Jakie opony zimowe?
-
dexter23pl
- Expert
- Auto:: Golf 5
- Imię:: Dexter
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
-
dexter23pl
- Expert
Re: Jakie opony zimowe?
To sie nadaje do dojazdu do pracy kilka km na nic poważniejszego juz nie. To klasa biedronkowa.
Na letnich można przyoszczedzic ale na zimowkach juz nie bo nie wychamujesz i braknie ci pół metra i przud auta do klepania i malowania.
Mam kormorany obecnie i strach jezdzic w zime jak snieg spadnie. W poprzednim aucie mialem fabrycznie nowe fuldy montero3 o jazda nawet po szklance byla spoko czuc było jak rwie podczas hamowania i ruszania tez jak sie zakopalem to bez większego problemu wyjechałem a te to jak bys owinol streczem i wyjechal na ulice.
Na letnich można przyoszczedzic ale na zimowkach juz nie bo nie wychamujesz i braknie ci pół metra i przud auta do klepania i malowania.
Mam kormorany obecnie i strach jezdzic w zime jak snieg spadnie. W poprzednim aucie mialem fabrycznie nowe fuldy montero3 o jazda nawet po szklance byla spoko czuc było jak rwie podczas hamowania i ruszania tez jak sie zakopalem to bez większego problemu wyjechałem a te to jak bys owinol streczem i wyjechal na ulice.
-
Piotr1979
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
UG 9 w rozmiarze 205/55 R16 z niemieckiej fabryki już założone i tysiączek km pękł. Ciche, jak dla mnie w sam raz jeżeli chodzi o twardość i czuć że to zimówka. Nie kupiłem TS850 bo znajomy zakupił i narzeka na hałas.
ps. zobaczymy jak się UG9 ma do UG6 na których kiedyś śmigałem.
ps. zobaczymy jak się UG9 ma do UG6 na których kiedyś śmigałem.
Szukajcie a znajdziecie.
- wkpwojtek
- Zaawansowany
- Auto:: Touran,2.0 BKD, 2005
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
no tak wierze przecież są droższe o 50 %
-- 2 lis 2014, o 21:32 --
czy wszyscy z WAS kupujecie opony z ceną 400 zł za sztukę? Czy nikt z was nie kupił nic taniego, a jeśli kupił czy wszyscy nabywcy tańszych opon mogą wyrazić się tylko źle? Przecież ktoś produkuje opony tańsze i one muszą spełniać jakieś wymogi. Czy aż tak duża różnica jest w oponie za 200 zł a oponą za 400?
-- 2 lis 2014, o 21:32 --
czy wszyscy z WAS kupujecie opony z ceną 400 zł za sztukę? Czy nikt z was nie kupił nic taniego, a jeśli kupił czy wszyscy nabywcy tańszych opon mogą wyrazić się tylko źle? Przecież ktoś produkuje opony tańsze i one muszą spełniać jakieś wymogi. Czy aż tak duża różnica jest w oponie za 200 zł a oponą za 400?
Wojtek
-
Piotr1979
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
A ja myślę w kategoriach, że Kormorany stanowią 65% ceny UG9.
Tak na poważnie, nie piję tutaj do żadnych modeli i marek opon, po prostu wypowiedziałem się w temacie wątku. Każdy ma swój portfel i swoje preferencje, szanuję to i doceniam sam fakt, że ktoś kupuje opony zimowe pomimo braku obowiązku zmiany opon zgodnie z sezonem.
ps. cena wcale nie gwarantuje jakości, kieruję się jedynie doświadczeniem oraz swoimi potrzebami.
PZDR
Tak na poważnie, nie piję tutaj do żadnych modeli i marek opon, po prostu wypowiedziałem się w temacie wątku. Każdy ma swój portfel i swoje preferencje, szanuję to i doceniam sam fakt, że ktoś kupuje opony zimowe pomimo braku obowiązku zmiany opon zgodnie z sezonem.
ps. cena wcale nie gwarantuje jakości, kieruję się jedynie doświadczeniem oraz swoimi potrzebami.
PZDR
Szukajcie a znajdziecie.
- wkpwojtek
- Zaawansowany
rozumiem ale czy nikt z Was nie ma doświadczeń z oponami tańszymi, czytam opinie na oponeo i nie są złe ale korzystając z tego luksusu jakim jest nasze forum chcialem zapytać Was drodzy koledzy o zdanie.
-- 2 lis 2014, o 21:45 --
dodam, że chodzi mi opony goodrige, kormoran, dębica, infinity itp
-- 2 lis 2014, o 21:45 --
dodam, że chodzi mi opony goodrige, kormoran, dębica, infinity itp
Wojtek
-
dexter23pl
- Expert
goodride to nawet nie patrz.... reszta jest nieco lepsza.
kup kormorany i niech dop.... zima konkretnie z zaspami to na wiosne je wystawisz do sprzedania ale znów zimy jest co roku coraz mniej wiec na ok 2-4 tyg sniegów na drodze myslę że nawet zwykłe starczą.
kup kormorany i niech dop.... zima konkretnie z zaspami to na wiosne je wystawisz do sprzedania ale znów zimy jest co roku coraz mniej wiec na ok 2-4 tyg sniegów na drodze myslę że nawet zwykłe starczą.
-
Damian15
- Specjalista
- Auto:: Touran '03 AZV
- Imię:: Damian
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
Touran na Barumkach zaspy sięgające grilla przepychał i nie było że boli cenowo także dobrze wychodzi więc możesz takie popatrzeć.
- wkpwojtek
- Zaawansowany
dziękuje, oglądałem właśnie wydaje się być jedną z najlepszych alternatywą miedzy jakością i ceną
Wojtek
-
dexter23pl
- Expert
........ edit
Ostatnio zmieniony pn lis 03, 2014 19:57 przez dexter23pl, łącznie zmieniany 1 raz.
- Letis
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 AZV 2003
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 32 razy
- Kontakt:
Ja za namową znajomego Zakupiłem opony firmy FALKEN (205/55/16) za sztukę z montażem wyszło mi 260zł. Dodatkowo Falken daje ubezpieczenie opon tak więc moim zdaniem dosyć ciekawie. W jakiejś gazecie widziałem testy opon zimowych nie wiem czy w AutoŚwiecie czy innym pismaku te akurat były na 4 miejscu. Jak narazie zimy nie ma i oby jak najdłużej tak było