Re: Informacje TKP

Tu zgłaszamy wszelkie propozycje zmian odnośnie działania forum.
stach
Użytkownik
Auto:: 5T 1,6 CRKB 2016
Imię:: Staniaław
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Re: Dyskusje dotyczące informacji TKP

Post autor: stach »

FreeStyle pisze: Może ktoś wyjaśni dlaczego forum w ostatnich dniach przypomina bardziej obrady sejmu a nie dyskusję ludzi powiązanych zamiłowaniem do Tourana.
chore bezsensowne ambicje poszczególnych osób czemu on tam rządzi a nie ja
a ostatnia awantura zaczęła się od "ja płacę ja mam prawo"
może już znacie moje zdanie a jak nie to przypomnę
-rozdzielcie Forum od TKP(polityki)
-wprowadźcie obowiązkową opłatę na rzecz Forum dla każdego (by ustrzec się przed ludźmi ja płacę więc ja rządzę)
FreeStyle
Użytkownik
Auto:: 2,0TDI 130KW 4motion DSG
Imię:: Marcin
Podziękował: 80 razy
Otrzymał podziękowań: 135 razy

Post autor: FreeStyle »

stach pisze:chore bezsensowne ambicje poszczególnych osób czemu on tam rządzi a nie ja
a ostatnia awantura zaczęła się od "ja płacę ja mam prawo"
może już znacie moje zdanie a jak nie to przypomnę
-rozdzielcie Forum od TKP(polityki)
-wprowadźcie obowiązkową opłatę na rzecz Forum dla każdego (by ustrzec się przed ludźmi ja płacę więc ja rządzę)
zgadzam się, tylko jak się pojawi więcej kasy to może być jeszcze większy dym o koryto.
Był Touran 1,9TDI/77KW + DSG
Jest Tiguan 2,0TDI/130KW + DSG
stach
Użytkownik

FreeStyle pisze:zgadzam się, tylko jak się pojawi więcej kasy to może być jeszcze większy dym o koryto.
nie koniecznie
kasa na forum jest kasą za serwer obsługę techniczna i tym podobne
przy założeniu że 30% forumowiczów to martwe dusze to i tak dzieląc koszty na pozostałych to wyjdą jakieś śmieszne pieniądze
a co innego działalność TKP
zloty, spoty, grupy i inne to osobna działalność i inna kasa
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

stach jeżeli zaszła by konieczność oddzielenia Klubu od Forum to i tak dojdzie do podziału.
KLUB klubem, a forum to forum, tyle że oba twory są praktycznie nierozerwalne i powinny żyć w symbiozie.
Forum nie powinno być płatne, Klub jak najbardziej tak chociażby po to żeby ze składek fundować dla wszystkich jakieś okolicznościowe gadżety czy też Klubowe "uniformy" na kształt np. polarów które organizował LYJO a które przynajmniej u mnie sprawdzają się bardzo.
Bo musimy sobie uświadomić że nie każdy ( a właściwie większość) z rejstrujących się userów chce się w coś angażować i za cholerę nie zmusimy ich do tego.
Ci co chcą to się spotykają i co najważniejsze przybywa takich osób! czego doświadczyłem po swoim "własnym" rejonie gdzie na mniej lub bardziej spontanicznych spotach (czyli z 24 godz wyprzedzeniem) pojawiały się 2-3 osoby a ostatnio było nas 6 co daje 100% przyrost zainteresowania, więc chyba jest o co "walczyć"

stach ma pewna dozę racji - KLUB to forma dla prawdziwych zapaleńców, ze Spotami, Zlotami itd., forum ma / może być pomocne ogółowi...
A jeżeli chcemy to wszystko mocno formalizować to może jednak pora na utworzenie Stowarzyszenia?? - to pomysł Dagi, mojej żony
Ostatnio zmieniony sob lut 15, 2014 02:30 przez Cesarz, łącznie zmieniany 1 raz.
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
Awatar użytkownika
Królewna
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0TDI 177KM 2013
Imię:: Królewna
Otrzymał podziękowań: 8 razy

Post autor: Królewna »

cheles pisze:Ania,Pogadaj z chłopakami, zeby jednak byli na Zlocie i usiedli na spokoju i wspolnie porozmawiali i wyjasnili sobie wszystkie sprawy. Zobacz co pisza nowi uzytkownicy ze spotkali sie z pomoca i zyczliwoscia a tu taki kwiatek.
Myślę, że to sensowne i racjonalne rozwiązanie. Sama bym Was wszystkich ustawiła do pionu na tym zlocie, ale wybraliście taki termin, że nic z tego nie będzie, niezależnie od tego co postanowią koledzy z GS
niko02 pisze:1. Cóż. Nie wszyscy widzieli to pod czym znalazł się ich podpis...
Widzisz niko- nie dość, że nie znam ortografii, to jeszcze najwyraźniej nie umiem czytać.
A tak poważnie, to podpisałam się, bo trochę się moim chłopakom nie dziwię. Zapisałam się tu dla fanu, żeby poznać nowych ludzi, którzy mają ze mną coś wspólnego- pogadać, poznać ich opinie na różne tematy. Sama uczetniczę jeszcze w kilku innych forach, niektórych znacznie poważniejszych, starszych i większych niż to. Nigdy nie napisałam nikomu niczego niemiłego i mnie też nikt nie starał się w jakikolwiek sposób dotknąć. Fora sa po to, żeby ROZMAWIAĆ. A poziom rozmowy zależy od poziomu rozmówców. Nigdy do tej pory nie było mi tak nieprzyjemnie czytać niektórych wpisów pod moim (i nie tylko) adresem! I tyle. Pomyślcie o tym, zanim Waszą trzyletnią pracę szlag trafi.
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów

Królewna pisze:Pomyślcie o tym, zanim Waszą trzyletnią pracę szlag trafi.
Za późno, już trafił... :(

-- 15 lut 2014, o 00:53 --
Królewna pisze:ale wybraliście taki termin,
nie wybraliście, tylko został wybrany..... mi tez nie pasuje niestety :(
Królewna pisze:bo trochę się moim chłopakom nie dziwię.
i to jest właśnie ten "niuans" - "moi" kontra "wy" i "wasi" a kiedy zaczniemy myśleć o "nas"
Awatar użytkownika
Daga
Początkujący
Auto:: Touran DSG, BKD+, 2005
Imię:: Dagmara
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 4 razy

Post autor: Daga »

To może trzeba zacząć od nowa?
Wybrać nowy termin itp.?
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów

Daga pisze:To może trzeba zacząć od nowa?
Wybrać nowy termin itp.?
To chyba już z czasem przykrótko... Bo jeszcze trzeba by było zebrac oferty, zrobić rezerwacje itd
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

A poza tym że już nie ma na to czasu to kto się tym zajmie ?

Kto poświęci swój czas, pieniądze na telefony, kto wyśle maile ?

Kto to zrobi ? Bo już na pewno nie Jarry.

Marynarz75 pożyczam - dla mnie moto tej dyskusji:

i to jest właśnie ten "niuans" - "moi" kontra "wy" i "wasi" a kiedy zaczniemy myśleć o "nas"
stach
Użytkownik

Michał tak ty też masz racje symbioza i takie tam :ok:
z perspektywy klubowicza zgadzam się
ale jest jeszcze inna perspektywa Forumowicza takiego jak ja i setki innych i z mojej perspektywy właśnie forum powinno być płatne bo wiadomo utrzymanie kosztuje więc tzreba za nie zapłacić
nie chce by ktokolwiek za mnie płacił bo potem są np takie wpisy " Forumowicz- osoba mająca dostęp tylko do wybranych działów forum ( bardzo ograniczony dostęp) "
wiem zdecydowana większość a może i wszyscy Dobrodziei płaci bo chce i robi to bezwarunkowo ale gdy będą płacić wszyscy nie na klub tylko na pokrycie kosztów forum to nikt nigdy nawet nie pomyśli "ja płacę ja mam rację" bo będą płacić wszyscy
co do działalności Klubowej to nie koniecznie trzeba od razu stowarzyszenie
Michał ja patrzę na to co robicie u "was" w regionie z podziwem jesteście naprawdę grupą przyjaciół i to jest działalność klubowa są też zloty, władze ludzie ważni i mniej ważni z większymi i mniejszymi ambicjami, dajmy więc tym ambitnym poletko do walki niech się z sobą spierają i walczą ale nie na forum ogólnym Forum nich pozostanie bez "polityki" i chorych ambicji
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Królewna pisze:Widzisz niko- nie dość, że nie znam ortografii, to jeszcze najwyraźniej nie umiem czytać.
Nie miałem tu Ciebie na myśli.
Zobacz, że wszyscy koledzy z GS wogóle się na forum nie wypowiadają, a jednak cały czas jest 5-7 ukrytych, którzy szpiegują i szukają, co sami zarzucali.
Jest klika i to jest chore. Ktoś pisał o alternatywnym forum... przecież już jest.
Niech Admin wyczyści Touran Klub Polska i zacznijmy od nowa.
Podział jasno widać:
Królewna pisze:A tak poważnie, to podpisałam się, bo trochę się moim chłopakom nie dziwię.
Królewna pisze:koledzy z GS
Tomas pisze:"moi" kontra "wy" i "wasi" a kiedy zaczniemy myśleć o "nas"
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Turanek »

FreeStyle pisze:Ale o co chodzi? :shock:
zazwyczaj spory są o kobietę, o kasę lub o władze.
Spór o kobietę raczej wykluczam.
Spór o kasę również wykluczam(chyba za mało kasy na taki dym).
Czyżby chodziło o władzę?
O co chodzi? Chodzi o to kto ma tę "dobrą" receptę na cały ten problem, czyli funkcjonowanie klubu, zloty, spoty, organizację forum, itp. Ten kto kryje się pod "tarczą podpisów" uważa, że ma na to patent i tylko ustępując mu z drogi, można się będzie przekonać. Jeśli ma być to model, na który otworzyły mi się oczy, to po tym co w ostatnim czasie przeczytałem, to będzie się działo...
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
stach
Użytkownik

Turanek pisze:O co chodzi? Chodzi o to kto ma tę "dobrą" receptę na cały ten problem, czyli funkcjonowanie klubu, zloty, spoty, organizację forum, itp. Ten kto kryje się pod "tarczą podpisów" uważa, że ma na to patent i tylko ustępując mu z drogi, można się będzie przekonać. Jeśli ma być to model, na który otworzyły mi się oczy, to po tym co w ostatnim czasie przeczytałem, to będzie się działo...
to czemu nie damy "mu" pola do popisu, ale nie oddawajmy "mu" wszystkiego
zostawmy FORUM dla forumowiczów, dla wszystkich forumowiczów
czy wy naprawdę nie widzicie dogodności takiej sytuacji "forum wszystkich bo płacą wszyscy"
rozdział to nie jest krok w tył tylko w bok to właśnie "zejście z drogi" :idea:
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Re: Odp: Dyskusje dotyczące informacji TKP

Post autor: cheles »

Dopoki koledzy Jarry i Lyjo nie wyjaśnia sobie różnic zdań i nie dojdą do porozumienia a liczę że sie dogadaja między sobą dla dobra nas wszystkich.

Kolezanko Krolewno z racji tego że jesteś najbliżej grupy śląskiej proszę Cię porozmawiają z kolegami, myślę że ktoś z grupy warszawskiej także będzie chciał porozmawiać z Jarrym, żeby można spotkać sie chociaż w pół drogi do porozumienia.
Nie osadzam kto ma rację ale dla dobra forum mam nadzieję że podadza sobie ręce na zgodę.

Resztę kolegów prosze, żeby dodawali przemyślane posty aby nie dolewać oliwy do ognia.

Niech i Robert a także Olek zobacza, że zależy nam na ich porozumieniu i wspolnej pasji.
Bo przypomnę łączy nas wspólną. pasją.

podyktowane z podróży za pomocą HTC
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

cheles pisze:Kolezanko Krolewno z racji tego że jesteś najbliżej grupy śląskiej proszę Cię porozmawiają z kolegami, myślę że ktoś z grupy warszawskiej także będzie chciał porozmawiać z Jarrym, żeby można spotkać sie chociaż w pół drogi do porozumienia.
Nie osadzam kto ma rację ale dla dobra forum mam nadzieję że podadza sobie ręce na zgodę.
Moim zdaniem to nie jest dobre rozwiązanie. Po pierwsze dlatego że należy zapytać najpierw zainteresowanych czy tego chcą, po drugie dlatego że jeżeli ktoś ma w tym uczestniczyć to raczej niezależny mediator.
cheles pisze:Resztę kolegów prosze, żeby dodawali przemyślane posty aby nie dolewać oliwy do ognia.
Leszku doskonale to rozumiem, ale to nie ja nazywałem kolegów lizusami i nie ja namawiałem do zorganizowanej akcji obalenia głosowania. Dlatego emocje będą.
Zablokowany