ja mam znowu tak że od kąt stosuje FUCHSA jeszcze ani razu nie dolewałem oleju między wymianami, wszystko utrzymuje się na prawidłowym poziomie, czy to w benzyniaku czy też w dieslu.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Mobil1 5W30 od początku(poprzedni właściciel też). Nic się nie dzieje złego więc nie zmieniam. Niektórzy piszą że 5W40 jest lepszy bo ta druga liczba wskazuje na zachowanie parametrów oleju w wyższej temperaturze więc może w przyszłości zmienię na 5W40.
aki pisze:ja mam znowu tak że od kąt stosuje FUCHSA jeszcze ani razu nie dolewałem oleju między wymianami, wszystko utrzymuje się na prawidłowym poziomie,
to tak samo moge powiedziec o VALVOLINE... odkąd zacząłem go stosować dolewki miedzy wymianami przestały istniec
Cyrus pisze:hehe jako jedyny w ankiecie mam zalany innym olejem
Inny czyli jaki Cyrus ?
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
a wracając do tematu dolewek, jak już wcześniej wspominałem dzięki zmianie na Motula , którego kupuje w 5 litrowej bańce co 4 wymianę oleju będę miał gratis, bo ok. 1 litra zawsze zostanie
widze przeważa castrol, co w nim takiego, jak Wam silniki na tym pracują (db)? ja na Motulu mam wrażenie, że ciszej i kulturalniej hehe
w passku jak lałem oryginała VW/Audi, a potem zacząłem Panolina to tez miałem takie wrażenie, że znacznie ciszej
aki pisze:ja mam znowu tak że od kąt stosuje FUCHSA jeszcze ani razu nie dolewałem oleju między wymianami, wszystko utrzymuje się na prawidłowym poziomie,
to tak samo moge powiedziec o VALVOLINE... odkąd zacząłem go stosować dolewki miedzy wymianami przestały istniec
Dodi ten Valvoline który używasz to jaki rodzaj? DuraBlend, synpower?
I jakie pozytywne aspekty zauważyliście po zastosowaniu innego oleju niz castrol?
Ostatnio zmieniony pn wrz 24, 2012 14:07 przez andrz3j, łącznie zmieniany 1 raz.