Skradziono VW Touran - dyskusja
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Re: Skradziono VW Touran - dyskusja
Czyli jezeli nawet w polisę wpiszą ze mam RNS 510 to wypłca za Rcd 310 ?
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
W polisie mam nawigacja, i nie ma podziału , dotykowa, nei dotykowa, DVD czy cos tamcheles pisze:Czyli jezeli nawet w polisę wpiszą ze mam RNS 510 to wypłca za Rcd 310 ?
PZU prosiło o zdjęcia co to za model (dostali wszystko)
Znają rynki, ceny używanych radii itp , ich wycena zawsze jest kompromisem pomiędzy,.
jak by tak wypłacali tyle ile ASO to by już dawno się zwinęli
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
No to teraz pytanie czy jak auto wychodziło z fabryki czy w momencie sprawdzania Vin-u.
Każe radio można przypisać do innego samochodu, wystarczy podjechać do ASO VW na zmianę jakieś pierdółki i jeżeli będzie podpinany komp do samochodu to od razu wyłapią że radio nie jest od tego samochodu i zostanie przypisane do tego auta w którym na tą chwilę siedzi.
Mój kolega pojechał do ASO VW i miał włożone radio z Tiguana RNS-315 i od razu wyłapali to panowie z ASO, a że radio było legalne i nie figurowało u nich w bazie że jest kradzione zostało zdjęte z Tiguana i wpisane do Tourana.
Czyli jak teraz zostaje sprawdzane autko w ASO VW po Vinie to ten Touran ma przypisane radio RNS-315.
I tu nasuwa się moje pytanie jak odczytują jakie było radio ???
Wiecie o co mi chodzi ?
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Każe radio można przypisać do innego samochodu, wystarczy podjechać do ASO VW na zmianę jakieś pierdółki i jeżeli będzie podpinany komp do samochodu to od razu wyłapią że radio nie jest od tego samochodu i zostanie przypisane do tego auta w którym na tą chwilę siedzi.
Mój kolega pojechał do ASO VW i miał włożone radio z Tiguana RNS-315 i od razu wyłapali to panowie z ASO, a że radio było legalne i nie figurowało u nich w bazie że jest kradzione zostało zdjęte z Tiguana i wpisane do Tourana.
Czyli jak teraz zostaje sprawdzane autko w ASO VW po Vinie to ten Touran ma przypisane radio RNS-315.
I tu nasuwa się moje pytanie jak odczytują jakie było radio ???
Wiecie o co mi chodzi ?
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
- spacewalker
- Władca postów
na przebudowę wyposażenia to jest całkiem inna procedura niz na odczyt / dopasowanie radia, i o ile ASO ma problem z odczytanie / dopasowaniem byle czego , o tyle o takowej przebudowie to juz można zapomnieć, choć znam osobę która przebudowała całe immo w Passacie B6 na B7 i zrobili to własnie w ASO i teraz figuruje jako B7 w częściach .Tomasz_W-wa pisze:.....
Mój kolega pojechał do ASO VW i miał włożone radio z Tiguana RNS-315 i od razu wyłapali to panowie z ASO, a że radio było legalne i nie figurowało u nich w bazie że jest kradzione zostało zdjęte z Tiguana i wpisane do Tourana.......
Tomasz_W-wa
najlepiej jechać do ASO z VIN-em i zapytac jakie radio wychodzi po częściach w ETCE i będziesz wiedział czy przebudowali wyposażenie czy dopisali radio tylko.
- Vincent83
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran 2007 2.0TDI BKD
- Imię:: Artur
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Z tego co ja sie dowiedzialem jak chcialem doubezpieczyc moje radio to musisz miec dowod zakupu radia. I w razie czego wg tego dowoxu wyplacaja... nie bylo mowy o wpisaniu do bazy

-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 2.0 tdi, 2014
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Hmmmmm a co to za cennik. Ja dzwonilem jakies 4 miesiace temu do Skody zapytac z ciekawosci po ile u nich nowy RNS 510 chodzi i byla to kwota 5400 wiec z kad 10 tys ?spacewalker pisze:oczywiscie ze mają MFD2 ... cały czas figuruje w cennikuMiki76 pisze:jak zawsze ubezpieczalnia ma w nosie co miałeś w aucie byle jak najmniej wypłacić przykra sprawa nawet jak odstawisz auto do naprawy w aso to jakie radio mogą ci założyć mają jeszcze nowe MFD2
Wycena z VW dotyczy fabrycznego radia jakie było po numerze VIN
Ciężko powiedzieć co PZU uwzględnia w kosztorysie = 50% kosztów wyceny VW
RNS 510 w ASO kosztuje ponad 10 tys
MFD2 - 9000zł
Moge oddac do ASO na naprawę bezgotówkowa, ale u mnie to będą mieli zagwostkę co zrobic z całą reszta, więc w moim przypadku to się mija z celem.
odszkodowanie jest dla mnie satysfakcjonujące.
- spacewalker
- Władca postów
Cennik z ETKI.macszl pisze:..
Hmmmmm a co to za cennik. Ja dzwonilem jakies 4 miesiace temu do Skody zapytac z ciekawosci po ile u nich nowy RNS 510 chodzi i byla to kwota 5400 wiec z kad 10 tys ?
Columbus jest w tej samej cenie co RNS 510
-
- Expert
- Auto:: Golf 5
- Imię:: Dexter
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
I jeszcze bez MP3niko02 pisze:Ile w takim razie kosztuje RCD 300?

-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 2.0 tdi, 2014
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
To tak z ciekawosci ,ile wyplacila ubezpieczalnia ?spacewalker pisze:Cennik z ETKI.macszl pisze:..
Hmmmmm a co to za cennik. Ja dzwonilem jakies 4 miesiace temu do Skody zapytac z ciekawosci po ile u nich nowy RNS 510 chodzi i byla to kwota 5400 wiec z kad 10 tys ?
Columbus jest w tej samej cenie co RNS 510
- remi10
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 TDI 12/2014
- Imię:: Remi
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Panowie, a czy ktoś mógłby wskazać jakieś patenty by zabezpieczyć swoje auto przed kradzieżą ? ac to wiem, lokalizator gps/gsm ukryty to też . A co z innych zabezpieczeń macie u siebie ?
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Kolego nikt na forum i to publicznie nie napize CI jakie ma zabezpieczenia... to jak powiedziedziec kiedy zostawiamy samochod pod chmurka z kluczykami w stacyjce...remi10 pisze:Panowie, a czy ktoś mógłby wskazać jakieś patenty by zabezpieczyć swoje auto przed kradzieżą ? ac to wiem, lokalizator gps/gsm ukryty to też . A co z innych zabezpieczeń macie u siebie ?
1. AC - to najwazniejsze
2. GPS/GSM - jak wjedzie do hangaru, auta, ma zagłuszacz, będzie lipa
- Zyndram
- Użytkownik
- Auto:: CFJA, 2.0, 2011
- Imię:: Zyndram
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
Dziwne podejście ....swimmer pisze: to jak powiedziedziec kiedy zostawiamy samochod pod chmurka z kluczykami w stacyjce...
chyba że masz na forum swój temat o aucie, nigdy nie zasłoniłeś tablic rejestracyjnych i jeszcze foty robiłeś z domem w tle, to wtedy rozumiem.
A jak nie ma takich info na tym forum lub innym fejsie, to co potencjalny człowiek wie o twoim aucie oprócz tego że:
"VW Touran '06 1.9 TDI 105KM+ virus@130KM/290Nm
Auto: VW Touran
Jak taka informacja i informacja o zainstalowanych zabezpieczeniach w aucie wpłynie na twoje bezpieczeństwo w miejscu przebywania???
Można przecież podać że masz w aucie
1. AC
2. pstryczek elektryczek do odcięcia paliwa
3. gps.
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
jedzie srebrny touran z vlepka i wiesz ze gościu ma pstryczka elektryczka i wiesz ze jak na paliwo to juz w 90% wiesz jak to obejść...Zyndram pisze:2. pstryczek elektryczek do odcięcia paliwaswimmer pisze: to jak powiedziedziec kiedy zostawiamy samochod pod chmurka z kluczykami w stacyjce...