hubertm pisze:Nie znalazłem w Konfiguratorze opcji asystenta jazdy w korku... Czy ona jest domyślnie razem z tempomatem Acc czy też trzeba zamówić coś jeszcze?
hmm, aktywny tempomat chyba wystarczy.
ale takiego pełnego asystenta jazdy w korku to chyba niestety nie ma. aktywny tempomat działa dopóki samochód się toczy. jeśli samochód stanie to trzeba dodać gazu, aby wznowić tempomat.
hubertm pisze:Czy pakiet cargo to tylko lampka/latarka i siatka na szynach? Czy ta siatka jest praktyczna? Używacie jej?
Ja pakietu cargo nie dostalem mimo ze w katalogu jest jak byk ze wersja HL ma ja w standardzie. sam sobie skompletowalem siatke i powiem ze to fajna sprawa ale juz bym drugi raz tego nie zrobil, bo wczesniej mialem koszyk skladany i spelnia on praktycznie ta sama funkcje, dodam ze mam tylko siatke latarki nie mam. wiec za 600 zeta wez sobie np.app- connect albo inne cos z czego bedziesz zadowolony,mnie siatka z prowadnicami i szynami kosztowala 250 zeta plus 1godz. rizbierania bagażnika
hubertm pisze:Czy pakiet cargo to tylko lampka/latarka i siatka na szynach? Czy ta siatka jest praktyczna? Używacie jej?
Ja pakietu cargo nie dostalem mimo ze w katalogu jest jak byk ze wersja HL ma ja w standardzie. sam sobie skompletowalem siatke i powiem ze to fajna sprawa ale juz bym drugi raz tego nie zrobil, bo wczesniej mialem koszyk skladany i spelnia on praktycznie ta sama funkcje, dodam ze mam tylko siatke latarki nie mam. wiec za 600 zeta wez sobie np.app- connect albo inne cos z czego bedziesz zadowolony,mnie siatka z prowadnicami i szynami kosztowala 250 zeta plus 1godz. rizbierania bagażnika
A czy ta siatka po zlozeniu miesci sie ladnie w schowku pod podloga, razem z roleta?
A czy ta siatka po zlozeniu miesci sie ladnie w schowku pod podloga, razem z roleta?
Nie bo vw zamiast dojazdowki daje pełnowymiarowe kolo zapasowe do wersji HL i juz nie ma miejsca, ani na rolete ani na siatke. interweniowalem w tej sprawie ale vw mi mowil ze jestem jednostka i od innych użytkowników vw nic nie slyszal, wiec i dealer i centrala umywaja rece.
Znalazłem ciekawy kanał na YouTube hubomo na którym świeżo upieczony właściciel nowego Tourana wrzuca filmiki dotyczące poszczególnych funkcjonalności / opcji samochodu. Np. chyba jako jedyny na YT pokazał siatkę oddzielającą przestrzeń pasażerską od bagażowej.
hubertm pisze:Nie znalazłem w Konfiguratorze opcji asystenta jazdy w korku... Czy ona jest domyślnie razem z tempomatem Acc czy też trzeba zamówić coś jeszcze?
hmm, aktywny tempomat chyba wystarczy.
ale takiego pełnego asystenta jazdy w korku to chyba niestety nie ma. aktywny tempomat działa dopóki samochód się toczy. jeśli samochód stanie to trzeba dodać gazu, aby wznowić tempomat.
Przez kilka sekund gdy pojawia się info ACC gotowy to ruszy sam.
Dodatkowo fajną opcją jest to, że Auto Start Stop uruchamia silnik w przypadku gdy samochód przed Tobą rusza.
Dealer opowiedział mi legendę, że kiedyś Audi albo BMW dawało opcję wyłączenia tego mechanizmu psującego, ale dostali po nosie od jakichśtam ekoterrorystów z UE.
rzutnik pisze:W VCDS widziałem opcję "Start/Stop Enable" zaznaczoną w moim aucie ale nie testowałem czy zadziała wyłączenie bo się nauczyłem z tym jeździć.
A czy to się odbija negatywnie na żywotności silnika?