... no chyba nie do końca... już w Byte 0 widać różnice:pablllo.w pisze:... wszystko ustawiałem na podstawie starego i nic nie pomaga
nowy: zaznaczony bit 6
stary: odznaczony bit 6

... no chyba nie do końca... już w Byte 0 widać różnice:pablllo.w pisze:... wszystko ustawiałem na podstawie starego i nic nie pomaga
Można przeflaszowac na inny soft, caddy i Touran faktycznie ma inaczej zrobione sterowanie ale jest to od strony softwarowej, hardware jest taki sam naturalnie porównując dwa moduły o tej samej ilości bajtowpablllo.w pisze:Po LIN też nic nie zmienia...
Jak wcześniej wspomniałem próbowałem już chyba wszystkich kombinacji....
Po przełożeniu wszystko ustawiłem jak w starym (zrzut ekranu z kodowania jest już z późniejszych kombinacji) więc dlatego te różnice
![]()
Myślę że zostaje tylko poszukać 19 b. modułu do Caddy a ten
może komuś innemu się przyda.
Z góry wszystkim wielkie dzięki za pomoc
-- Pt maja 19, 2017 12:49 --
Kurde
dla Caddy jest tylko do wyboru z 433MHz
1K0959433AK (mój oryginalny)
1K0959433AJ
1K0959433CP
no i wynika że wszystkie to 14-sto bajt-owce![]()
Pytanko do posiadaczy Caddy-laków czy ktoś w swoim ma cosik innego?
Jeśli posiadasz odpowiedni sprzęt do tego np VCP to zrobiszpablllo.w pisze:A coś więcej![]()
Czy jest możliwość zrobienia tego samemu?
Czy to tylko teoria
Zależy jaki masz cccm? Ten wszystkomający ma końcówkę AR. A tu opis wszystkiego co na liczniku się może pojawić.viewtopic.php?f=8&t=2657&start=15
Myślałem że foto jest poglądowe. Nie wiem co masz na myśli pisząc "pełne menu comfort"kris25-05 pisze:Cccm jest taki jak na zdjęciu tylko widzę że nie wyświetla się..?
1k0 959 433 CP: bit 13
Bit 5 - licznik menu komfort nieaktywne (odznaczony ptaszek, szare napisy.
Bit 6 - licznik szybkie przewijanie menu komfort aktywne (zaznaczone, niebieskie napisy)
Bit 7 - personalizacja nieaktywna (zaznaczone, niebieskie napisy)
Wiem i nawet posiadam "AR" ale nie chce mieć problemów tak jak kolega wyżej ponieważ ja mam drzwi w Caddym więc też może być problem.
a co ma moduł komfortu do sterownika elektryki ?mrowa019 pisze:witam mam problem po wymianie modułu 1K0 959 433AR nie ma opcji świateł dziennych jak powinno wyglądać kodowanie ?