[Manual] Wszystko o i do RNS-510.
-
ozi-77
- Auto:: Golf VI
- Imię:: Krzysiek
Re: [Manual] Wszystko o i do RNS-510.
Proszę o pomoc w aktualizacji softa w RNS 510.
Informacje o wersji:
1T0035680D
HW-VERSION: H04
SW-VERSION:4120
MAP VERSION HDD: 8348
Obecnie mam DVD free i chciał bym żeby zostało tak po aktualizacji, z góry dzięki za pomoc.
Informacje o wersji:
1T0035680D
HW-VERSION: H04
SW-VERSION:4120
MAP VERSION HDD: 8348
Obecnie mam DVD free i chciał bym żeby zostało tak po aktualizacji, z góry dzięki za pomoc.
- pab567
- Specjalista
- Auto:: Superb Kombi 3.6
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 78 razy
Jak masz 4120 to nic nie kombinuj - żadne nowości Noe dochodzą a tylko ryzykujesz uszkodzenie sprzętu.
-
ozi-77
- Auto:: Golf VI
- Imię:: Krzysiek
Dzięki za zainteresowanie tematem i szybką odpowiedz. Chodzi o to że nie działa mi przycisk na kierownicy ( taki i ikoną mikrofonu ) i myślałem że ptrzebna jest aktualizacja bo z tego co wiem to jest już wersja 5269.
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
Zyndram pisze:Niestety nie .... a właściwie nie do końca.pab567 pisze:Zyndram udało się w końcu?
Sprawa wygląda teraz tak, że już w ogóle nie widzę żadnego zapytania, czy instalować, czy korzystać. Po prostu sama zaczyna się wgrywać. Jak próbuje wyjąć płytę, to dopiero wyskakuje komunikat, że trwa instalacja, jest pasek postępu i tu właśnie następuje zonk. Otóż na jednej płytce pasek dochodzi do 3/4 może do 4/5 i przerywa i zaczyna od nowa i zrobił tak dwa razy. Więc przerwałem i wrzuciłem drugą płytkę. Ta znów zatrzymała się po 1/3 postępu i tu nastąpił efekt dźwiękowy (Natasza powiedziała do mnie) "włóż płytę z nawigacją w celu kontynuowania". Więc przerwałem pracę i muszę odnaleźć poprzednie płyty, może tam się odnajdzie jakaś nie felerna![]()
Bardzo dziękuję za pomoc, jak tylko uj mnie strzeli i nie znajdę pomocy gdzieś bliżej, to z chęcią skorzystam.pab567 pisze:Jak nie to korzystając z weekendu wrzuć d..e do auta i rusz się do mnie - wgram Ci te mapy.
ewidentnie wina lezy po stronie plytki, mialem to samo dochodzil do pewnego momentu i... zaczynal od nowa, zmiana plytki zalatwila sprawe
-
trix
- Użytkownik
- Auto:: 2.0 TDI-CFHC- 2011
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
ten przycisk to Voice Control lub mute zależne od modulu BT i jak jest zakodowane radioozi-77 pisze:Dzięki za zainteresowanie tematem i szybką odpowiedz. Chodzi o to że nie działa mi przycisk na kierownicy ( taki i ikoną mikrofonu ) i myślałem że ptrzebna jest aktualizacja bo z tego co wiem to jest już wersja 5269.
Mój Norweski Turek ==> Highline 2011r - 2.0 TDI CFHC - 7os<==
- yox
- Władca postów
... oraz kierownica Address 16: Steering wheeltrix pisze:ten przycisk to Voice Control lub mute zależne od modulu BT i jak jest zakodowane radioozi-77 pisze:Dzięki za zainteresowanie tematem i szybką odpowiedz. Chodzi o to że nie działa mi przycisk na kierownicy ( taki i ikoną mikrofonu ) i myślałem że ptrzebna jest aktualizacja bo z tego co wiem to jest już wersja 5269.
- pab567
- Specjalista
- Auto:: Superb Kombi 3.6
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 78 razy
Muszę Cię rozczarować. To, że u Ciebie była to kwestia płyty, nie oznacza, że tutaj jest tak samo. Powodów może być kilka i każdy z nich daje taki objaw. Życie to nie je bajkayox pisze:Zyndram pisze:Niestety nie .... a właściwie nie do końca.pab567 pisze:Zyndram udało się w końcu?
Sprawa wygląda teraz tak, że już w ogóle nie widzę żadnego zapytania, czy instalować, czy korzystać. Po prostu sama zaczyna się wgrywać. Jak próbuje wyjąć płytę, to dopiero wyskakuje komunikat, że trwa instalacja, jest pasek postępu i tu właśnie następuje zonk. Otóż na jednej płytce pasek dochodzi do 3/4 może do 4/5 i przerywa i zaczyna od nowa i zrobił tak dwa razy. Więc przerwałem i wrzuciłem drugą płytkę. Ta znów zatrzymała się po 1/3 postępu i tu nastąpił efekt dźwiękowy (Natasza powiedziała do mnie) "włóż płytę z nawigacją w celu kontynuowania". Więc przerwałem pracę i muszę odnaleźć poprzednie płyty, może tam się odnajdzie jakaś nie felerna![]()
Bardzo dziękuję za pomoc, jak tylko uj mnie strzeli i nie znajdę pomocy gdzieś bliżej, to z chęcią skorzystam.pab567 pisze:Jak nie to korzystając z weekendu wrzuć d..e do auta i rusz się do mnie - wgram Ci te mapy.
ewidentnie wina lezy po stronie plytki, mialem to samo dochodzil do pewnego momentu i... zaczynal od nowa, zmiana plytki zalatwila sprawe
- yox
- Władca postów
... no wiem, ze nie je bajka... tylko poemat
wiec napisze tak: mam nadzieje, ze to wina plytki, bynajmniej w moim przypadku tak bylo

- yox
- Władca postów
... oby nam się...pab567 pisze:Brzmi lepiej... Proponuję po drinku bo już weekend
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 215 razy
- Otrzymał podziękowań: 681 razy
Też jestem zdania ze to nie wina/jakość płytki.... wszystko zależy od RNS-a... Ile ja zdrowia straciłem z przesiadki z V12 na V13, kiedy z V11 na V12 poszła od strzała...pab567 pisze:uszę Cię rozczarować. To, że u Ciebie była to kwestia płyty, nie oznacza, że tutaj jest tak samo. Powodów może być kilka i każdy z nich daje taki objaw. Życie to nie je bajka
- yox
- Władca postów
z ta V13 to wogole jakies hocki klocki, co prawda poszla od strzala, ale POI za cholere nie moge odpalic, jutro ja przeinstaluje i zobaczymy 
-- So kwi 16, 2016 12:43 --
Wlasnie poszedlem do auta, aby przeinstalowac mapy V13 West, w celu 'naprawienia' POI i co ?... wkladam plytke, plytka przyjeta, ale o nic nie pyta, czy zainstalowac ? czy korzystac z DVD ? wchodze w zaladke 'Mapy' i co widze ? moje POI dostepne tzn moge edytowac, dodawac itd, wyciagam plytke, POI znikaja, zakladka 'wybierz szczegoly mapy' na szaro, nie dostepna, wkladam plytke znowu POI dostepne, WTF ? ktos mial takie 'cus' ? czy to oznacza, ze musze jezdzic z plytka, aby korzystac z POI ?
-- So kwi 16, 2016 12:43 --
Wlasnie poszedlem do auta, aby przeinstalowac mapy V13 West, w celu 'naprawienia' POI i co ?... wkladam plytke, plytka przyjeta, ale o nic nie pyta, czy zainstalowac ? czy korzystac z DVD ? wchodze w zaladke 'Mapy' i co widze ? moje POI dostepne tzn moge edytowac, dodawac itd, wyciagam plytke, POI znikaja, zakladka 'wybierz szczegoly mapy' na szaro, nie dostepna, wkladam plytke znowu POI dostepne, WTF ? ktos mial takie 'cus' ? czy to oznacza, ze musze jezdzic z plytka, aby korzystac z POI ?
-
trix
- Użytkownik
- Auto:: 2.0 TDI-CFHC- 2011
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
Posiada może ktoś rozpiskę pinów wtyczki modułu bluetooth premium, może jakiś schemat?
Mój Norweski Turek ==> Highline 2011r - 2.0 TDI CFHC - 7os<==
- tramp-trend
- Kandydat
- Auto:: caddy 1.6 75KW
- Imię:: Arek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
- Kontakt:
Po aktualizacji mapy z V12 do V13 nawigacja działa tylko z DVD.
Aktualizacje niestety nie przebiegają pomyślnie. Po godzinie ciągle stały na 31% lub SWL 100% HDD 31%. Jak przerwę to muszę użyć SWL FIX by system się podniósł. Aktualizacje z SD to HDD.
Próbowałem z samym DVD bez SD - myślałem, że się zapyta czy ma używać napędu czy zapisać na dysk. Pytania nie ma i mapa jest gotowa do użycia. Jak wybić mu z głowy DVD i wrzucić na dysk?
Aktualizacje niestety nie przebiegają pomyślnie. Po godzinie ciągle stały na 31% lub SWL 100% HDD 31%. Jak przerwę to muszę użyć SWL FIX by system się podniósł. Aktualizacje z SD to HDD.
Próbowałem z samym DVD bez SD - myślałem, że się zapyta czy ma używać napędu czy zapisać na dysk. Pytania nie ma i mapa jest gotowa do użycia. Jak wybić mu z głowy DVD i wrzucić na dysk?