to do ASO po org płytkęKingarti pisze:Dziękuje za informacja i przepraszam ale sprzęt nie jest tani i naprawa nie jest też tania więc się nie dziwcie laikowi który potrzebuje nowych map a się boi aby czegoś nie zepsuć wybaczcie jak strach ma większe oczy
jeszcze raz dziękuje za info i pomoc
RNS-510 mapa V15 West EU
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
Re: RNS-510 mapa V15 West EU
- bigkaban
- Przeglądacz
- Auto:: bmw
- Imię:: magchoobVE
- Podziękował: 6 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
- Kontakt:
Hej a ja mam problem. mam radio jak na fotce. Wgralem 5238A z plyty cd bez problemu. Pojawil sie polak i wszystko fajnie do momentu, w ktorym wkladam plyte z mapa V15- plyta verbatim dvd DL. Caly czas mowi, zebym wlozyl plyte z mapa wkladam- cos tam mieli i wywala blad cd/dvd... Wyciagam plyte ide do tiguana obok wkladam plyte i normalnie ja czyta pokazujac komunikat, ze mapa jest aktualna. Laser brudny czy starsza wersja RNS nie czyta Plyt DL? Zostaje tylko mapa z karty sd czy co moge jeszcze zrobic??
- bigkaban
- Przeglądacz
- Kontakt:
Zrobilem mape na sd... czymś to grozi? Bo wg mnie jest najmniej inwazyjne bez rozbierania auta.jeżu pisze:Wyczyść laser i spróbuj ponownie.... albo wyciągnij napęd z Rnsa z Tiguana i wgraj do siebie
Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
- bigkaban
- Przeglądacz
- Kontakt:
Wszyscy wgrywaja a mi grozi wgranie mapy zabiciem radia?pab567 pisze:Tak, zabicie radia na amen. Powodzenia.
-
- ____________________
- Auto:: Sharan 7N, CFFB, 2010
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 56 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
Jednemu się uda, drugiemu nie. Ja tam wolał bym przełożyć napędy między radiami. Sam próbowałem z pozycji SD, nie udało się, może i dobrze. Za 4 razem poszło z płyty.
- bigkaban
- Przeglądacz
- Kontakt:
No spoko. Tylko, ze pisze iz rozebranie dla mnie skomplikowane a wy mi radzicie rozebrac dwa....szczyku pisze:Jednemu się uda, drugiemu nie. Ja tam wolał bym przełożyć napędy między radiami. Sam próbowałem z pozycji SD, nie udało się, może i dobrze. Za 4 razem poszło z płyty.
Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka
- cykraz
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2.0 TDI, 2008
- Imię:: Olek
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
Pal na różnych nośnikach/różny soft i zawsze najniższa prędkość. Może coś załapie. Czytałem na forum ze niektórym idzie z nero, innym nero nie daje rezultatu i palą innym softem i jest git więc próbuj. Przy niepowodzeniu tracisz tylko kolejny nośnik.
cykraz
VW Touran 2008r. Highline BMN 2.0 TDI 170KM
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Pierwszy raz zdarzyło mi się aby podczas wgrywania z płyty wyrzuciło mi błąd płyty CD/dvd.
Nagrywam płytę drugi raz. Nie sądzę aby laser był zajechany bo dużo z niego nie korzystam.
Co ciekawe włożyłem stara mapę v14 którą miałem wgrana i jest to samo! Nagrywam kolejna płytę.
Co ciekawe za pierwszym razem jak włożyłem v15 to szło, zapytalo czy zainstalować. Teraz wywala po kilku minutach błąd.
/Idzie z Verbatima z komputerowego za 6 zł. Jest w połowie.
To jest jakaś paranoja że ten rns czuły jak jajko na płyty
Nagrywam płytę drugi raz. Nie sądzę aby laser był zajechany bo dużo z niego nie korzystam.
Co ciekawe włożyłem stara mapę v14 którą miałem wgrana i jest to samo! Nagrywam kolejna płytę.
Co ciekawe za pierwszym razem jak włożyłem v15 to szło, zapytalo czy zainstalować. Teraz wywala po kilku minutach błąd.
/Idzie z Verbatima z komputerowego za 6 zł. Jest w połowie.
To jest jakaś paranoja że ten rns czuły jak jajko na płyty
Pozdrawiam!
- tberent
- Zaawansowany
- Auto::
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 35 razy
Ja teraz tzn jak wyszły v15 nagrywałem.
Niby najlepiej na starej nagrywarce.
Spaliłem z 5 płyt.
Kupowałem jakieś esperanza i raz na nero raz na czym tam i jeszcze innym programem gdzie prędkość była x1 na starym dell d630.
Kaplica. Wszystko gdzieś się spypalo.
Nawet zainstalowałem program do nagrywania z SD ale to była ostateczność.
W końcu znalazłem verbatim za chyba z 10zl i nagrałem na 3 letnim hp pro book przez nero na najniższej prędkości i ruszyło od strzała.
Z ciekawości jeszcze raz nagrałem na dellu i verbatim i efekt taki sam. Od strzała.
Jeżeli bym wgrywal z SD to chyba bym prostownik podpiął do auta
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
Niby najlepiej na starej nagrywarce.
Spaliłem z 5 płyt.
Kupowałem jakieś esperanza i raz na nero raz na czym tam i jeszcze innym programem gdzie prędkość była x1 na starym dell d630.
Kaplica. Wszystko gdzieś się spypalo.
Nawet zainstalowałem program do nagrywania z SD ale to była ostateczność.
W końcu znalazłem verbatim za chyba z 10zl i nagrałem na 3 letnim hp pro book przez nero na najniższej prędkości i ruszyło od strzała.
Z ciekawości jeszcze raz nagrałem na dellu i verbatim i efekt taki sam. Od strzała.
Jeżeli bym wgrywal z SD to chyba bym prostownik podpiął do auta
Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Mi wywaliło tego Verbatima. Nagrywany w Nero 2,4x
Teraz wypalam w ImgBurn na szybkości 1X chociaż szczerze w to wątpię że tak nagrywa skoro płyta jest niekompatybilna z taką prędkością. Ale będę wgrywał już jadąc autem bo mam dość schodzenia do samochodu z domu i zaglądania.
Nagrywam ta sama nagrywarka co zawsze :-( ehh
Teraz wypalam w ImgBurn na szybkości 1X chociaż szczerze w to wątpię że tak nagrywa skoro płyta jest niekompatybilna z taką prędkością. Ale będę wgrywał już jadąc autem bo mam dość schodzenia do samochodu z domu i zaglądania.
Nagrywam ta sama nagrywarka co zawsze :-( ehh
Pozdrawiam!
- pab567
- Specjalista
- Auto:: Superb Kombi 3.6
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 78 razy
Nie korzystanie z płyty nie oznacza że laser jest czysty!!! jak będzie wyglądała deska rozdzielcza jak będziesz kilka lat jeździł i jej nie czyścił? Tłustego kurzu na niej nie będzie? A niby czym różni się soczewka lasera od deski - jest może w sterylnym pomieszczeniu? NI jest, więc sie brudzi, i jak sie jej okresowo nie czyści to w końcu musi przestać czytać.
- cykraz
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2.0 TDI, 2008
- Imię:: Olek
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 66 razy
Przy mapie v14 Bruno wrzucił manual co i jak zrobić aby poszło częściowo z DVD i SD przy użyciu maptoola, czy przy v15 tez jest to możliwe?
cykraz