Sprężyn nie ruszasz, więc nic się nie stanie. Odkręcasz sam amor. Mowa oczywiście o tyle.DawidFSI pisze:Witam. Manual. Bardzo dobry. Chce samemu zmienic odboje lecz czy przy odkreceniu kola i sciagnieciu amortyzatora nic sie nie stanie ze sprezyna? Czy trzeba ja przed zdjeciem amortyzatora jakos zabezpieczyc.
Manual: Wymiana osłon i odbojów amortyzatorów
- Vincent83
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran 2007 2.0TDI BKD
- Imię:: Artur
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Re: Manual: Wymiana osłon i odbojów amortyzatorów

- misiek775
- Zaawansowany
- Auto:: Touran BSE 2006 LPG
- Imię:: Micz
- Podziękował: 13 razy
- Otrzymał podziękowań: 50 razy
Lepiej podeprzeć piastęVincent83 pisze:Sprężyn nie ruszasz, więc nic się nie stanie. Odkręcasz sam amor. Mowa oczywiście o tyle.DawidFSI pisze:Witam. Manual. Bardzo dobry. Chce samemu zmienic odboje lecz czy przy odkreceniu kola i sciagnieciu amortyzatora nic sie nie stanie ze sprezyna? Czy trzeba ja przed zdjeciem amortyzatora jakos zabezpieczyc.
- Vincent83
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran 2007 2.0TDI BKD
- Imię:: Artur
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
No oczywiście, ale o tym jest w pierwszym poście.misiek775 pisze:Lepiej podeprzeć piastęVincent83 pisze:Sprężyn nie ruszasz, więc nic się nie stanie. Odkręcasz sam amor. Mowa oczywiście o tyle.DawidFSI pisze:Witam. Manual. Bardzo dobry. Chce samemu zmienic odboje lecz czy przy odkreceniu kola i sciagnieciu amortyzatora nic sie nie stanie ze sprezyna? Czy trzeba ja przed zdjeciem amortyzatora jakos zabezpieczyc.

-
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1,6 FSI
- Imię:: Dawid
- Podziękował: 16 razy
Dziekuje za porady. Juz wymienilem oslony i odboje. Troche mi to zajęło czasu bo okazało sie ze nie mam klucza 16 do odkrecenia sruby z trzpienia tam gdzie jest oslonka. Nie odkrecalem calkiem amortyzatora. Podparlem dolna czesc tam gdzie jest sprezyna po odkreceniu kola i odkrecilem tylko dwie gorne sruby z amortyzatora. Obnizylem go i po odkreceniu sruby z trzpienia amora wymienilem odboje i oslony. Druga strona zajela mi zaledwie 20 minut.