Kamera zacina się raz na jakiś czas, było tu o tym parę stron temu.
Problem był przyjęty przez producenta do skorygowania, stąd pytam czy już ktoś ładował nowy soft.
Chyba w VW przyspieszyli produkcję, bo w zeszłym tygodniu dostałem telefon, że mój Touran najprawdopodobniej będzie jeszcze w tym roku i jest możliwość, że nawet pod koniec października. Zdziwienie było ogromne, gdyż pierwotny termin do produkcja 10 tydzień 2017 a odbiór ok 30 marca 2017. Więc z tym czasem oczekiwania chyba nie jest tak źle
Dealer VW, proponuje i zachęca do dodatkowej usługi jaką jest położenie ceramiki, i tu moje pytanie, czy ktoś z Was ma jakąkolwiek wiedzę lub doświadczenie w tej kwestii, czy po prostu warto?
He he a wyskakuje firma :Vehicle Care System Sp. z o.o.
z Gdańska nawet przejeżdżam czasami przez Nowy Port . Na początku użytkowania samochodu kusi mnie ( każdego kusi ) coby zainwestować w lakier . Ale Alhambra ma już rok to i mi się już nie chce . Może się skuszę to i ich coś się podpytam .
Dealer VW, proponuje i zachęca do dodatkowej usługi jaką jest położenie ceramiki, i tu moje pytanie, czy ktoś z Was ma jakąkolwiek wiedzę lub doświadczenie w tej kwestii, czy po prostu warto?
Powiem tak, pewnie że warto. Pytanie tylko czy u dealera? Ile za to chcą?
Ja nie skorzystałem, sam położyłem od nowości powłokę gyeon mohs. Wyszło mnie jakieś 600 pln za powłokę i kilka porządnych fibr do polerowania. No i 3 dni własnej roboty. Powłoka ma prawie 9 miesięcy i nigdzie się nie wybiera.
Niemniej jednak, gdybym mógł cofnąć czas, na przód samochodu położyłbym folię bezbarwną. Mam już 2 odpryski od kamieni na masce, a przed kamieniami żadna powłoka nie ochroni. Nie ma bata.
Z powłoką auto świetnie wygląda, łatwo się myje, pięknie odprowadza wodę.
O powłokę trzeba jednak w jakiś sposób "dbać". Trzeba zaopatrzyć się w dobry szampon, i jakieś odpowiednie qd, najlepiej dedykowane (w moim przypadku jest to gyeon cure)
Zadbana powłoka poleży 2 lata. Patrząc po mojej, na to się zapowiada.
Cześć!
Sorry, że zaniedbałem trochę ten wątek. Jeśli ktoś ma jakieś pytania co do użytkowania Tourana, to śmiało pytać ;-)
A przy okazji ja mam do Was dwa pytanka, może coś doradzicie.
1. Chcę kupić opony zimowe z felgami do swojego Tourana 1.8 HL. Macie może jakiś pomysł co mogłoby w miarę mało kosztować i dobrze wyglądać?
2. Nakręciłem już prawie 12k km i sumienie mnie dręczy, żeby wymienić olej+filtry. Olej nie jest jakiś specjalnie przepalony, ma średniobrązowawy kolor, ale przed zimą chciałbym świeższy olej na cięższe warunki.