d3v0 pisze:witam ,
ktoś może podpowiedzieć jaką karte SD uciągnie i przyjmnie maksymalnie RNS-510 8-16-32 GB?
chcę coś kupić do filmów dla maleństwa żeby nie kopiować na twardego za każdym razem a nie wiem co mi wejdzie a nawet nie mam nic na próbę do podstawienia
z góry dziękuję za pomoc i wasze doświadczenia;)
pozdro
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie filmy to tylko z DVD działają
no właśnie sprawdziłem i z karty pamięci film w mp4 nie widać wcale .
a jakie ogólnie formaty RNS przyswaja ?
d3v0 pisze:no właśnie sprawdziłem i z karty pamięci film w mp4 nie widać wcale .
a jakie ogólnie formaty RNS przyswaja ?
O ile dobrze pamiętam z poprzedniego auta to czytał tylko format DVD. Żadnych avi czy mpeg4 lub innych nie chciał ruszyć. Dla syna specjalnie konwertowałem do formatu DVD piosenki dla dzieci.
Ja bym brał. Dobra cena a sprzedawca nie ma negatywów. Warunek tylko taki że zakup tylko przez Allegro i tylko za pobraniem. Bo jest to najbezpieczniejsze i udokumentowane.
Wgrałem punkty POI z karty sd do rns-a, ale potem nie mogę ich wybrać w menu mapy. Opcja Wybierz szczegóły mapy jest nie aktywna tzn. nie można w nią wejść.
Po wymianie softu w kodowaniu wsc mam same zera, jak chciałem wpisać z poprzedniego autoscanu to nie mogę potwierdzić bo vcds wywala błąd.
Pomimo tego wszystko działa jak należy, multifunkcja, czujniki parkowania, navi.
Czy może tak zostać czy trzeba wpisać to kodowanie?
bartez55 pisze:Wgrałem punkty POI z karty sd do rns-a, ale potem nie mogę ich wybrać w menu mapy. Opcja Wybierz szczegóły mapy jest nie aktywna tzn. nie można w nią wejść.
Po wymianie softu w kodowaniu wsc mam same zera, jak chciałem wpisać z poprzedniego autoscanu to nie mogę potwierdzić bo vcds wywala błąd.
Pomimo tego wszystko działa jak należy, multifunkcja, czujniki parkowania, navi.
A czy robiłeś wszystko jak niżej:
2. Po włożeniu karty do navi wchodzimy w menu SETUP / NAWIGACJA / MOJE CELE SPECJALNE / IMPORTUJ. Po wgraniu wyświetli się komunikat o pomyślnym zainstalowaniu POI.
3. Można teraz dodać punkty POI aby były wyświetlane na mapie czy to przez mapę czy przez SETUP / MAPA / WYBIERZ SZCZEGÓŁY MAPY -> tam na samym dole będzie Personal POI. Wybieramy sobie, to co ma się pojawić na mapie. Ograniczenie samej navi to max 10 punktów wyświetlanych jednocześnie. Przy dodaniu następnego pojawi się info o usunięciu poprzednich.
bartez55 pisze:Wgrałem punkty POI z karty sd do rns-a, ale potem nie mogę ich wybrać w menu mapy. Opcja Wybierz szczegóły mapy jest nie aktywna tzn. nie można w nią wejść.
2. Po włożeniu karty do navi wchodzimy w menu SETUP / NAWIGACJA / MOJE CELE SPECJALNE / IMPORTUJ. Po wgraniu wyświetli się komunikat o pomyślnym zainstalowaniu POI.
3. Można teraz dodać punkty POI aby były wyświetlane na mapie czy to przez mapę czy przez SETUP / MAPA / WYBIERZ SZCZEGÓŁY MAPY -> tam na samym dole będzie Personal POI. Wybieramy sobie, to co ma się pojawić na mapie. Ograniczenie samej navi to max 10 punktów wyświetlanych jednocześnie. Przy dodaniu następnego pojawi się info o usunięciu poprzednich.
Wg Rosstechu uwalona wiązka, wtyczka albo antena. Możesz jeszcze sprawdzić czy wtyczkę masz poprawnie podpiętą. Ewentualnie sprawdź czy gdzieś kabelka nie uszkodziłeś/przygniotłeś przy montażu anteny. Jak masz możliwość możesz podmienić antenę.
Antene sam nie pamiętam skąd mam i kto mi ją polecał, ale raczej weryfikowałem z Wami.
Właśnie porobiłem jej zdjęcia, wyjąłem radio, wypiąłem wtyczkę GPS i włożyłem jeszcze raz.
Powtarzam - najśmieszniejsze jest to, że navi cały czas chodzi ok, żadnych problemów z pozycją GPS, jakby nie vcds to bym pewnie o tym nie wiedział, ale z racji, że błąd wywala to postanowiłem napisać Wam o tym....