451 nie pasują bo mają za mały rozstaw mocowania do zwrotnicy. 451 podchodzą do leon, toledo, golf, a3 itp.reshack pisze:Panowie czy ktoś do powyższego swap-u zastosował jarzma o numerze 451 ? Czy pasują ?
Chętnie się zamienię jeśli Masz 451
451 nie pasują bo mają za mały rozstaw mocowania do zwrotnicy. 451 podchodzą do leon, toledo, golf, a3 itp.reshack pisze:Panowie czy ktoś do powyższego swap-u zastosował jarzma o numerze 451 ? Czy pasują ?
Na SWAP 312 muisz szukać z oznaczeniem 741. Te które podałeś 301 nie nadają się.swimmer pisze:Jak to jest w końcu z tymi jarzmami? Idzie namierzyć które numery podejdą pod SWAP na 312mm?
Mam na oku jarzma z Passacie B5FL oznaczenie 301. Lecz pewności czy podejdą, to już nie mam.
ok, dzięki za info. to się zabieram do szukania bo tarcze już naprawdę się kończą.miki55 pisze:Na SWAP 312 musisz szukać z oznaczeniem 741. Te które podałeś 301 nie nadają się.
Tak to samo a co masz 288 ? ja w 1.4 TSI mam 312mmkubawojcik pisze:Panowie czy tak samo łatwo bedzie przy 1T3?
Tez tylko jarzma zmieniam?
oj widzę, że leniwy kolega a wystarczy przeczytać wątek, który ma tylko 5 stron z czego już na 3 pada informacjatigwelder pisze:Nie na tym polegało moje pytanie.
Pytanie brzmi czy jest jakieś auto z grupy VAG, które miało z tyłu tarcze wentylowaną i czy to podejdzie do tourana 1t3?
jak założy wentylowane czyli takie jak np w R32 310mm to na pewno będzie tak miał no chyba, że z przodu odpowiednio większe czyli też np z R32 wtedy to na szybie zęby zgubiwesol pisze: Jak tył zacznie hamować mocniej to będziesz walił piruety na drodze.