Touran Klub Polska - Profil na Facebooku
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
w takim razie może zamiast nicków na forum podajmy swoje imię i nazwisko w rubryce "skąd" dajmy adres zamieszkania i miejsce gdzie stoi samochód.
Pisałem, że nie wszyscy to robią, ale "zapobiegliwi" i nie wiem jak ich nazwać robią.
W opisach aut jak ktoś nie zakrywa numerów to na prawdę brakuje tylko aby podał adres gdzie stoi auto.
Cyrus sam ukryłeś tablice w opisie swojego auta, więc po co to robiłeś?
Pisałem, że nie wszyscy to robią, ale "zapobiegliwi" i nie wiem jak ich nazwać robią.
W opisach aut jak ktoś nie zakrywa numerów to na prawdę brakuje tylko aby podał adres gdzie stoi auto.
Cyrus sam ukryłeś tablice w opisie swojego auta, więc po co to robiłeś?
Pozdrawiam!
- patarek
- Zaawansowany
- Auto:: Sharan 7n 2.0 2011
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
- Kontakt:
Ciapek ale wytłumacz mi co mają do tego co napisałeś - "adres" - tablice? Czy po numerze tablicy możesz sobie jako osoba prywatna sprawdzić gdzie auto stoi?
Oto JA
Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.
[ Julian Tuwim ]
Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.
[ Julian Tuwim ]
- Cyrus
- Zaawansowany
- Auto:: 1.9 TDI 105 DSG
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Jeśli chodzi o stronę klubową to problem [a może go niema] polega na tym że tak naprawdę każda dusza która się zaloguje jest uznawana przez szanowne grono jako Klubowicz. Moim zdaniem tak nie powinno być!. W klubie do którego należałem RLKP był jasny podział : Forumowicz osoba mająca dostęp tylko do kilku działów i Klubowicz wszystkie działy. Klubowicz osoba aktywnie bioracą udział w życiu klubu nie tylko na stronie ale na zlotach itp.
System przyjęty tutaj powoduje że za chwilę będziemy mieć 5000 członków [ jako martwe dusze ] a 30 osób jak aktywni . Z resztą dobrze to widać w temacie I zlotu.
Ale chyba odbiegłem od tematu troszkę sorry
System przyjęty tutaj powoduje że za chwilę będziemy mieć 5000 członków [ jako martwe dusze ] a 30 osób jak aktywni . Z resztą dobrze to widać w temacie I zlotu.
- Ciapek
- Expert
będziesz sprytny to się postarasz. Na pewno się nie dowiesz gdzie auto stoi, ale pewne rzeczy Ci to ułatwi.patarek pisze:Ciapek ale wytłumacz mi co mają do tego co napisałeś - "adres" - tablice? Czy po numerze tablicy możesz sobie jako osoba prywatna sprawdzić gdzie auto stoi?
ooo stary nad tym to ja już się dawno zastanawiałem.Jeśli chodzi o stronę klubową to problem [a może go niema] polega na tym że tak naprawdę każda dusza która się zaloguje jest uznawana przez szanowne grono jako Klubowicz. Moim zdaniem tak nie powinno być!. W klubie do którego należałem RLKP był jasny podział : Forumowicz osoba mająca dostęp tylko do kilku działów i Klubowicz wszystkie działy. Klubowicz osoba aktywnie bioracą udział w życiu klubu nie tylko na stronie ale na zlotach itp.
Zgadzam się z Tobą w 100% i właściwie nie mam pytań. Trzeba by to tylko zrealizować.
Można się posunąć do wniosków czy ta strona na jakiej się znajdujemy tyo tylko forum czy klub i czy nazwa "Touran Klub Polska" jest w pełni adekwatna do tego co tutaj mamy.
Fajnie, że o tym przypomniałeś mimo, że to OT.
Ja jak byłem w Polo Klub Polska było podobnie. Płaciło się "klubowe" za to był opłacany serwer i inne potrzebne rzeczy na utrzymanie klubu, dostawało się wlepe itd.
Ostatnio zmieniony wt kwie 03, 2012 19:36 przez Ciapek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam!
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
Ciapek,
chyba ja to zrobiłem w sensie zamieściłem na FB, a dostałem go chyba na maila od kogoś. Od kogo nie pamiętam, a niestety ostatnio wyczyściłem pocztę więc nie sprawdzę. Co do YT to pytaj LYJO I Eljota.
Z fejsa usunąłem, przepraszam jeśli Cię uraziłem.
Przyjąłem zasadę opisaną tutaj http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... ght=#26104
nikt nie protestował, a podpis był taki jak wpisał "autor" na YT.
chyba ja to zrobiłem w sensie zamieściłem na FB, a dostałem go chyba na maila od kogoś. Od kogo nie pamiętam, a niestety ostatnio wyczyściłem pocztę więc nie sprawdzę. Co do YT to pytaj LYJO I Eljota.
Z fejsa usunąłem, przepraszam jeśli Cię uraziłem.
Przyjąłem zasadę opisaną tutaj http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... ght=#26104
nikt nie protestował, a podpis był taki jak wpisał "autor" na YT.
- Cyrus
- Zaawansowany
- Auto:: 1.9 TDI 105 DSG
- Imię:: Łukasz
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Ciapek pisze: Zgadzam się z Tobą w 100% i właściwie nie mam pytań. Trzeba by to tylko zrealizować.
Fajnie, że o tym przypomniałeś mimo, że to OT.
Ja jak byłem w Polo Klub Polska było podobnie. Płaciło się "klubowe" za to był opłacany serwer i inne potrzebne rzeczy na utrzymanie klubu, dostawało się wlepe itd.
Ja uważam że powinniśmy to zrobić.
- Ciapek
- Expert
Tomas nie, nie wszystko spoko. Przestań z tym urażeniem
Ktoś Ci wysłał to po prostu wstawiłeś. Mogłeś nie wiedzieć kogo są zdjęcia itd.
Tu bardziej nie chodzi o wykorzystywanie zdjęć o ktorej to zasadzie napisałeś w pierwszym poście, ale o te tablice.
Właśnie wysłałem Ci maila.
Ja też przepraszam za nerwówkę, ale po prostu troszkę się zdziwiłem widząc swoje zdjęcia i filmik w nowej odsłonie bez ukrytych tablic.
Prosiłem wysyłając swoje fotki z I spotu aby ukryć tablice. Myslalem ze to wystarczy.
Tu bardziej nie chodzi o wykorzystywanie zdjęć o ktorej to zasadzie napisałeś w pierwszym poście, ale o te tablice.
Właśnie wysłałem Ci maila.
Ja też przepraszam za nerwówkę, ale po prostu troszkę się zdziwiłem widząc swoje zdjęcia i filmik w nowej odsłonie bez ukrytych tablic.
Prosiłem wysyłając swoje fotki z I spotu aby ukryć tablice. Myslalem ze to wystarczy.
Pozdrawiam!
- LYJO
- Władca postów
- Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
- Imię:: Olek
- Podziękował: 34 razy
- Otrzymał podziękowań: 17 razy
Filmik, który jest zamieszczony na klubowym YT był filmikiem ściągniętym z YT.
Skoro tam był to chyba ktoś na taki krok się zdecydował i nie wiem czy wyraził zgode czy nie ale on juz tam był.
Pytam zatem co robić ?
Wywalać go ? Zostawiać ?
PS.
co do OT Cyrusa to zgadzam się z nim w 100%. Sam to poruszałem już nie raz, ale zawsze dostawałem po głowie i dalej w tej materii nic sie nie ruszyło...
Skoro tam był to chyba ktoś na taki krok się zdecydował i nie wiem czy wyraził zgode czy nie ale on juz tam był.
Pytam zatem co robić ?
Wywalać go ? Zostawiać ?
PS.
co do OT Cyrusa to zgadzam się z nim w 100%. Sam to poruszałem już nie raz, ale zawsze dostawałem po głowie i dalej w tej materii nic sie nie ruszyło...
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
PS.
co do OT Cyrusa to zgadzam się z nim w 100%. Sam to poruszałem już nie raz, ale zawsze dostawałem po głowie i dalej w tej materii nic sie nie ruszyło...[/quote]
Lyjo - ja też na początku pisałem, że utrzymanie serwera itp kosztuje i powiniśmy ustalić roczną skladkę klubową. Powiedzmy niech to będzie strzelam teraz 20 PLN rocznie - nawet dołożę więcej by dostać kartę klubową VW Touran Polska.
Gdybym nawet w przyszłości przegabił temat dotyczący składki klubowej jestem ZA. Opłata będzie zobowiązywać.
co do OT Cyrusa to zgadzam się z nim w 100%. Sam to poruszałem już nie raz, ale zawsze dostawałem po głowie i dalej w tej materii nic sie nie ruszyło...[/quote]
Lyjo - ja też na początku pisałem, że utrzymanie serwera itp kosztuje i powiniśmy ustalić roczną skladkę klubową. Powiedzmy niech to będzie strzelam teraz 20 PLN rocznie - nawet dołożę więcej by dostać kartę klubową VW Touran Polska.
Gdybym nawet w przyszłości przegabił temat dotyczący składki klubowej jestem ZA. Opłata będzie zobowiązywać.
- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Pewnie przynajmniej będzie wiadomo ilu z nas tak naprawdę zależy na forum i jego rozwoju. Bo jak widzę jest garstka tych co się angażują i cosik robią.Tomas pisze:Zasada jest taka , jak Polak za coś musi zapłacić to bardziej to szanuje. Kropka, jestem za
A propos chyba mnie minęło ale czy udało się nam wybrać Skarbnika czy Księgowego Forum
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Odpaliłem temacik i....
Wryło mnie!
Ciapek to ja jestem sprawcą zamieszania.
Niestety nie było Ciebie dość długo a filmik krążył TYLKO wśród forumowiczów.
Zrobił go mój kolega Adamfx, poznali go koledzy na spocie w Gdyni.
Zakrywanie tablic na fotach (podmienianie ich na nick) owszem służyło na początku jako nawet fajna rozrywka, ale na filmach...
Zobacz filmy choćby z touran24.de tam nie znajdziesz takiego kamuflażu.
Nie cofajmy się na miłość do średniowiecza.
Przy obecnej technice i znajomościach (potencjalnych) złodziei nie jest żadnym problemem namierzyć i zawinąć auto jakiekolwiek im się podoba!
Jutro poproszę go o usunięcie filmiku i następnym razem chyba jednak trzeba będzie pisemne zezwolenia brać od biorących udział w spotach na publikację zdjęć i materiału wideo.
Będzie zdecydowanie zabawniej!
Ciapek szanuję niemniej Twoje zdanie i pogląd na tą sprawę.
Myślę, że na przyszłość trzeba będzie coś z tym zrobić, i dodatkowo w maseczki się zaopatrywać na twarz, bo jak ktoś nas rozpozna z pewnością za nami trafi do naszego auta...
Wszystko co napisałem jest tylko i wyłącznie moim poglądem i ewentualnym moim problemem...
Jeżeli kogoś uraziłem, przepraszam.
Wryło mnie!
Ciapek to ja jestem sprawcą zamieszania.
Niestety nie było Ciebie dość długo a filmik krążył TYLKO wśród forumowiczów.
Zrobił go mój kolega Adamfx, poznali go koledzy na spocie w Gdyni.
Zakrywanie tablic na fotach (podmienianie ich na nick) owszem służyło na początku jako nawet fajna rozrywka, ale na filmach...
Zobacz filmy choćby z touran24.de tam nie znajdziesz takiego kamuflażu.
Nie cofajmy się na miłość do średniowiecza.
Przy obecnej technice i znajomościach (potencjalnych) złodziei nie jest żadnym problemem namierzyć i zawinąć auto jakiekolwiek im się podoba!
Jutro poproszę go o usunięcie filmiku i następnym razem chyba jednak trzeba będzie pisemne zezwolenia brać od biorących udział w spotach na publikację zdjęć i materiału wideo.
Będzie zdecydowanie zabawniej!
Ciapek szanuję niemniej Twoje zdanie i pogląd na tą sprawę.
Myślę, że na przyszłość trzeba będzie coś z tym zrobić, i dodatkowo w maseczki się zaopatrywać na twarz, bo jak ktoś nas rozpozna z pewnością za nami trafi do naszego auta...
Wszystko co napisałem jest tylko i wyłącznie moim poglądem i ewentualnym moim problemem...
Jeżeli kogoś uraziłem, przepraszam.
- Ciapek
- Expert
wiesz co?
Nie chcę mi się z Tobą dyskutować.
Na prawie każdą linijkę Twojej wypowiedzi jestem w stanie coś odpowiedzieć, ale po co?
Żeby było zabawniej chyba tak jak piszesz. Znakomity tekst stanowiący sedno Twojej wypowiedzi. Z prawnikiem najlepiej przyjeżdżaj na spoty.
Nie chodziło mi aby jechać od razu "po bandzie" i robić rewolucję. Bez przesady.
Rozumiem żebym był jedyny który zakrywa tablice-czułbym się faktycznie jakiś "inny", ale na szczęście nie jestem.
Rób co chcesz i najlepiej nie zamykaj wogóle auta na klucz bo jak będzie ktoś chciał to i tak Ci auto zawinie tak jak na touran24.de. Przecież w Niemczech wogóle kradną więcej aut, a tam się niczym nie przejmują prawda?
Rozróżniaj też słowo "film" jako materiał ruchomy od prezentacji video która bazuje na zdjęciach.
Nie chcę mi się z Tobą dyskutować.
Na prawie każdą linijkę Twojej wypowiedzi jestem w stanie coś odpowiedzieć, ale po co?
Żeby było zabawniej chyba tak jak piszesz. Znakomity tekst stanowiący sedno Twojej wypowiedzi. Z prawnikiem najlepiej przyjeżdżaj na spoty.
Nie chodziło mi aby jechać od razu "po bandzie" i robić rewolucję. Bez przesady.
Rozumiem żebym był jedyny który zakrywa tablice-czułbym się faktycznie jakiś "inny", ale na szczęście nie jestem.
Rób co chcesz i najlepiej nie zamykaj wogóle auta na klucz bo jak będzie ktoś chciał to i tak Ci auto zawinie tak jak na touran24.de. Przecież w Niemczech wogóle kradną więcej aut, a tam się niczym nie przejmują prawda?
Rozróżniaj też słowo "film" jako materiał ruchomy od prezentacji video która bazuje na zdjęciach.
Ostatnio zmieniony wt kwie 03, 2012 22:00 przez Ciapek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam!
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Napisałem:
Wytłuściłem...
Ciapek tak TYLKO ja uważam, ja to pisałem i pod tym się podpisuję.
Edit:
A i jeszcze przeoczyłeś jedną rzecz o której nie wpomniałeś:
"Niestety nie było Ciebie dość długo a filmik krążył TYLKO wśród forumowiczów. "
Widzieli to wszyscy po za Tobą i nikt nic nie wnosił niehalo.
A więc po prostu filmik poszedł dalej...
Wytłuściłem...
Ciapek tak TYLKO ja uważam, ja to pisałem i pod tym się podpisuję.
A to nie ma za diabła nic wspólnego z tym co napisałem...Ciapek pisze:Rób co chcesz i najlepiej nie zamykaj wogóle auta na klucz bo jak będzie ktoś chciał to i tak Ci auto zawinie.
Edit:
A i jeszcze przeoczyłeś jedną rzecz o której nie wpomniałeś:
"Niestety nie było Ciebie dość długo a filmik krążył TYLKO wśród forumowiczów. "
Widzieli to wszyscy po za Tobą i nikt nic nie wnosił niehalo.
A więc po prostu filmik poszedł dalej...
Ostatnio zmieniony wt kwie 03, 2012 22:02 przez Eljot, łącznie zmieniany 1 raz.