07777 pisze:Witam.
Widziałem wtryski po stosowaniu różnych środków.Zimą paliwo z odpowiednią temperaturą blokady filtra i to wszystko.
a odnosnie 'paliwa z odpowiednia temp. 'blokady' to przeciez wlasnie koncerny paliwowe dodaja
w okresie zimowym do ON rozne uszlachetniacze a uzytkownik nie ma pojecia co do skladu i ilosci
a ze robia to byle jak moze swiadczyc ze od czasu do czasu media obiega informacja o pojazdach
ktore zima, w chwile po zatankowaniu zatrzymuja sie posrodku ulic z unieruchomionymi silnikami
zgodnie z zasada' jesli chcesz zeby cos bylo zrobione dobrze, zrob to sam' wole osobiscie dodac
depresator do paliwa w zbiorniku wlasnego auta
tak wlasnie sie rodza miejskie legendy : )lock00 pisze:... zchylilem sie pod siedzeniem a ten uzdatniacz kompletnie zamarzll..
owszem, Skydd przechowywany w samochodzie, w minusowych temperaturach zamarza, wewnatrz
butelki robi sie 'kasza', do tego stopnia ze nie usuniesz go z butelki w naturalny sposob
warunkiem uzycia specyfiku jest dodanie go do ON w zbiorniku pojazdu, przechowywanego w temperaturach dodatnich
wiem o czym pisze poniewaz robie to z autopsji, Skydd zapobiega zamarzaniu a nie rozmraza paliwo
niestety, Skydd'a nalezy uzyc profilaktycznie w odpowiednim czasie, jesli ktos oczekuje cudu, nalezy sie udac na plebanielock00 pisze:...bylo ponad -30 stopni C,dodal przed noca,"power do ON"...
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt wrz 21, 2012 09:36 przez borge, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Piotr1979
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Dobre, śmieszne.borge pisze: jesli ktos oczekuje cudu, nalezy sie udac na plebanie
Używam Skydd'a od kilku lat przy niskich temperaturach (50ml/zbiornik) i nie narzekam. Dotychczas nigdy mi z powodu temperatury auto nie odmówiło posłuszeństwa. Poza tym co 5-6 tankowanie zalewam bak luksusowym paliwem Verva lub Ultimate. Taki balsam na wtryski i całą resztę ustrojstwa.
Jest dobrze, nie "trza" psuć.
Szukajcie a znajdziecie.
- Marco_Polo
- Specjalista
- Auto:: VW Sharan 2.0 TSI 220KM
- Imię:: Marek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
Żeby nie było niczego nie reklamuje. Dostałem taką informację oraz czytałem o tych produkatach więc dlatego zapytałem. Mi zależy żeby przywrócić w aucie dynamike i zmniejszyć spalanie.
Naprawdopodobniej jeżeli nik się nie wypowie to kupie STP do czyszczenia wtryskiwaczy.
Pozdrawiam
Naprawdopodobniej jeżeli nik się nie wypowie to kupie STP do czyszczenia wtryskiwaczy.
Pozdrawiam
Był VW Passat Variant B6 2005r. Comfortline 2.0 TDI 140KM - manual
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
Był VW Golf Plus 2005r. Sportline 2.0 TDI 140KM - DSG
Był VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM -> 186,1KM - DSG
Był VW Sharan 2012r. Comfortline 2.0 TDI 140KM Blumotion - DSG
VW Sharan 2017r. Highline 2.0 TSI 220KM - DSG
- RedArt
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 BKD 1T2
- Imię:: Artur
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Witam
Ja dzisiaj zalalem tego STP tuz przed tankowaniem na BP ( Ultimate ) .... narazie przejechjalem 10km ... dam mu popracowac i sprawdze znow jak wygladaja korekty na wtryskach to bede wiedzial czy cos dal .. ( choc wyniki mam dobre ) ..... dam znac jak cos sie zmieni :]
swoja droga ciekawe po ilu mozna sie spodziewac zmian :]
Ja dzisiaj zalalem tego STP tuz przed tankowaniem na BP ( Ultimate ) .... narazie przejechjalem 10km ... dam mu popracowac i sprawdze znow jak wygladaja korekty na wtryskach to bede wiedzial czy cos dal .. ( choc wyniki mam dobre ) ..... dam znac jak cos sie zmieni :]
swoja droga ciekawe po ilu mozna sie spodziewac zmian :]
- marcin975
- Zaawansowany
- Auto:: VW PASSAT B7 2.0 TDI
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 47 razy
Diesel Skydd jest bardzo dobrym i sprawdzonym produktem-najtańsze rozwiązanie na mrozy,ale jak pisał wyżej borge,cuda to na plebani
.A droższym rozwiązaniem jest ON zimowy,pozbawiony bio-komponentów:kolor biały,temp blok.filtra -40stp.Na sezon zimowy, nie które koncerny mają u nas w ofercie.Cena jest droższa o jakieś 20groszy na litrze a problem z zamarzaniem paliwa mamy z głowy. 

Ostatnio zmieniony ndz wrz 23, 2012 13:25 przez marcin975, łącznie zmieniany 2 razy.
Touran był i się zmył 
-
lock00
- Władca postów
- Auto:: 1T1
- Imię:: -
- Podziękował: 32 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Jedne stacje maja probke na zewnatrz, drugie aparature aby nie do wiarka (np mi) aby pokazac ze rzeczywiscie jest do -40 
A wogole zrobilem ostatnio pare testow , zalewalem na danej stacji paliwo i robilem pomiar pompek, oczywiscie wyjezdzalem prawie do konca,(przez co lekko zapowietrzylem zbiornik) i wyszlo ze po zalaniu Vervy pompki poprawily sie srednio 0,10 na pompke blizej 0
,ale jeszcze zostaly mi 2 stacje 
A wogole zrobilem ostatnio pare testow , zalewalem na danej stacji paliwo i robilem pomiar pompek, oczywiscie wyjezdzalem prawie do konca,(przez co lekko zapowietrzylem zbiornik) i wyszlo ze po zalaniu Vervy pompki poprawily sie srednio 0,10 na pompke blizej 0
- marcin975
- Zaawansowany
- Auto:: VW PASSAT B7 2.0 TDI
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 47 razy
w/g świadectwa jakości(na naszą prośbę muszą na stacji nam pokazać) ON sprzedawany w okresie zimowym powinien mieć temperaturę blokady filtra -28stp,a przyjdą mrozy po -19stp i widać na drogach,że jednak co nie którym już zamarza paliwo
niestety jakość naszego paliwa w porównaniu z zachodnią częścią europy jest znacząca
takźe najlepszym złotym środkiem jest samemu dolanie dodatku lub tankowaniu droższego ON sprzedawanego tylko w okresie zimowym 
Touran był i się zmył