nr części - 1T0 941 699 C lewy, 1T0 941 700 C prawy
żarówka HB4
to będą te choć na moich naklejki z nr za zdarte

To dobre podejście, ale sądze że jakąś podstawową wiedzę masz jak sie zabierasz za to sambartek0-01 pisze:lubię dopytać nawet 100 razy za nim zabiorę się do roboty
O i czegoś takiego potrzebowałem tylko nie wiedziałem jak to nazwaćwinetu_vip pisze:To dobre podejście, ale sądze że jakąś podstawową wiedzę masz jak sie zabierasz za to sambartek0-01 pisze:lubię dopytać nawet 100 razy za nim zabiorę się do roboty![]()
Stąd moje wcześniejsze pytanie o manual....
Z komory silnika do wnętrza samochodu masz do przeprowadzenia dwa przewody: +lewego i +prawego halogena. Masę bierzesz z dowolnego miejsca karoserii. Ja użyłem śruby, którą jest przykręcony klakson. Mase rozprowadzasz na prawy i lewy halogen, plusy podłączasz zgodnie z manualem do bordnetz. Pozostaje do przeprowadzenia przewód z wyłącznika św do bordnetz.
a z drugiej strony też znalazłeś wtyczkę bo może ktoś zdemontował czujnik temperatury i to jest od niego ale jak masz z obu stron to coś w tym będzie na rzeczymikelangelo pisze:W moim Touranie Comfort (1.6 benzyna) ostatnio padł klakson. Wymieniając go przez otwór świateł przeciwmgielnych znalazłem przewód zakończony wtyczką 1J0 973 702 za zaślepką przypiętą pod zderzakiem. Zakładam, że jest to przewód do świateł przeciwmgielnych. Mam bordnetz 1K0 937 049F.
Wiem, że w tym wątku opisano montaż i kodowanie, ale mnie zastanawia jedna możliwość - czy jest szansa, że auto było przygotowane fabrycznie do ewentualnego dołożenia tych świateł w salonie w momencie sprzedaży? Zdarzały się takie wersje?
Czy jest szansa, że w moim przypadku montaż przeciwmgielnych (oczywiście poza dołożeniem lamp i nowych zaślepek w zderzaku) będzie wiązał się tylko z:
- wymianą wyłącznika świateł
- wymianą bordnetza
- zmianą kodowania?
Wystarczy 2 przewody od borda do halogenów - jeden do prawego i jeden do lewego. Masę bierzesz np. z przodu z lewej strony niedaleko światła - jest tam punkt masy.dexter23pl pisze:co do halogenów to sprawa siest bardziej skąplikowana,
-dokładasz 3 przewody od borda do halogenów.
-potem zmiana borda na taki co obsługuje halogeny.
-kodowanie
-podłączenie dodatkowego przewodu od borda do włącznika
-włącznik masz
-halogeny
-kratki