Touran Klub Polska - Profil na Facebooku

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
Cyrus
Zaawansowany
Auto:: 1.9 TDI 105 DSG
Imię:: Łukasz
Podziękował: 5 razy
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: Cyrus »

W czy m problem z tymi tablicami ?? :> Boicie się że ktoś zobaczy wasze tablice ale nie przeszkadza Wam wsadzanie fotek w dziale mój touran i prezentowania jaki on piękny i co sobie dokleiłem. Na forum również byle kto może sobie wejść i lookać.
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Post autor: Ciapek »

w takim razie może zamiast nicków na forum podajmy swoje imię i nazwisko w rubryce "skąd" dajmy adres zamieszkania i miejsce gdzie stoi samochód.

Pisałem, że nie wszyscy to robią, ale "zapobiegliwi" i nie wiem jak ich nazwać robią.

W opisach aut jak ktoś nie zakrywa numerów to na prawdę brakuje tylko aby podał adres gdzie stoi auto.
Cyrus sam ukryłeś tablice w opisie swojego auta, więc po co to robiłeś? :)
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
patarek
Zaawansowany
Auto:: Sharan 7n 2.0 2011
Imię:: Paweł
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 11 razy
Kontakt:

Post autor: patarek »

Ciapek ale wytłumacz mi co mają do tego co napisałeś - "adres" - tablice? Czy po numerze tablicy możesz sobie jako osoba prywatna sprawdzić gdzie auto stoi?
Oto JA

Błogosławieni Ci, którzy nie mając nic do powiedzenia,
nie oblekają tego faktu w słowa.

[ Julian Tuwim ]
Awatar użytkownika
Cyrus
Zaawansowany

Jeśli chodzi o stronę klubową to problem [a może go niema] polega na tym że tak naprawdę każda dusza która się zaloguje jest uznawana przez szanowne grono jako Klubowicz. Moim zdaniem tak nie powinno być!. W klubie do którego należałem RLKP był jasny podział : Forumowicz osoba mająca dostęp tylko do kilku działów i Klubowicz wszystkie działy. Klubowicz osoba aktywnie bioracą udział w życiu klubu nie tylko na stronie ale na zlotach itp.

System przyjęty tutaj powoduje że za chwilę będziemy mieć 5000 członków [ jako martwe dusze ] a 30 osób jak aktywni . Z resztą dobrze to widać w temacie I zlotu.

Ale chyba odbiegłem od tematu troszkę sorry :oops:
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert

patarek pisze:Ciapek ale wytłumacz mi co mają do tego co napisałeś - "adres" - tablice? Czy po numerze tablicy możesz sobie jako osoba prywatna sprawdzić gdzie auto stoi?
będziesz sprytny to się postarasz. Na pewno się nie dowiesz gdzie auto stoi, ale pewne rzeczy Ci to ułatwi.
Jeśli chodzi o stronę klubową to problem [a może go niema] polega na tym że tak naprawdę każda dusza która się zaloguje jest uznawana przez szanowne grono jako Klubowicz. Moim zdaniem tak nie powinno być!. W klubie do którego należałem RLKP był jasny podział : Forumowicz osoba mająca dostęp tylko do kilku działów i Klubowicz wszystkie działy. Klubowicz osoba aktywnie bioracą udział w życiu klubu nie tylko na stronie ale na zlotach itp.

System przyjęty tutaj powoduje że za chwilę będziemy mieć 5000 członków [ jako martwe dusze ] a 30 osób jak aktywni . Z resztą dobrze to widać w temacie I zlotu.

Ale chyba odbiegłem od tematu troszkę sorry :oops:
ooo stary nad tym to ja już się dawno zastanawiałem.
Zgadzam się z Tobą w 100% i właściwie nie mam pytań. Trzeba by to tylko zrealizować.
Można się posunąć do wniosków czy ta strona na jakiej się znajdujemy tyo tylko forum czy klub i czy nazwa "Touran Klub Polska" jest w pełni adekwatna do tego co tutaj mamy.
Fajnie, że o tym przypomniałeś mimo, że to OT.

Ja jak byłem w Polo Klub Polska było podobnie. Płaciło się "klubowe" za to był opłacany serwer i inne potrzebne rzeczy na utrzymanie klubu, dostawało się wlepe itd.
Ostatnio zmieniony wt kwie 03, 2012 19:36 przez Ciapek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

Ciapek,

chyba ja to zrobiłem w sensie zamieściłem na FB, a dostałem go chyba na maila od kogoś. Od kogo nie pamiętam, a niestety ostatnio wyczyściłem pocztę więc nie sprawdzę. Co do YT to pytaj LYJO I Eljota.

Z fejsa usunąłem, przepraszam jeśli Cię uraziłem.

Przyjąłem zasadę opisaną tutaj http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... ght=#26104

nikt nie protestował, a podpis był taki jak wpisał "autor" na YT.
Awatar użytkownika
Cyrus
Zaawansowany

Ciapek pisze: Zgadzam się z Tobą w 100% i właściwie nie mam pytań. Trzeba by to tylko zrealizować.
Fajnie, że o tym przypomniałeś mimo, że to OT.

Ja jak byłem w Polo Klub Polska było podobnie. Płaciło się "klubowe" za to był opłacany serwer i inne potrzebne rzeczy na utrzymanie klubu, dostawało się wlepe itd.

Ja uważam że powinniśmy to zrobić.
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert

Tomas nie, nie wszystko spoko. Przestań z tym urażeniem ;) Ktoś Ci wysłał to po prostu wstawiłeś. Mogłeś nie wiedzieć kogo są zdjęcia itd.
Tu bardziej nie chodzi o wykorzystywanie zdjęć o ktorej to zasadzie napisałeś w pierwszym poście, ale o te tablice.

Właśnie wysłałem Ci maila.

Ja też przepraszam za nerwówkę, ale po prostu troszkę się zdziwiłem widząc swoje zdjęcia i filmik w nowej odsłonie bez ukrytych tablic.
Prosiłem wysyłając swoje fotki z I spotu aby ukryć tablice. Myslalem ze to wystarczy.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Post autor: LYJO »

Filmik, który jest zamieszczony na klubowym YT był filmikiem ściągniętym z YT.
Skoro tam był to chyba ktoś na taki krok się zdecydował i nie wiem czy wyraził zgode czy nie ale on juz tam był.

Pytam zatem co robić ?
Wywalać go ? Zostawiać ?

PS.
co do OT Cyrusa to zgadzam się z nim w 100%. Sam to poruszałem już nie raz, ale zawsze dostawałem po głowie i dalej w tej materii nic sie nie ruszyło...
Obrazek
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

PS.
co do OT Cyrusa to zgadzam się z nim w 100%. Sam to poruszałem już nie raz, ale zawsze dostawałem po głowie i dalej w tej materii nic sie nie ruszyło...[/quote]

Lyjo - ja też na początku pisałem, że utrzymanie serwera itp kosztuje i powiniśmy ustalić roczną skladkę klubową. Powiedzmy niech to będzie strzelam teraz 20 PLN rocznie - nawet dołożę więcej by dostać kartę klubową VW Touran Polska.

Gdybym nawet w przyszłości przegabił temat dotyczący składki klubowej jestem ZA. Opłata będzie zobowiązywać.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

Zasada jest taka , jak Polak za coś musi zapłacić to bardziej to szanuje. Kropka, jestem za
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Tomas pisze:Zasada jest taka , jak Polak za coś musi zapłacić to bardziej to szanuje. Kropka, jestem za
Pewnie przynajmniej będzie wiadomo ilu z nas tak naprawdę zależy na forum i jego rozwoju. Bo jak widzę jest garstka tych co się angażują i cosik robią.
A propos chyba mnie minęło ale czy udało się nam wybrać Skarbnika czy Księgowego Forum
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

Odpaliłem temacik i....
Wryło mnie!
Ciapek to ja jestem sprawcą zamieszania.
Niestety nie było Ciebie dość długo a filmik krążył TYLKO wśród forumowiczów.
Zrobił go mój kolega Adamfx, poznali go koledzy na spocie w Gdyni.
Zakrywanie tablic na fotach (podmienianie ich na nick) owszem służyło na początku jako nawet fajna rozrywka, ale na filmach...
Zobacz filmy choćby z touran24.de tam nie znajdziesz takiego kamuflażu.
Nie cofajmy się na miłość do średniowiecza.
Przy obecnej technice i znajomościach (potencjalnych) złodziei nie jest żadnym problemem namierzyć i zawinąć auto jakiekolwiek im się podoba!
Jutro poproszę go o usunięcie filmiku i następnym razem chyba jednak trzeba będzie pisemne zezwolenia brać od biorących udział w spotach na publikację zdjęć i materiału wideo.
Będzie zdecydowanie zabawniej!
Ciapek szanuję niemniej Twoje zdanie i pogląd na tą sprawę.
Myślę, że na przyszłość trzeba będzie coś z tym zrobić, i dodatkowo w maseczki się zaopatrywać na twarz, bo jak ktoś nas rozpozna z pewnością za nami trafi do naszego auta...
Wszystko co napisałem jest tylko i wyłącznie moim poglądem i ewentualnym moim problemem...
Jeżeli kogoś uraziłem, przepraszam.
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert

wiesz co?

Nie chcę mi się z Tobą dyskutować.
Na prawie każdą linijkę Twojej wypowiedzi jestem w stanie coś odpowiedzieć, ale po co?

Żeby było zabawniej chyba tak jak piszesz. Znakomity tekst stanowiący sedno Twojej wypowiedzi. Z prawnikiem najlepiej przyjeżdżaj na spoty.
Nie chodziło mi aby jechać od razu "po bandzie" i robić rewolucję. Bez przesady.
Rozumiem żebym był jedyny który zakrywa tablice-czułbym się faktycznie jakiś "inny", ale na szczęście nie jestem.

Rób co chcesz i najlepiej nie zamykaj wogóle auta na klucz bo jak będzie ktoś chciał to i tak Ci auto zawinie tak jak na touran24.de. Przecież w Niemczech wogóle kradną więcej aut, a tam się niczym nie przejmują prawda?
Rozróżniaj też słowo "film" jako materiał ruchomy od prezentacji video która bazuje na zdjęciach.
Ostatnio zmieniony wt kwie 03, 2012 22:00 przez Ciapek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

Napisałem:

Wszystko co napisałem jest tylko i wyłącznie moim poglądem i ewentualnym moim problemem...

Wytłuściłem...
Ciapek tak TYLKO ja uważam, ja to pisałem i pod tym się podpisuję.
Ciapek pisze:Rób co chcesz i najlepiej nie zamykaj wogóle auta na klucz bo jak będzie ktoś chciał to i tak Ci auto zawinie.
A to nie ma za diabła nic wspólnego z tym co napisałem...
Edit:
A i jeszcze przeoczyłeś jedną rzecz o której nie wpomniałeś:
"Niestety nie było Ciebie dość długo a filmik krążył TYLKO wśród forumowiczów. "
Widzieli to wszyscy po za Tobą i nikt nic nie wnosił niehalo.
A więc po prostu filmik poszedł dalej...
Ostatnio zmieniony wt kwie 03, 2012 22:02 przez Eljot, łącznie zmieniany 1 raz.
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
ODPOWIEDZ