Proponuje zrobić ankietę tez dla "zwykłych" forumowiczów i porównać je z ankietą dla "Dobrodzieji " i wtedy porównać wyniki tak poglądowoTomas pisze: Też byłem za tym, jednak teraz się temu sprzeciwiam. Dlaczego ? Dlatego że za większość decyduje mniejszość.
[ANKIETA] - wybieramy lokalizację IV OZTKP
- magic
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.6 MPI 2008
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 48 razy
Re: [ANKIETA] - wybieramy lokalizację IV OZTKP
never ever give up
- stann
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI BMY 2007
- Imię:: Staszek
- Podziękował: 55 razy
- Otrzymał podziękowań: 53 razy
A może dacie sie przekonac aby odpuścic sobie Piecki na IV OZTKP i zrobic go w Rafie. Przeciez mozna sie spotkac w Pieckach tą samą ekipą co rok temu powiedzmy w sierpniu lub we wrzesniu organizujac tam kolejne MultiRegio. Wybierając centralna Polske bedzie nas duzo wiecej niz 25 forumowiczow a chyba tez o to chodzi aby na zlocie bylo mozliwie duzo fanatykow tourana 
-- 7 lut 2015, o 17:17 --

-- 7 lut 2015, o 17:17 --
Bardzo dobry pomysl. Popierammagic pisze:Proponuje zrobić ankietę tez dla "zwykłych" forumowiczów i porównać je z ankietą dla "Dobrodzieji " i wtedy porównać wyniki tak poglądowoTomas pisze: Też byłem za tym, jednak teraz się temu sprzeciwiam. Dlaczego ? Dlatego że za większość decyduje mniejszość.

- KriSSo
- Specjalista
- Auto:: Golf MK7.5 variant
- Imię:: Kris
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
- Kontakt:
Oj Koledzy, Wam się chyba nudzi ;-). A ja mam przerąbane, bo żona wyjechała na 4 CZTERY !!!
dni, zostawiając mnie z dwójką małych dzieci. Sajgon w chacie, z niczym nie daję sobie rady. Starszy (6 lat) dostał rakietą tenisową w głowę i ma rozbity łuk brwiowy, do tego dostał biegunki (sorry nie umiem gotować), młodszy (3 lata) dwa razy zesz……. się w gacie i musiałem wszystko prać, biją się, tłuką i spać w nocy nie dają - 3:00 a.m. pobudka i "gdzie jest mamusia i płacz". Dostaję powoli zajoba. A Wy macie na tyle wolnego czasu, by przez dwie strony spierać się o miejsce zlotu
. No dobra, od tego jest ten temat
Tomasz, Ty masz podobnie jak ja (Gorzów i Szczecin, to jak rzut beretem) - zbliżoną odległość, też muszę się tłuc kawał drogi, ale ja mam o tyle gorzej od Ciebie, że dodatkowo TERMIN mi nie leży, którego już nie da się przegłosować. Mam w tym czasie ogólnopolski zlot maxi skuterów i będę musiał wybierać.
Sorry za OT…….
Jestem przekonany, że tu nie ma żadnego spisku i nie odległość jest głównym kryterium wyboru dla wielu, którzy już oddali swój głos. Zwróciłeś uwagę na jedną zupełnie oczywistą kwestię, którą naświetlił Robert? Zrobił proste wyliczenie kosztów pobytu. TYSIAK w jedną, czy w drugą robi ogromną różnicę niezależnie od odległości, którą trzeba przebyć i z tego powodu wielu zagłosuje na ten ośrodek. Naprawdę nie wiem, jakich trzeba byłoby użyć argumentów, by ktoś pojechał w bardziej sprawiedliwe okolice i wydał o 1000 pln więcej z uśmiechem na ustach. Robert to maniak i masochista - On by to zrobił !!!
, ale wielu innym osobom Żony poobcinałyby przyrodzenie za wybór tak drogich lokalizacji.
Zatem, albo mogę/chcę/pasuje mi i pojadę, albo nie mogę/nie pasuje mi/za daleko/za drogo i nie jadę, spróbuję w przyszłym roku i nie ma co TRADEGIZOWAĆ
. Zobaczymy.
EDIT:
Ja bym broń Boże nie robił już żadnej ankiety dla wszystkich, ponieważ ustaliliśmy już, że decydują o lokalizacji Dobrodzieje. Jaki jest sens pytać pozostałych, robić im złudne nadzieje ankietą, która nie ma żadnej wartości decyzyjnej, tylko po to, żeby sobie porównać wyniki badania? To tylko doprowadzi do ogólnoforumowej awantury.

Tomasz, Ty masz podobnie jak ja (Gorzów i Szczecin, to jak rzut beretem) - zbliżoną odległość, też muszę się tłuc kawał drogi, ale ja mam o tyle gorzej od Ciebie, że dodatkowo TERMIN mi nie leży, którego już nie da się przegłosować. Mam w tym czasie ogólnopolski zlot maxi skuterów i będę musiał wybierać.
Sorry za OT…….
Jestem przekonany, że tu nie ma żadnego spisku i nie odległość jest głównym kryterium wyboru dla wielu, którzy już oddali swój głos. Zwróciłeś uwagę na jedną zupełnie oczywistą kwestię, którą naświetlił Robert? Zrobił proste wyliczenie kosztów pobytu. TYSIAK w jedną, czy w drugą robi ogromną różnicę niezależnie od odległości, którą trzeba przebyć i z tego powodu wielu zagłosuje na ten ośrodek. Naprawdę nie wiem, jakich trzeba byłoby użyć argumentów, by ktoś pojechał w bardziej sprawiedliwe okolice i wydał o 1000 pln więcej z uśmiechem na ustach. Robert to maniak i masochista - On by to zrobił !!!

Zatem, albo mogę/chcę/pasuje mi i pojadę, albo nie mogę/nie pasuje mi/za daleko/za drogo i nie jadę, spróbuję w przyszłym roku i nie ma co TRADEGIZOWAĆ

EDIT:
Ja bym broń Boże nie robił już żadnej ankiety dla wszystkich, ponieważ ustaliliśmy już, że decydują o lokalizacji Dobrodzieje. Jaki jest sens pytać pozostałych, robić im złudne nadzieje ankietą, która nie ma żadnej wartości decyzyjnej, tylko po to, żeby sobie porównać wyniki badania? To tylko doprowadzi do ogólnoforumowej awantury.
- stann
- Użytkownik
Kris Robert sie pomyli nie odliczajac paliwa roznica miedzy Pieckami a Rafa to 500 zl dla czterosobowej rodziny. Roznica na paliwie to mniej niz 400 zl czyli o 100 zl wiecej od osoby za pobyt w Rafie a to nie jest duzo.
- Marcinas
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.9 BKC
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Otrzymałem wiadomość od Jarrego o głosowaniu na kolejny OZTKP. Ze względu na to, że kolejny raz mnie nie będzie, przez co oddanie głosu w ankiecie (moim zdaniem) jest nie na miejscu. Życzę Wam oczywiście miłej zabawy (jak zawsze).
Marcinas - PPD
- MaciejG
- ____________________
- Auto:: Touran 2.0 TDI 2008
- Imię:: Maciej
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Witam Szanowne Grono. Osobiście w pełni zgadzam się ze zdaniem Roberta, uważam że wszystko jest przejrzyste i nie ma mowy o żadnych układach. Jeżeli chodzi o odległość to dla mnie nie ma ona żadnego znaczenia jeżeli chce się spotkać z fajna załogą z, którą nie widziałem się cały rok to mogę jechać cały dzień. Swoją drogą ja osobiście nie podjął bym się organizacji zlotu, nawet nie rozglądałem się za lokalizacjami z braku czasu i czekałem na gotowce (jak większość z forumowiczów) i dlatego jestem wdzięczny tym "fanatykom " za to co robią i że dzięki ich pracy niebawem się spotkamy.
- stann
- Użytkownik
Panowie jak pisalem wczesniej tez chcialbym sie z Wami spotkac. Dla mnie te ponad 650 km to nie jest poroblem jezeli jade sam z rodzina to juz tak. Nie ma co juz sie spierac mamy demokracje i wiekszosc wybierze to co im pasuje. Mazury to chyba najlepszy wybor jesli chodzi o atrakcje i wypoczynek ale niestety nie wszystkim pasuje ta odleglosc. Wszystkich nie zadowolisz.
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
Ja już swoje napisałem. Wygrają Piecki, życzę dobrego zlotu.
Zaangażowanym dziękuję bo wiem co znaczy wziąć się za organizację takiej imprezy, sam zrobiłem minimum, w tym i ubiegłym roku, znalazłem ofertę i przedstawiłem Wam.
Mnie nie będzie bo dla mnie 600 km, na zlot ogólnopolski to zdecydowanie za daleko. Jak widać nie tylko dla mnie.
Krzysiek i też czeka Cię te 6 - 7 godzin, jedziesz pewnie z rodziną więc obiad po drodze, kawa itd. dodatkowe koszty, plus paliwo, więc suma sumarum to co zaoszczędzisz w Pieckach wydasz po drodze, no może trochę mniej.KriSSo pisze:Ty masz podobnie jak ja (Gorzów i Szczecin, to jak rzut beretem) - zbliżoną odległość, też muszę się tłuc kawał drogi
Zaangażowanym dziękuję bo wiem co znaczy wziąć się za organizację takiej imprezy, sam zrobiłem minimum, w tym i ubiegłym roku, znalazłem ofertę i przedstawiłem Wam.
Mnie nie będzie bo dla mnie 600 km, na zlot ogólnopolski to zdecydowanie za daleko. Jak widać nie tylko dla mnie.
- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 828 razy
a ja dzisiaj kupiłem coś z myślą o Zlocie, zobaczcie 
http://www.allegromat.pl/aukcja169922
kupimy sobie ziemniaczki i inne warzywka i pochrupiemy pomiędzy posiłkami
- co wy na to?

http://www.allegromat.pl/aukcja169922
kupimy sobie ziemniaczki i inne warzywka i pochrupiemy pomiędzy posiłkami

pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
- Tomas
- Władca postów
W zasadzie nie chciałem tego poruszać ale skoro sam to wyciągnąłeś, to warto przypomnieć dlaczego to się stało. Grupa Śląska także miała zastrzeżenia do lokalizacji zlotu - wtedy w Jastrzębiej Górze nad morzem. Oponowali przeciw lokalizacji nad morzem , bo mieli najdalej. Wtedy tak jak dziś nie było sprawiedliwej lokalizacji. Co się później stało i jakimi metodami próbowano zmienić wynik, nie wymaga komentarza. Jednak trzeba pamiętać jakie było tego podłoże.jarry pisze:Nie chcę rozgrzebywać starych spraw więc tylko dla informacji osób które nie znają tematu, w zeszłych latach 2013 oraz szczególnie w 2014r. pewna grupa osób zmanipulowała głosowania, na szczęście zostało to wykryte a wzmiankowane osoby publicznie odżegnały się od naszego forum.
Dziś separatystą zostałem ja.

- jarry
- Władca postów
a ja mam nadzieję że tak to się potoczy że się spotkamy na OZ TKP, bo się stęskniłem za tobą

wspomniałem żeby nie rozgrzebywać bo... nic dobrego z tego nie wyniknie?Tomas pisze:skoro sam to wyciągnąłeś
pozdraVWiam, jarry
- stann
- Użytkownik
Te Piecki maja tylko jeden minus sa blisko granicy rosyjskiej. W razie W nasze tourany pojda na pierwszy ogien. 

- jarry
- Władca postów
to akurat jest w końcu MOCNY argument na NIE...stann pisze:Te Piecki maja tylko jeden minus sa blisko granicy rosyjskiej. W razie W nasze tourany pojda na pierwszy ogien.
ale tu chyba nie przewidzimy rozwoju wypadków...
pozdraVWiam, jarry
- JBL
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.9TDI BXE 2007
- Imię:: Jarek
Witam wybrałem ale mnie nie będzie. Moja ma planowany poród po terminie zlotu a ja każdą złotówkę wydaje na ukończenie remontu mieszkania i umeblowanie go .
1.Golf IV 1.4 75KM 1998r sprzedany 
2. Passat 1.8T 150KM 1997r
3.Touran 1.9TDI 126KM 2007r

2. Passat 1.8T 150KM 1997r
3.Touran 1.9TDI 126KM 2007r
- Tomas
- Władca postów
Spoko, nie załatwię Wam wojny żeby pokrzyżować Wam plany zlotowe.jarry pisze:to akurat jest w końcu MOCNY argument na NIE...
ale tu chyba nie przewidzimy rozwoju wypadków...
Ja do wojny się sposobię i to zupełnie poważnie, dziś oświadczyłem żonie że jeżeli wybuchnie wojna to idę.