Pewnie wtyk kątowy cie nie uratuje, ale możesz spokojnie przełożyć gniazdo gruchy z panela przedniego na kabel, a ten przedłużyć. Trochę zabawy z lutownicą, parę przewodów, w tym ekranowany... Jedyna wada to utrata gwarancji
gwarancji i tak już nie mam.
najelepij było by wyciągnąc bebechy z radia i zabudować to tak aby gdzieśpasowało i nie przeszkadzało, a obudowę sobie podarować.
Narazie zmieniłem antenę na SIRIO TOURBO 800 na magnesie.
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Ja nie wożę radia na stałe w aucie więc wykorzystałem schowek w podłokietniku. Musze przyznać ze bez zewnętrznego głośnika radio pięknie było słychać, a gruchę chowałem do schowka na postojach.
Ja się przymierzam wyprowadzić zewnętrzny głośnik tylko jeszcze nie wiem do końca gdzie. Radio schowane mam w podłokietniku. Zastanawiam się gdzie zamocować zewnętrzny głośnik.
Nie, jak na razie myślałem pod siedzieniem kierowcy.
no ale to bedziesz miał go skierowanego do przodu i mozesz dokładnie nie słyszeć... chyba ze skierowany bedzie do głory ale to moze przeszkadzac wtedy...
Cheles pod siedzeniem będzie problem z przełączaniem kanałów, jedyne optymalne miejsce dla CB to chyba jeden ze schowków w podsufitce tam by idealnie pasowało
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
głośnik zewnętrzny można by dać pod popielniczką na tą mała półeczkę.
Witajcie,
Z zewnętrznego głośnika zrezygnowałem oraz zmieniłem miejsce mocowania CB radia. Teraz mam je pod kolumną kierownicy.
Miejsce wybrałem -
Jak zdejmiecie schowek, to zwrócie uwagę, że są tam dwa zaczepy (przynajmniej u mnie) w sam raz na montaż obejmy do CB. Obyło się bez żadnego wiercenia.
Muti ma rację jest to niebezpieczne umiejscowienie radia CB. Jest jeszcze może opcja przyklejenia radia na schowku środkowym deski rozdzielczej, ale wtedy ciężar radia uniemożliwi samoczynne otwarcie schowka po naciśnięciu na przycisk.
Aki, jeśli nie zależy ci na środkowym schowku, to zamiast klapki można dokupić "nadbudówkę", która dedykowana jest do samochodów specjalnych ( np. policja). Ona wystaje ponad schowek i umożliwia swobodny montaż radia 1DIN.