Złącze 3 pinowie do lampy led podane powyżej 1J0973723
Złącze 2 pinowe do orgynalnej żarówki to 7H0941165

Orientuje się ktoś jakie oznaczenie ma końcówka 2 pinowa żarówki? Ta z wtykami męskimi.
Chce zrobić adapter z 3 pin na 2 pin + sygnał z postojówek
-- Pn sie 17, 2020 12:07 --
No i ledy założone, teraz zostało przelutowanie rezystorów w module komfortu bo póki co mam błąd na desce.
Na pozycji auto zapala mi światła mijania, widząc że przeciwmgielne są przepalone, więc muszę jeździć z przełącznikiem na 0

Nie obyło się bez drobnej rzeźby i komplikacji.
Ledy miały krótszą o 35 mm nóżkę

Z braku lepszych materiałów wykorzystałem mosiężną rurkę jako dystans

Zespawałem ze sobą 7 nakrętek m6 które dawały idealnie 35mm, ale wydawało mi się to zbyt ciężkie, stad mosiężne rurki.
Idealne by były plastikowe tulejki, ale była sobota święto - sklepy pozamykane. Jest ok trzyma się sztywno,
Kupiłem wtyczki 3 pin do halogenów led https://allegro.pl/oferta/1j0973723-kos ... 8259571936 i 2 pin mające pełnić rolę kostki od żarówki.
Okazało się jednak że te dwa pin nie pasują w fabryczną oprawę, więc przeciąłem dwie żarówki halogenowe, wlutowałem tam piny, zalałem to epoksydem aby nie wypadły ani nie dostała się wilgoć.

Kostka 3 pin ma gumki na przewodach, ale dodatkowo całość owinąłem sporą ilością izolacji - niestety nie zrobiłem temu zdjęcia.
1 przewód wyprowadzony w peszlu pod wtyczkę od lamp, aby wziąć sygnał z postojówek - choć nad tym się jeszcze zastanawiam.
Jakby ktoś szukał to biało-żółty z halogenów to plus, brązowy do masa

Przy tech ledch zaś:
- z lewej 100% mocy (dzienne, p.mglowe)
- w środku mamy masę
- z prawej (gdzie mamy płaski bok) zmniejszona moc świecenia - pozycyjne

---
Mam jeszcze pytanie, wiem już które rezystory mam przelutować, oraz jakie zastosować
Ale podpowie ktoś gdzie jest w roczniku 2007 (modelowo 2008) moduł komfortu?
Może jakiś filmik jak go zdemontować?
Bo już nie jestem pewien czy jest za schowkiem pasażera, czy pod bezpiecznikami od strony kierowcy