Słuchajcie a lepiej kupić winiety na parkingu przed wjazdem do Austrii czy te ze strony PZm-otu?/
Jest różnica w cenie, czy dochodzi tylko koszt wysyłki?/
stann pisze:Słuchajcie a lepiej kupić winiety na parkingu przed wjazdem do Austrii czy te ze strony PZm-otu?/
Jest różnica w cenie, czy dochodzi tylko koszt wysyłki?/
Winietę kupisz w Austrii na granicy lub stacji benzynowej na 8,5 euro na 10 dni.
Witam!
My z żoną i dzieciakami też myśleliśmy nad wyjazdem do Chorwacji wiec chętnie się przyłączymy. Ze względu na dzieci też wolę domki bo ja to mogę nawet spać w moim Turanie Jeśli idzie o droge to myślę że przerwa na nocleg i zwiedzanie to dobry pomysł.
Ja na początku lipca na 10 dni zamknąłem się w kwocie 5 tyś zł. (2+3 rodzina w apartamencie) oczywiście podaję indywidualny koszt nie wiem jak miałoby to wyglądać "grupowo"
Ile za paliwo Wam średnio wychodziło?
Oczywiście indywidualnie to każdy sobie sam ustalal prędkość jazdy, tu w grupie trzeba będzie pewnie coś ustalić.
10 dni myślę że to optymalnie. (z dojazdem).
mnie 11 dni w drugiej połowi lipca wyniosło około 9 tys. w tym koszt podrózy i apartament o ponad
4 tys. dystans 1700 km jechałem 24 godz. nie przekraczając 130 km/h w tym 4 godz. snu w aucie trasa Gryfice-Niemcy-Austria-Słowenia-Chorwacja byliśmy w Rogożnicy 4 osobową rodziną trase pokonałem sam bez najmniejszego problemu
p.s. dla mnie porównywać nasze morze do adriatyku to jak białe do czarnego
dla mnie to był pierwszy wyjazd ale jak przedmówca pisał 10 dni to jest absolutne minimum
To kolega zaszalal. 9 tysi to całkiem nie mało jak na półtora tygodnia.
A Bałtyk ma tylko jedną przewagę nad innymi morzami - jod (jeśli komuś na tym zależy) ale w tym celu i tak jeździ się przed lub po sezonie.
ja własnie myślę jak kolega się zmieścił w 5 tys. jak dla mnie to były prawie same koszty których nie mogłem uniknąć,a do Bałtyku to ja mam 15 min. drogi