Wymieniłem dzisiaj kierownicę na multi 8 przycisków dokładając moduł CH. Śmiga wszystko. Ktoś tu pisał że najlepiej wymienić manetkę od wycieraczek bo może coś nie działać. Ja tej manetki nie wymieniałem bo okazało się że nadal zmienia wskazania komputera tak samo jak przyciski z kierownicy a dodatkowo można nią jeszcze zmieniać piosenki w radiu i stacje radiowe. Spotkał się ktoś z czymś takim? Jest to normalne?
Tak spotkał się.
Manetki nowsze jak zakładamy moduł CH + kierownica 12 przyciskowa ewentualnie jeszcze licznik z modelu 1T3 czyli czarno-biały, kolor czy 3D
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
miki55 pisze:Wymieniłem dzisiaj kierownicę na multi 8 przycisków dokładając moduł CH. Śmiga wszystko. Ktoś tu pisał że najlepiej wymienić manetkę od wycieraczek bo może coś nie działać. Ja tej manetki nie wymieniałem bo okazało się że nadal zmienia wskazania komputera tak samo jak przyciski z kierownicy a dodatkowo można nią jeszcze zmieniać piosenki w radiu i stacje radiowe. Spotkał się ktoś z czymś takim? Jest to normalne?
przycisk MENU na kierownicy Ci zmienia pozycje/strony w liczniku czy trzymasz strzałkę góra / dół by wywołać listę menu ?
miki55 pisze:Identycznie jak w manetce. Trzymam strzałkę i mam menu.
czyli bardzo do du**** ze tak powiem
ale tak bywa jak się zostawia manetkę i kiere multi..... takie troche przekombinowane , "lepiej niż fabryka" bo tak nigdy VW nie zrobił
TouranKK pisze:Wymieniłem wczoraj moduł 1K0953549AF na 1K0953549AG kierownice mam z plastikowymi przyciskami, kodowanie 0013042, zegary mam 1T0920872A.
zakoduj tak 0012042
Po zmianie kodowania kontrolka tempomatu świeci nadal...
Czy akumulator trzeba odłączać ?