VW Touran - Kierownica multifunkcyjna MFSW - manual
-
- Użytkownik
- Auto:: Golf GT BMN '08
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
- Kontakt:
Re: VW Touran - Kierownica multifunkcyjna MFSW - manual
można zostawić starą manetkę i uciąć w niej 1 przewód... wtedy stanie się manetką bez obsługi komputera...
-
- Początkujący
- Auto:: Caddy 1.9TDI 2006
- Imię:: Sławek
- Podziękował: 4 razy
Nadal jestem zielony
Może ktoś jasno powiedzieć :
Jeśli multifunkcja ma obsługiwać tylko radio to: ta kierownica którą mam + przewód + moduł
Jeśli multifunkcja ma obsługiwać komputer pokładowy to: inna kierownica + przewód + moduł + manetka (ale jakie )
Jeśli multifunkcja ma obsługiwać komputer pokładowy + radio to :inna kierownica + przewód + moduł + manetka (ale jakie)
Zapomniałem bo będę wymieniał tez zegary na duży fis - czy tam też są jakieś komplikacje?
-- So sty 30, 2016 13:24 --
-- Pn lut 01, 2016 11:47 --
Czy podpowiedział by mi ktoś jeśli mam pierścień 1K0 959 653 C czyli typ 2 moduł 1K0 953 549 AG (dalej jest jeszcze IE ALS - ma to jakieś znaczenie?) i kierownicę ta:
http://allegro.pl/kierownica-vw-touran- ... 32735.html
jaką mam mieć wiązkę do poduszki?
tu facet ma ale nie wiem którą
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... t-1-5-0118
-- Wt lut 02, 2016 19:26 --
Nikt ze znawców tematu nie podpowie?
Może ktoś jasno powiedzieć :
Jeśli multifunkcja ma obsługiwać tylko radio to: ta kierownica którą mam + przewód + moduł
Jeśli multifunkcja ma obsługiwać komputer pokładowy to: inna kierownica + przewód + moduł + manetka (ale jakie )
Jeśli multifunkcja ma obsługiwać komputer pokładowy + radio to :inna kierownica + przewód + moduł + manetka (ale jakie)
Zapomniałem bo będę wymieniał tez zegary na duży fis - czy tam też są jakieś komplikacje?
-- So sty 30, 2016 13:24 --
a w razie czego który należy odciąć?Krzycho pisze:można zostawić starą manetkę i uciąć w niej 1 przewód... wtedy stanie się manetką bez obsługi komputera...
-- Pn lut 01, 2016 11:47 --
Czy podpowiedział by mi ktoś jeśli mam pierścień 1K0 959 653 C czyli typ 2 moduł 1K0 953 549 AG (dalej jest jeszcze IE ALS - ma to jakieś znaczenie?) i kierownicę ta:
http://allegro.pl/kierownica-vw-touran- ... 32735.html
jaką mam mieć wiązkę do poduszki?
tu facet ma ale nie wiem którą

http://allegro.pl/listing/user/listing. ... t-1-5-0118
-- Wt lut 02, 2016 19:26 --
Nikt ze znawców tematu nie podpowie?

-
- Użytkownik
- Auto:: Touran Cross BMM 2008r.
- Imię:: tomasz
- Podziękował: 15 razy
- Otrzymał podziękowań: 25 razy
Koledzy mam takie pytanko przełożyłem kierownicę z multifunkcji 8 przyciskowej na multifunkcję 12 przyciskową od modelu 1T3 i mam teraz zagwozdkę z sterowaniem radiem bo mam stację Blaupunkta z dołożonym modułem odpowiedzialnym za sterowanie z kierownicy po CAN-ie i w tej chwili na tej nowej kierownicy nie mogę w żaden sposób dopisać z lewej strony przycisków do przewijania w przód lub tył działa tylko ciszej głośniej i mikrofon jako wyciszenie bo tak sobie ustawiłem natomiast z prawej strony przewijanie stacji albo utworów działa do góry i do dołu na klawiszach w bok też nie chce nic się dopisać czy może ktoś ma pomysł dlaczego?czy tą kierownicę można jakoś zaprogramować? żeby działały te klawisze z lewej do radia a z prawej do komputera bo w tej chwili sterowanie zostało identyczne jak na starej 8 przyciskowej...lewa głośniej ciszej i wyciszanie z prawej przerzucanie stacji albo utworów sterownik do stacji można dowolnie dopisywać dowolny klawisz na kierownicy tylko dziwi mnie dlaczego nie działa z lewej strony w prawo w lewo....
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Aby w pełni działało najprawdopodobniej musisz założyć także licznik od 1T3. W moim poprzednim 1T2 po zmianie kierownicy na taką z 1T3 także przyciski nie do końca dobrze działały. Po zmianie licznika na taki 1T3 wszystkie przyciski zaczęły działać tak jak potrzeba.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
-
- Użytkownik
A to zapomniałem dopisać zmieniony licznik też od 1T3 i panel klimy z webasto od 1T3,Gateway AS,taśma poduchy oczywiście pod multifunkcje i łopatki DSG które są z kierownicą...chodzi mi o kodowanie czy ktoś może wstawić jakie powinno być to porównam ze swoim...
-
- Użytkownik
Skrzynia DSG moduł Bluetooth jest ale wbudowany w stacje Parrota czyli do samochodu nic to nie ma bo to część stacji dokładanej.
-
- Użytkownik
Jeszcze dochodzą manetki do DSG w kierownicy dlatego sprawdzę u siebie później jak jest.
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
ale przeciez dobrze masz zakodowane, o co chodzi?trucha0 pisze:Jeszcze dochodzą manetki do DSG w kierownicy dlatego sprawdzę u siebie później jak jest.
-
- Użytkownik
No tak jak pisałem działa prawie wszystko oprócz tych klawiszy w lewo prawo od radia a wiem ze coś tam z klawiszami się koduje...muszę na spokojnie sprawdzić ogólnie to nie mam do Ciebie żadnych zastrzeżeń jak pisałem 

- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 116 razy
- Otrzymał podziękowań: 697 razy
kierownica zakodowana prawidłowo pod VW i tak ma byc , a to ze jakis "chińczyk" nie rozumie sygnałów ... to inna sprawatrucha0 pisze:No tak jak pisałem działa prawie wszystko oprócz tych klawiszy w lewo prawo od radia a wiem ze coś tam z klawiszami się koduje...muszę na spokojnie sprawdzić ogólnie to nie mam do Ciebie żadnych zastrzeżeń jak pisałem
Chińczyk ma byc kompatybilny z Golf 6 a duzo wskazuje na to ze nie jest
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 678 razy
Takie Ci właśnie podałem...trucha0 pisze:Jeszcze dochodzą manetki do DSG w kierownicy dlatego sprawdzę u siebie później jak jest.

-
- Użytkownik
Tak jak pisaliście kodowanie jest poprawne 0001632 każda inna cyfra wstawiona zamiast 6 nie robi żadnych zmian oprócz tego że włącza i wyłącza obsługę multi.Czyli widocznie ten mój Blaupunkt ma problemy ze zrozumieniem sygnałów jak space pisze cóż niby markowe a jednak wszystko z CHRL może za jakiś czas szarpnę się na coś dedykowanego na tą chwilę Automapa i wbudowany Bluetooth powstrzymują mnie przed wymianą dzięki za pomoc:)