Ocena aukcji.
-
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię::
- patarek
- Zaawansowany
- Auto:: Sharan 7n 2.0 2011
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
- Kontakt:
Ja swojego w tym roczniku kupiłem z 220 tys. sprawdzony w ASO.
I czy ja wiem czy cena zaniżona?
Ja za swojego zapłaciłem 39 tyś i to wydaje się mi że troszkę dużo.
2007 rej 2008 1.9 TDI + DSG
I czy ja wiem czy cena zaniżona?
Ja za swojego zapłaciłem 39 tyś i to wydaje się mi że troszkę dużo.
2007 rej 2008 1.9 TDI + DSG
Oto JA
Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.
[ Julian Tuwim ]
[ Julian Tuwim ]
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Ja wyjechałem od gościa autem gotowym do drogi. Zostały tylko tablice i rejestracja ale to były grosze. Ubezpieczenie swoją drogą bo nikt Ci nie każe np. AC opłacać.
Teraz dopiero jestem po wymianie olejów, filtrów, oleju DSG, tarcz i klocków.
Też się trochę kieruję cenowo tym co było w kwietniu zeszłego roku jak sam kupowałem auto, a zapłąciłem 41 000.
Ale ile w końcu mogły potanieć auta? 3 tys? 5 tys? Na pewno nie więcej.
Teraz dopiero jestem po wymianie olejów, filtrów, oleju DSG, tarcz i klocków.
Też się trochę kieruję cenowo tym co było w kwietniu zeszłego roku jak sam kupowałem auto, a zapłąciłem 41 000.
Ale ile w końcu mogły potanieć auta? 3 tys? 5 tys? Na pewno nie więcej.
Pozdrawiam!
-
- Kandydat
- Auto:: Touran
- Imię::
Dzięki za info, rzeczywiscie, opinia do bani dla gościa. Ale ten drugi trzeba będzie sprawdzić zatem. W Niemczech są teraz bardzo drogie auta, nie wiem jeszcze co zrobię.Dodi pisze:tego handlarza z pierwszej aukcji to juz cały internet zna... wystarczy poszukac co o nim piszą....co do drugiego to co sie tak czepiliście tej ceny39900 to mało
a weż sobie dolicz wszystkie opłaty, ubezpieczenie wymianę rozrzadu i masz juz 45000...
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
drogie auta w niemczech są ale to są auta dobre z realnymi ( niewielkimi przebiegami ) w dobrym stanie technicznym itd.Rauko pisze:artur69283, oczywiście, że w Niemczech są teraz drogie auta
Tym bardziej ciekawe, że te sprowadzane z Niemiec tanieją po przekroczeniu granicyWeź to pod uwagę podczas oglądania.
jest tez druga strona medalu... w niemczech mozna naprawde kupic tanio samochód ale wtedy ma: albo ogromny przebieg ( który topnieje po przyjeźdze do Polski:) , albo zły stan techniczny i ogólnie zaniedbany albo po wypadku...
- patarek
- Zaawansowany
- Auto:: Sharan 7n 2.0 2011
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
- Kontakt:
Z tym bym się niestety nie zgodził.Dodi pisze:drogie auta w niemczech są ale to są auta dobre z realnymi ( niewielkimi przebiegami ) w dobrym stanie technicznym itd.
Niemcy już też się coraz bardziej "cwanią" i też kręcą liczniki aby szybciej auto sprzedac.
Oto JA
[ Julian Tuwim ]
[ Julian Tuwim ]
- vr_6
- Przeglądacz
- Auto:: 1.6 tdi DSG,CR,2011r.
- Imię:: Artur
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
Witam.Tak sobie czytam Wasze posty i powoli trace zapał oraz nadzieje ze znajde dobre auto
Przeglądam ogłoszenia z autami i sporo jest takich które spełniają moje kryteria czyli do 30.000pln i nie starsze niz 2005r.Jednak po tym co piszecie szanse sa bliskie zeru by auto miało mniej niz 300-350tys przebiegu i było naprawde w dobrym stanie i bezwypadkowe.

- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
głowa do góry... to, że jest cieżko znaleśc dobry samochód nie oznacza, że nie znajdziesz... nie mniej jednak trzeba miec do tego wiele cierpliwości...vr_6 pisze:Witam.Tak sobie czytam Wasze posty i powoli trace zapał oraz nadzieje ze znajde dobre autoPrzeglądam ogłoszenia z autami i sporo jest takich które spełniają moje kryteria czyli do 30.000pln i nie starsze niz 2005r.Jednak po tym co piszecie szanse sa bliskie zeru by auto miało mniej niz 300-350tys przebiegu i było naprawde w dobrym stanie i bezwypadkowe.
- Rauko
- Expert
- Auto:: 06.2006 2.0BMM DSG
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 6 razy
Moim zdaniem 2005 do 30.000 to z realnym przebiegiem od 200.000 jako minimum.
Ja kupiłem z przebiegiem 200.000 i samochód w stanie bardzo dobrym - kilku letnia fura na pewno nie będzie w stanie idealnym jak we wszystkich ogłoszeniach
Przy aktualnej cenie Euro mniejszego przebiegu pewnie nie znajdziesz i bez innych wad ukrytych. Albo zejdź z rocznika na 2004, albo kredycik na 5.000 dodatkowe
Oczywiście możesz też szukać okazji jak np. TU
Ja kupiłem z przebiegiem 200.000 i samochód w stanie bardzo dobrym - kilku letnia fura na pewno nie będzie w stanie idealnym jak we wszystkich ogłoszeniach

Przy aktualnej cenie Euro mniejszego przebiegu pewnie nie znajdziesz i bez innych wad ukrytych. Albo zejdź z rocznika na 2004, albo kredycik na 5.000 dodatkowe

Oczywiście możesz też szukać okazji jak np. TU
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Ja kupiłem w 2008r. 3 letnie (czyli właśniez 2005r.) auto z przebiegiem 160 tys. obecnie mam 203tys. i zasadniczo poza sprawami czysto eksploatacyjnymi wynikajacymi własnie z przebiegu tj . tarcze/klocki hamulcowe, łożysko w 1 kole no i nieszczęsna dwumasa to cała reszta hula bez uwag. Wiec mysle ze przebiegu powyżej 200 tys. nie ma sie czego obawiac, a moze sie to okazać nawet delikatnym + bo może bedzie juz po wymianie dwumasy
Stanu idealnego tak jak pisał Rauko to raczej nie uzyszkasz w końcu to bedzie uzywane 7 letnie auto... Inna sprawa to jego ewentualna bezwypadkowość i tu tez zalezy czy był skasowany do połowy auta czy może tylko ktos wjechal mu w tyl co skończyło sie wymiana zderzaka i klapy bagarznika.... tu i tu jest po wypadku... no OK moze w drugim przypadku po stłuczce... Ale nie jest już idealny 

1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm