TOURAN 2015 (5T1)
-
- Przeglądacz
- Auto:: 1.4 TSI DSG 7 HL 2016
- Imię:: Piotrek
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: TOURAN 2015
"Art Velours" (fotele Top-Komfort)
Zastanawiałem się nad tym dodatkowym oświetleniem bagażnika, Pakiet Cargo i gniazdem 230 V - w konsoli środkowej z tyłu zamiast gniazda 12 V w sumie mogę jeszcze domówić ale czy to jest tak potrzebne ? jakie jest zdanie Wasze na ten temat, puki co nie znam jeszcze dokładnego terminu produkcji auta czekam od sprzedawcy na informacje na ten temat.
01 kwietnia złożyłem zamówienie no i czekam.
Zastanawiałem się nad tym dodatkowym oświetleniem bagażnika, Pakiet Cargo i gniazdem 230 V - w konsoli środkowej z tyłu zamiast gniazda 12 V w sumie mogę jeszcze domówić ale czy to jest tak potrzebne ? jakie jest zdanie Wasze na ten temat, puki co nie znam jeszcze dokładnego terminu produkcji auta czekam od sprzedawcy na informacje na ten temat.
01 kwietnia złożyłem zamówienie no i czekam.
- Gandalf
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI HL 2016
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
Cześć
koniecznie domów latarkę/dodatkową lampkę do bagażnika bo tam jest kompletnie ciemno pod roletą.
Niestety ja tego nie mam i bardzo żałuję. Ale już znam nr części więc pewnie będę robił pierwszą modyfikację.
Gniazdko 230V ma moc max. 150W więc wiele się nie podłączy. Standardowe wtyczki np od ładowarki do komputera raczej nie wejdą. To bardziej do ładowania tabletów, smartfonów, konsol do gier, kamery, aparatu foto czy przenośnego DVD.
Ja nie mam ale teraz pewnie bym domówił.
koniecznie domów latarkę/dodatkową lampkę do bagażnika bo tam jest kompletnie ciemno pod roletą.
Niestety ja tego nie mam i bardzo żałuję. Ale już znam nr części więc pewnie będę robił pierwszą modyfikację.
Gniazdko 230V ma moc max. 150W więc wiele się nie podłączy. Standardowe wtyczki np od ładowarki do komputera raczej nie wejdą. To bardziej do ładowania tabletów, smartfonów, konsol do gier, kamery, aparatu foto czy przenośnego DVD.
Ja nie mam ale teraz pewnie bym domówił.
-
- Przeglądacz
Tak tak ale można posilić się zwykłą latarką jest ich obecnie na rynku od koloru do wyboru, którą można położyć z boku w bagażniku i w razie potrzeby użyć, co Ty na to.
Gniazdko 230V ma moc max. 150W to po co piszą 230 czyli w czasie jazdy nie podłącze np.laptopa by skorzystać ? choć taniej wychodzi kupić ładowarkę pod zapalniczkę zresztą podobnie jak z tą latarką , tą siatkę i te drążki uważam za zbędne bynajmniej jeżeli chodzi o mnie,też można zastąpić jakąś fajną skrzynką składaną, którą w razie potrzeby można sobie rozłożyć.
To tak można sobie zamówić takie oryginalne oświetlenie?
Gniazdko 230V ma moc max. 150W to po co piszą 230 czyli w czasie jazdy nie podłącze np.laptopa by skorzystać ? choć taniej wychodzi kupić ładowarkę pod zapalniczkę zresztą podobnie jak z tą latarką , tą siatkę i te drążki uważam za zbędne bynajmniej jeżeli chodzi o mnie,też można zastąpić jakąś fajną skrzynką składaną, którą w razie potrzeby można sobie rozłożyć.
To tak można sobie zamówić takie oryginalne oświetlenie?
- marcinde
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.4tsi150
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 45 razy
Zwykła latarka to tylko półśrodek, nie zastąpi Ci ona oświetlenia włączającego się przy otwarciu bagażnika.
- Gandalf
- Użytkownik
Latarka to tylko dodatkowa funkcja oświetlenia bagażnika.
Tak jak napisał Marcin - dzięki niej masz oświetlenie, które się uruchamia po podniesieniu klapy bagażnika.
Standardowo są tylko dwie lampki w suficie nad bagażnikiem, które na dodatek świecą w kierunku wnętrza samochodu a nie w kierunku bagażnika.
Załączam poglądowe zdjęcie.
Tak jak napisał Marcin - dzięki niej masz oświetlenie, które się uruchamia po podniesieniu klapy bagażnika.
Standardowo są tylko dwie lampki w suficie nad bagażnikiem, które na dodatek świecą w kierunku wnętrza samochodu a nie w kierunku bagażnika.
Załączam poglądowe zdjęcie.
-
- Przeglądacz
Dzięki, chyba macie rację czyli musiał bym domówić cały Pakiet Cargo
- siatka na bagaż, zamocowana na drążkach rozporowych
- dodatkowe oświetlenie bagażnika z możliwością wykorzystania jako latarki
a co sądzicie o Gniazdo 230 V - w konsoli środkowej z tyłu zamiast gniazda 12 V o tej opcji ?
i jeszcze jedno pytanie odnośnie System nawigacji satelitarnej "Discover Media" dla Pakietu Business - obsługa za pośrednictwem 6,5-calowego, kolorowego ekranu dotykowego z czujnikiem zbliżeniowym - radio z odtwarzaczem CD, MP3, WMA - czytnik kart SD x 2 - 8 głośników - instalacja telefoniczna (Bluetooth) - Mapa Europy - Gniazdo USB oraz AUX IN - Car-Net - dostęp do mobilnych usług Online za pośrednictwem telefonu (bezpłatnie przez trzy lata)
Czy do mobilnego korzystania z Car- Net jest coś jeszcze potrzebne,czy to co wymieniłem wyżej ( bo taką opcję zamówiłem Discover Media ) to wystarczy by korzystać z tej usługi, a co po tych trzech latach, dodam że internet udostępnię z telefonu samsunga 6 dla tego systemu , w opcjach wyposażenia dodatkowego występują np. System App-Connect, funkcja obsługi głosowej (dla systemów Composition Media i Discover Media) czy ta opcji jest potrzebna , wymagana do Discover Media i inne, proszę o Wasze rady.
- siatka na bagaż, zamocowana na drążkach rozporowych
- dodatkowe oświetlenie bagażnika z możliwością wykorzystania jako latarki
a co sądzicie o Gniazdo 230 V - w konsoli środkowej z tyłu zamiast gniazda 12 V o tej opcji ?
i jeszcze jedno pytanie odnośnie System nawigacji satelitarnej "Discover Media" dla Pakietu Business - obsługa za pośrednictwem 6,5-calowego, kolorowego ekranu dotykowego z czujnikiem zbliżeniowym - radio z odtwarzaczem CD, MP3, WMA - czytnik kart SD x 2 - 8 głośników - instalacja telefoniczna (Bluetooth) - Mapa Europy - Gniazdo USB oraz AUX IN - Car-Net - dostęp do mobilnych usług Online za pośrednictwem telefonu (bezpłatnie przez trzy lata)
Czy do mobilnego korzystania z Car- Net jest coś jeszcze potrzebne,czy to co wymieniłem wyżej ( bo taką opcję zamówiłem Discover Media ) to wystarczy by korzystać z tej usługi, a co po tych trzech latach, dodam że internet udostępnię z telefonu samsunga 6 dla tego systemu , w opcjach wyposażenia dodatkowego występują np. System App-Connect, funkcja obsługi głosowej (dla systemów Composition Media i Discover Media) czy ta opcji jest potrzebna , wymagana do Discover Media i inne, proszę o Wasze rady.
Ostatnio zmieniony pt maja 27, 2016 11:11 przez Yellowchina, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maciej_F
- Expert
- Auto:: Alhambra 7N
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 68 razy
Iiiii to się pochwal , przeleciałem elektrykę , nadwozie tourana 2016 i nie znalazłem.Gandalf pisze:Niestety ja tego nie mam i bardzo żałuję. Ale już znam nr części więc pewnie będę robił pierwszą modyfikację.

- Gandalf
- Użytkownik
Nie mam ETKI - bo nijak nie mogę jej skutecznie zainstalować ale znalazłem taką oto stronę gdzie jest wszystko co mnie interesuje online:Maciej_F pisze:Iiiii to się pochwal , przeleciałem elektrykę , nadwozie tourana 2016 i nie znalazłem.Gandalf pisze:Niestety ja tego nie mam i bardzo żałuję. Ale już znam nr części więc pewnie będę robił pierwszą modyfikację.
http://nemiga.com/cat_spares/etka/volks ... 69/947000/
Dane do lampki/latarki:
35 magnetic torch 5TA 947 417
36 holder for light 3T0 947 509
Co ciekawe jest to ta sama część co do Skody Superb.
- Gandalf
- Użytkownik
App-Connect i funkcji obsługi głosowej: nie zamawiałem.Yellowchina pisze:System App-Connect, funkcja obsługi głosowej
Co ciekawe obie te funkcje mam zainstalowane ale nie aktywowane. Żeby je aktywować trzeba udać się do serwisu. Przynajmniej w czasie gwarancji. Są do ich obsługi klawisze lub opcje na ekranie dotykowym. Pewnie u Ciebie będzie tak samo.
Dzisiaj bym je raczej zamówił.
Jeśli chodzi o gniazdko 230V to też bym je domówił. Dzieci i tak wożą ze sobą ładowarki więc byłoby łatwiej z ich podłączaniem.
Do korzystania z Car-net wystarczy to co wymieniłeś.
Nawigacja zabiera jedno z gniazd SD - bo mapy są właśnie na karcie SD.
-
- Przeglądacz
- siemi1
- Przeglądacz
- Auto:: Octavia II FL 2009 BMM
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 28 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Koledzy czy EASY OPEN Wyklucza się z Hakiem fabrycznym.
Jedno zamówione auto nie ma bezdotykowego otwierania ale ma hak fabryczny.
Dyskutuje z Dealerem na ten temat teraz.
Jedno zamówione auto nie ma bezdotykowego otwierania ale ma hak fabryczny.
Dyskutuje z Dealerem na ten temat teraz.
-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.4 tsi 2016
- Imię:: Łukasz
wg konfiguratora jedno nie wyklucza drugiego
poza tym easy open to tylko bezdotykowe otwieranie bagażnika
poza tym easy open to tylko bezdotykowe otwieranie bagażnika
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Funkcje obsługi głosowej mam aktywne w Golfie 7 jak dołozyłem Discover Pro.
Dobrze gada po polsku, dobrze tez rozumie jak się do niej gada.
Z navi jest tak ze musi znać pełną nazwę ulicy i tak jej trzeba gadac, więc jak czasem masz jakąs ulicę Generała X ... którego imienia nie znasz , to lipa
w BT jest podobnie, Imię i Nazwisko , jak masz kilka wpisów pod jedną pozycja - informuje CIe ze znaleziono kilka (nr telefonu, data urodziny czy coś) , spoglądasz na LCD i mowisz - 2 ( z numerem telefonu) ... intuicyjnie, i wybiera.
taka zabawa w zasadzie, zeby było wesoło, bo jedzie ktoś obok, burknie czy kaszlnie i całe wybieranie w dupę ..... i od nowa
Dobrze gada po polsku, dobrze tez rozumie jak się do niej gada.
Z navi jest tak ze musi znać pełną nazwę ulicy i tak jej trzeba gadac, więc jak czasem masz jakąs ulicę Generała X ... którego imienia nie znasz , to lipa
w BT jest podobnie, Imię i Nazwisko , jak masz kilka wpisów pod jedną pozycja - informuje CIe ze znaleziono kilka (nr telefonu, data urodziny czy coś) , spoglądasz na LCD i mowisz - 2 ( z numerem telefonu) ... intuicyjnie, i wybiera.
taka zabawa w zasadzie, zeby było wesoło, bo jedzie ktoś obok, burknie czy kaszlnie i całe wybieranie w dupę ..... i od nowa
-
- Władca postów
- Auto:: 1.4 TSI DSG HL 2016
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Lookasz pisze:poza tym easy open to tylko bezdotykowe otwieranie bagażnika
W salonie mówili mi, że zarówno przy elektrycznym otwieraniu klapy jak i przy pakiecie easy open jest czujnik pod zderzakiem do bezdotykowego otwierania klapy. Tylko, że przy elektrycznym otwieraniu klapy czujnik ten jest wyłączony w komputerze. Jeżeli dobrze zrozumiałem to do bezdotykowego otwierania klapy trzeba mieć system bezkluczykowego dostępu i uruchamiania pojazdu Keyless Access