aawol pisze:co do galaxy mam podobne odczucia - kumpel jeździ taką furą na taryfie - niby siedem osób i całkiem wygodne ale czasami wezmę za niego nockę to brakuje tej przytulności turasia, deska płaska i szeroka jak boisko, plastiki trzeszczą a wymiana jakiejkolwiek żarówki to droga przez mękę - albo trzeba mieć kobiece długie palce albo przez nadkole ( to dopiero dramat bo przecież to wszystko oblepione kurzem i błotem) żeby wymienić filtr pyłkowy trzeba namachać się z podszybiem. No i najgorsze jest to że ruda szaleje - doły drzwi, tylnej klapy błotniki - co rusz jakieś nowe ognisko . Zamienił starą alhambrę na nowsze galaxy i chyba żałuje
Ja miałam starszy rocznik 99 i o dziwo zero rdzy, te nowsze zwłaszcza 2003-2005 to masakra rdzewieją jak ch... ra ,wcześniej zastanawiałam sie nad nowszą Galaxą ale po obejrzeniu kilku aut dałam se spokój:) Pod silnikiem była osłona wiec spokojnie bez brudów sie obeszło , co do żarówek to nie wiem bo zawsze warsztat wymieniał bo co się będę brudzić Jednak w porównaniu do Tourana ,Galaxy to taki mini czołg
Dziś byłem na minitargach motoryzacyjnych w Koszałkowie i siedziałem w nowej Alhambrze(nie było żadnego vw)
i to auto to żadna rewelacja,touran w środku zdecydowanie fajniejszy.
Witam.
Znalazłem coś takiego, http://otomoto.pl/volkswagen-touran-201 ... 51796.html
może ktoś mi pomoże jeśli coś jest nie tak.
Osobiście mam wrażenie że kilometry są zaniżone, powinien mieć przejechane dobre 50kkm. i to co widać to zderzak tylny odrapany.
Pozdrowiam
Moje światła dzienne: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4DlGrSXOJZ0[/youtube]
Radio: Icom IC-7000, Magnum S9, Yaesu VX-7R, Baofeng GT-3TP, Uniden 520XL, Uniden 310E
Antena: Santiago 1200. Sirio 1000 Turbo, Nagoya MAG-79E
No coś z nim nie tak.
ksenony - bez spryskiwaczy reflektorów? Nie możliwe. Poza tym przedni zderzak wygląda jak nowy, a autka z francji mają raczej zderzaki w stanie takim jak jest tylni.
podgrzewane fotele - brak
światła przeciwmgłowe - tylko tylne
niezależne ogrzewanie - brak
pod. przednia szyba - nie ma w Touranach?
Także jak dla mnie coś grzebane przy zderzaku przednim i spora niewiedza sprzedającego
Ale jeżeli nadal jesteś zainteresowany to weekend mogę go oglądnąć z bliska i czujnikiem
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
samochody z francji sie ciągnie przeważnie walone... patrząc na ogłoszenie no nawet nie chciało mu sie zmienic na polski jezyk tylko przekopiował francuskie ogłoszenie... i jeszcze ten ruski xenony to albo ma albo inwencja tworcza autora poniosła - do sprawdzenia tak samo jak z innym wyposażeniem, które podał... moim zdanie ostrożnie...
chociaż jak sie przypatrzeć to zdjęcia robione na miejscu we francji... moze nie był walony albo był i byl zrobiony przed sprzedażą... wszystko kwestia sprawdzenia...
Rauko pisze:No coś z nim nie tak.
ksenony - bez spryskiwaczy reflektorów? Nie możliwe. Poza tym przedni zderzak wygląda jak nowy, a autka z francji mają raczej zderzaki w stanie takim jak jest tylni.
Także jak dla mnie coś grzebane przy zderzaku przednim i spora niewiedza sprzedającego
Ale jeżeli nadal jesteś zainteresowany to weekend mogę go oglądnąć z bliska i czujnikiem
Rauko pisze:No coś z nim nie tak.
Dzięki i mnie to wystarczy żeby dać sobie siana.
Nie zgadza się opis ze stanem faktycznym.
A jak poznałeś że nie ma podgrzewania foteli, tak abym wiedział w przyszłości?
Pozdrawiam
Moje światła dzienne: [youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4DlGrSXOJZ0[/youtube]
Radio: Icom IC-7000, Magnum S9, Yaesu VX-7R, Baofeng GT-3TP, Uniden 520XL, Uniden 310E
Antena: Santiago 1200. Sirio 1000 Turbo, Nagoya MAG-79E