Skradziono VW Touran - dyskusja
-
- Specjalista
- Auto:: Touran '03 AZV
- Imię:: Damian
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
Re: Skradziono VW Touran - dyskusja
Zyndram sporo ludzi wie o Tobie więcej niż nie jedna bliska Tobie osoba. Więc na forum o takich rzeczach się nie pisze.
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 114 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Podobnie uważam. Zabezpieczeń od groma i ciut na necie, z montażem w warsztatach lub bez.Damian15 pisze:Zyndram sporo ludzi wie o Tobie więcej niż nie jedna bliska Tobie osoba. Więc na forum o takich rzeczach się nie pisze.
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
-
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Witam, w polisie możesz sobie wpisac co chcesz. ja jestem dobrym przykładem tego z rns. miałem kiedyś rns 315, zmieniłem na rns 510 , cena w ASO cos 3 lata temu była 12 tys zl, ukradli mi je jak byłem na grzybach przez wybiecie szyby , dobrze ze mialem doubezpieczone wlasnie te rns 510 , za samo rns dostalem 12 tys zl minus amortyzacja turek rok 2011 wiec pare procent. Na następny rok na parkingu Gora Śleża zjezdzamy na rowerach a tam co dla odmiany teraz uszkodzona wkladka ta sama pracedura. Nie trzeba zadnych rachunkow za zmiane radia, faktur co tutaj niektórzy pisza ze trzeba mieć to i tamto ze policza jak na allegro używane stoi itp.cheles pisze:Czyli jezeli nawet w polisę wpiszą ze mam RNS 510 to wypłca za Rcd 310 ?
-- 18 paź 2015, o 17:36 --
nie musisz mieć dowodu zakupu radia i nie wyplacaja wg tego dowodu, na pewno tak jest w pzu bo na własnej skorze się przekonałem.Vincent83 pisze:Z tego co ja sie dowiedzialem jak chcialem doubezpieczyc moje radio to musisz miec dowod zakupu radia. I w razie czego wg tego dowoxu wyplacaja... nie bylo mowy o wpisaniu do bazy
- Vincent83
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran 2007 2.0TDI BKD
- Imię:: Artur
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Wlasnie mam auto w PZU ubezpieczone i bez dowodu zakupu nie chceili mi zmienic radia w polisie...
Niedlugo konczy mo sie polisa i wtedy jeszcze raz podejde do tematu i zapytam na infolini.
Niedlugo konczy mo sie polisa i wtedy jeszcze raz podejde do tematu i zapytam na infolini.

-
- Zaawansowany
ale kto nie chciał ?Vincent83 pisze:Wlasnie mam auto w PZU ubezpieczone i bez dowodu zakupu nie chceili mi zmienic radia w polisie...
- Vincent83
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran 2007 2.0TDI BKD
- Imię:: Artur
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Babka u ktorej ubezpieczam auto powiedziala, ze musze podac wartosc radia i okazac dowod zakupu

-
- Zaawansowany
to idz do innej babki -agenta, ja nigdy w zadnym aucie nie miałem zadnego problemu, teraz jak w końcu się zbiore aby xenon wmontować to tez doubezpieczam na wartość jaka te lampy kosztują w aso.Vincent83 pisze:Babka u ktorej ubezpieczam auto powiedziala, ze musze podac wartosc radia i okazac dowod zakupu
- turek
- Specjalista
- Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
- Imię:: Michal
- Podziękował: 38 razy
Wszystko fajnie ale nie liczcie na to ze jak zamontujesz rns510,xenon,webasto,skóry itp. to wzrośnie wartość auta o ceny tych dodatków w aso, bo to tak nie działa,podniesie wartość auta ale o 2-4tyś.zl max. 

-
- Zaawansowany
jeszcze raz jestem zywym przykładem doubezpieczenia rns 510 na kwote taka jak w aso(bez zadnego rachunku) i o taka kwote wartość auta wzrosła, ba jak już wyżej pisałem ubezpieczalnia to przyjela i nie było problemu z odszkodowaniem. Ciekawostka -- 2 tygodnie temu ubezpieczałem auto i nie było w wyposazeniu -- musialem dodatkowo opisywac solar dach, pamięc ustawienia fotela pasażera oraz kamery cofania, solar dach 2 tys zl, kamera 500 zl, fotel 500 zl, wartość auta wzrosla o sume tych wymienionych dodatkow. Jak już pisałem jak znajde czas to xenon wrzucam i dowiem się ile kosztuje w aso i na taka wartość doubezpiecze. Chodz jest pewnie jakas granica bo tak to można by było nabic wartość auta o pokazna sume.turek pisze:Wszystko fajnie ale nie liczcie na to ze jak zamontujesz rns510,xenon,webasto,skóry itp. to wzrośnie wartość auta o ceny tych dodatków w aso, bo to tak nie działa,podniesie wartość auta ale o 2-4tyś.zl max.
- turek
- Specjalista
- Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
- Imię:: Michal
- Podziękował: 38 razy
Jedno przeczy drugiemutomix pisze:jeszcze raz jestem zywym przykładem doubezpieczenia rns 510 na kwote taka jak w aso(bez zadnego rachunku) i o taka kwote wartość auta wzrosła
ale te dodatki solar dach 2 tys zl, kamera 500 zl, fotel 500 zl tyle to może kosztują jak doposażasz nowe auto a jak idziesz i kupujesz te czesci w aso to pewnie 10tyś byś wydał a o tyle nie wzrosła ci wartość auta.tomix pisze:musialem dodatkowo opisywac solar dach, pamięc ustawienia fotela pasażera oraz kamery cofania, solar dach 2 tys zl, kamera 500 zl, fotel 500 zl, wartość auta wzrosla o sume tych wymienionych dodatkow
-
- Zaawansowany
Turan doubezpieczenie rns 510 o taka wartość co w aso kosztuje i o tyle wartość wzrosla auta. 12 tys zl.turek pisze:Jedno przeczy drugiemutomix pisze:jeszcze raz jestem zywym przykładem doubezpieczenia rns 510 na kwote taka jak w aso(bez zadnego rachunku) i o taka kwote wartość auta wzrosłaale te dodatki solar dach 2 tys zl, kamera 500 zl, fotel 500 zl tyle to może kosztują jak doposażasz nowe auto a jak idziesz i kupujesz te czesci w aso to pewnie 10tyś byś wydał a o tyle nie wzrosła ci wartość auta.tomix pisze:musialem dodatkowo opisywac solar dach, pamięc ustawienia fotela pasażera oraz kamery cofania, solar dach 2 tys zl, kamera 500 zl, fotel 500 zl, wartość auta wzrosla o sume tych wymienionych dodatkow
Audi a6 nie było w wyposazeniu to ujęte wpisane "recznie" solar dach, kamera, fotel pamięć i o ta sume wartość auta wzrosła. I co tu przeczy jedno drugiemu. Nie ide i nie kupuje te części osobno w aso, przy konfigurowaniu auta nowego to by było zaliczone jako pakiet i cena wtedy jest o wiele nizsza niż kupienie sobie później tych komponentów osobno, tak jak napisales i tak wlasnie ja doubezpieczylem bralem pod uwagę pakiet. w a6 brane było jeszcze jedna rzecz pod uwagę wartość się zrobila 62 ty zl, a skladka co kwartal 2600 zl, wiec trochę hamowałem.
-
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię:: Kuba
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Czyli mogę podjechać do PZU, albo nie, w sumie po co... mogę zgłosić, że kupiłem nawigację za 20 000 zł bez okazania rachunku. W zasadzie to nawet nie potrzebuje jej kupować, bo Twoim zdaniem nie potrzeba żadnego dowodu zakupu, i wypłacą mi cenę detaliczną tejże nawigacji. W takim razie musisz mi dać cynk, ja Ci w sumie coś dorzucę za fatygę, pojechalibyśmy razem i pomógł byś mi załatwić takie bajeranckie ubezpieczenie?tomix pisze:Turan doubezpieczenie rns 510 o taka wartość co w aso kosztuje i o tyle wartość wzrosla auta. 12 tys zl.turek pisze:Jedno przeczy drugiemutomix pisze:jeszcze raz jestem zywym przykładem doubezpieczenia rns 510 na kwote taka jak w aso(bez zadnego rachunku) i o taka kwote wartość auta wzrosłaale te dodatki solar dach 2 tys zl, kamera 500 zl, fotel 500 zl tyle to może kosztują jak doposażasz nowe auto a jak idziesz i kupujesz te czesci w aso to pewnie 10tyś byś wydał a o tyle nie wzrosła ci wartość auta.tomix pisze:musialem dodatkowo opisywac solar dach, pamięc ustawienia fotela pasażera oraz kamery cofania, solar dach 2 tys zl, kamera 500 zl, fotel 500 zl, wartość auta wzrosla o sume tych wymienionych dodatkow
Audi a6 nie było w wyposazeniu to ujęte wpisane "recznie" solar dach, kamera, fotel pamięć i o ta sume wartość auta wzrosła. I co tu przeczy jedno drugiemu. Nie ide i nie kupuje te części osobno w aso, przy konfigurowaniu auta nowego to by było zaliczone jako pakiet i cena wtedy jest o wiele nizsza niż kupienie sobie później tych komponentów osobno, tak jak napisales i tak wlasnie ja doubezpieczylem bralem pod uwagę pakiet. w a6 brane było jeszcze jedna rzecz pod uwagę wartość się zrobila 62 ty zl, a skladka co kwartal 2600 zl, wiec trochę hamowałem.
-- Cz paź 22, 2015 00:30 --
Czyli mogę podjechać do PZU, albo nie, w sumie po co... mogę zgłosić, że kupiłem nawigację za 20 000 zł bez okazania rachunku. W zasadzie to nawet nie potrzebuje jej kupować, bo Twoim zdaniem nie potrzeba żadnego dowodu zakupu, i wypłacą mi cenę detaliczną tejże nawigacji. W takim razie musisz mi dać cynk, ja Ci w sumie coś dorzucę za fatygę, pojechalibyśmy razem i pomógł byś mi załatwić takie bajeranckie ubezpieczenie?tomix pisze:Turan doubezpieczenie rns 510 o taka wartość co w aso kosztuje i o tyle wartość wzrosla auta. 12 tys zl.turek pisze:Jedno przeczy drugiemutomix pisze:jeszcze raz jestem zywym przykładem doubezpieczenia rns 510 na kwote taka jak w aso(bez zadnego rachunku) i o taka kwote wartość auta wzrosłaale te dodatki solar dach 2 tys zl, kamera 500 zl, fotel 500 zl tyle to może kosztują jak doposażasz nowe auto a jak idziesz i kupujesz te czesci w aso to pewnie 10tyś byś wydał a o tyle nie wzrosła ci wartość auta.tomix pisze:musialem dodatkowo opisywac solar dach, pamięc ustawienia fotela pasażera oraz kamery cofania, solar dach 2 tys zl, kamera 500 zl, fotel 500 zl, wartość auta wzrosla o sume tych wymienionych dodatkow