Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2016]
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Re: Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2016]
Niby rak ale czy kazdego kawalera poddawac kastracji? Jesli nie sprawia problemu to nie ruszac.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Niezbyt dobre porówanie. Rak od samego początku jest szkodliwy, a DPF i EGR z założenia pomagają chronić środowisko. Problem powstaje gdy z racji zużycia powinno się je wymienić, a ludzie z oszczędności to usuwają. Przykładowo usuwasz płuco bo masz raka. Pozbywasz się raka ale czy jesteś pełnosprawnym czlowiekiem? Uprzedzę odpowiedź że można żyć z jednym płucem ale po coś natura dała nam dwa.niko02 pisze:Z rakiem też idzie normalnie żyć, tylko po co?.....
To była przenośnia samochodowa, bo tak nazywamy DPF-a EGR-a (chwast, rak). czytać między wierszami.
To że taniej jest wyciąć DPF niż wymienić to tylko wina koncernów samochodowych które wolą "doić" klienta niż dbać o środowisko.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
- KriSSo
- Specjalista
- Auto:: Golf MK7.5 variant
- Imię:: Kris
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 82 razy
- Kontakt:
Tylko sęk w tym, że najczęściej nie jesteś w stanie wszystkiego wymienić. Czyli wypadałoby sprzedać auto. Zwiększające się zbyt szybko zapełnienie DPF i koniec jego żywota jest wynikiem wielu czynników. To, że zużyty wymienisz na nowy nie oznacza końca problemu. Żeby nowy DPF posłużył "drugie tyle", każdy inny element osprzętu musiałyby być w idealnym stanie, a z racji wieku najczęściej tak nie jest. Wkładasz nowy DPF za 8-10 kpln i wkrótce kolejne problemy.rzutnik pisze:Problem powstaje gdy z racji zużycia powinno się je wymienić, a ludzie z oszczędności to usuwają.
Poza tym, Jak sobie wyobrażasz wymianę DPF na nowy za 8 kpln, gdy auto jest warte np 14 kpln. Łatwo Ci pisać, gdy wszystko u Ciebie działa jak należy. Ale to się kiedyś skończy i ciekawi mnie - czy nadal będziesz twardy i wyciągniesz z kieszeni np 15 kpln (bo się okaże, że oprócz DPF trzeba jeszcze EGR wymienić i wtryski CR, bo nie trzymają parametrów), czy raczej poskromisz swój entuzjazm.
Ja rozumiem Twoje przesłanie i zgadzam się z nim w pewnym sensie - po co wywalać coś, co działa sprawnie - albowiem wywalanie DPF czy EGR dla zasady, bez potrzeby, jest błędem.
- wesol
- Władca postów
- Auto:: touran BLS i 2x CAYC
- Imię:: Pawel
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 420 razy
Sa inne polsrodki od czyszczenia dpf po wymiane na uzywke. trzeba sie i tak cieszyc tym ze sondy na ukladzie boscha nie sa tak piekielnie drogie jak np do mazdy. Dzisiejsze auta zmuszaja do myslenia i dzialan pewnych. Kiedys autami sie jezdzillo puki sie nie rozkraczyl.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
KriSSo zgadzam się z tobą ale podejście producentów jest celowo takie aby ci się nie opłacało naprawiać czy wymieniać tylko abyś najlepiej kupił nowe autko. Osobiście bardzo chętnie wymienialbym sobie autko na nowe z salonu np. co max 5 lat i w tym czasie wszystkie prace przy aucie zlecał ASO tylko niech mi ktoś da odpowiednio zarobić aby mnie było na to stać. Zarobię odpowiednio to i innym dam zarobić.
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3
-
- Kandydat
- Auto:: skoda octavia
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 1 raz
Witam.
Proszę o opinie o tym aucie z ogłoszenia czy warto sobie zawracać głowę:
https://www.olx.pl/oferta/vw-touran-lif ... 62db55a40a
- leszeklen
- Użytkownik
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 340 razy
- Otrzymał podziękowań: 42 razy
- Kontakt:
Witaj
Nie wierzę, że auto z tym przebiegiem z 2007 jest takie tanie. Sprawdź na Mobile.de i zobacz ile kosztuje. Gdzieś jest haczyk tylko gdzie?
Wytaplane z poczciwego S3
Nie wierzę, że auto z tym przebiegiem z 2007 jest takie tanie. Sprawdź na Mobile.de i zobacz ile kosztuje. Gdzieś jest haczyk tylko gdzie?
Wytaplane z poczciwego S3
-
- Kandydat
Auta szukam dla ojca i chciałem zasięgnąć waszej opinii. Właśnie też uważam że coś jest nie tak, na bank nie ten przebieg i dziwnie wygłuszenie odklejone za silnikiem. Przy takim przebiegu to auto powinno być prawie jak nowe według mnie.
- poldiver
- Zaawansowany
- Auto:: Caddy 1.6TDI 2011
- Imię:: Kuba
- Podziękował: 30 razy
- Otrzymał podziękowań: 71 razy
- Kontakt:
Auto sprowadzone, w ciągłym użytkowaniu. Ogłoszeniodawca nie pisze kiedy było sprowadzone. Nie pisze, że bezwypadkowe. Nie pisze, czy codziennie auto pokonuje odległość 10km, czy 150 km.
Wygłuszenie pod maską jest jakie jest. Jego stan też o niczym nie świadczy. Jaka jest jego jakość wszyscy wiemy. Wystarczy jedno pociągnięcie przez nieświadomego mechanika i nawet w młodym aucie będzie wyglądać podobnie.
A wracając do sedna: trudno czegokolwiek złego doszukać się w treści ogłoszenia. Uważam, że jeżeli samochód od kilku lat jest w Polsce, to wszystko w treści ogłoszenia może być świętą prawdą. Po prostu kupił wiele lat temu auto sprowadzone ( przez niego lub jakiegoś handlarza) z zachodu (powypadkowe) i dojeżdżał nim do swojego zakładu.
Generalnie rzecz biorąc, nie pojedziesz, nie obejrzysz na własne oczy, niczego się nie dowiesz. Nie wolno wszystkich od razu brać za oszustów.
Wygłuszenie pod maską jest jakie jest. Jego stan też o niczym nie świadczy. Jaka jest jego jakość wszyscy wiemy. Wystarczy jedno pociągnięcie przez nieświadomego mechanika i nawet w młodym aucie będzie wyglądać podobnie.
A wracając do sedna: trudno czegokolwiek złego doszukać się w treści ogłoszenia. Uważam, że jeżeli samochód od kilku lat jest w Polsce, to wszystko w treści ogłoszenia może być świętą prawdą. Po prostu kupił wiele lat temu auto sprowadzone ( przez niego lub jakiegoś handlarza) z zachodu (powypadkowe) i dojeżdżał nim do swojego zakładu.
Generalnie rzecz biorąc, nie pojedziesz, nie obejrzysz na własne oczy, niczego się nie dowiesz. Nie wolno wszystkich od razu brać za oszustów.
- Grzesiek3253
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9 TDI 2006 (BKC)
- Imię:: Grzesiek
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 19 razy
Witam
Nie żebym coś mówił, samochód stoi na blachach, ETM ...
W ogłoszeniu jest lokalizacja dębica, dębicka rejestracja jest RDE ...
A wiem, bo Jestem z podkarpacia
Więc w ciemno stawiam na handlarza, w pozostałych ogłoszeniach sprzadającego jest jakiś samochód który stoi na dębickiej rejestracji,
Poza tym nie chce sie mądrzyć ale poznaje po elewacji i ogrodzeniu, ułożeniu wejścia i kawałek garażu chyba, że to jest ten sam gość u którego chciałem kupić dawniej audi a6 nr tel sie zgadza nawet bo mam do dziś zapisany w kontaktach
Tyle moge powiedzieć
Nie żebym coś mówił, samochód stoi na blachach, ETM ...
W ogłoszeniu jest lokalizacja dębica, dębicka rejestracja jest RDE ...
A wiem, bo Jestem z podkarpacia
Więc w ciemno stawiam na handlarza, w pozostałych ogłoszeniach sprzadającego jest jakiś samochód który stoi na dębickiej rejestracji,
Poza tym nie chce sie mądrzyć ale poznaje po elewacji i ogrodzeniu, ułożeniu wejścia i kawałek garażu chyba, że to jest ten sam gość u którego chciałem kupić dawniej audi a6 nr tel sie zgadza nawet bo mam do dziś zapisany w kontaktach
Tyle moge powiedzieć
- marcyb3
- Expert
- Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 141 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
Ja mam tourana z przebiegiem 171 tyś i wiem ze taki jest bo mam na to pełna dokumentację mimo że auto jest z 2007 roku. Są też auta z tego roku co mają ponad 500 tyś tylko ze tego nie zobaczysz na liczniku:) to ze handlarz ma te auto nic nie znaczy ,może kupił tanio od jakiegoś gościa i chcę zarobić. Tak jak 80% sprzedających auta . Też dwa razy w roku kupuję jakieś auto żeby sobie parę groszy dorobić . Przecież to nie zbrodnia. Jedź obejrzyj i sam stwierdzisz czy się nadaje .
wystukane z mojego Siamsiunga
wystukane z mojego Siamsiunga

Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
- remi10
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0 TDI 12/2014
- Imię:: Remi
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
grzes133 pisze:Witam.
Mam turka z tego roku z tym silnikiem i przebiegiem o 100 000 większym i w zdecydowanie lepszym stanie zarówno pod maską jak i wewnątrz. Poza tym ta wersja to conceptline , najskromniejsza , bez pakietu zimowego , bez stolików, z tyłu korbotronik.
Czarna listwa ochronna z tyułu na zderzaku sugeruje iż mógłbyc używany do wożenia czegoś , stąd też brak foto bagażnika.
Stan jest bliższy 400 000 . Ksiązka z doświadczenia często polega na tym że ostatni wpis przy 130 000 jest w 2010 roku haha.
Ale pojechać możesz , choć ja od razu bym odpuścił.
- kubbus5
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 2.0TDI 2009
- Imię:: Kuba
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 15 razy
Przednie lampy nie od tej wersji także obejrzyj dokładnie przód czy nie po dzwonku. Tylni zderzak fatalnie pomalowany. Wymienione kompletne sprzęgło przy 130 tyś km to chyba zdecydowanie za szybko ciekawe czy jakiś kat tym nie jeździł. Ogólnie słaby egzemplarz.grzes133 pisze:Witam.
- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Powalił mnie ten wunderbaum wiszacy na korbotronikukubbus5 pisze:Przednie lampy nie od tej wersji także obejrzyj dokładnie przód czy nie po dzwonku. Tylni zderzak fatalnie pomalowany. Wymienione kompletne sprzęgło przy 130 tyś km to chyba zdecydowanie za szybko ciekawe czy jakiś kat tym nie jeździł. Ogólnie słaby egzemplarz.grzes133 pisze:Witam.

1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
-
- Kandydat
Dziękuję za cenne uwagi tego sobie w takim razie odpuszczam.
A ten?
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-tou ... yEo1n.html
A ten?
http://otomoto.pl/oferta/volkswagen-tou ... yEo1n.html