Koło dojazdowe - wybór
- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
co do wymiarów kół dojazdowych to przypadkiem odkryłem że pod klapką wlewu paliwa jest wlepka z ciśnieniem w oponach i jest napisane również jaki rozmiar dojazdówki się nada. Nie wiem czy Niemce wzięłi pod uwagę różne podłogi ale skoro napisali to warto wziąć ich sugestie pod uwagę przy doborze.- U mnie dojazdówka 18''
- aawol
- ____________________
- Auto:: 1t 1,9 tdi,05, bkc, conce
- Imię:: Andrzej
- Podziękował: 83 razy
- Otrzymał podziękowań: 126 razy
tankuję częściej niż bym tego pragnął ale nigdy nie wpadłem na pomysł czytania wlepki .... (przepraszam za OT)
ZWzPD - ale jaja!!!!
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
Odpowiadając na pytanie miej baczenie aby wypowiedź Twoja wyczerpała temat a nie rozmówcę
auto touran aawol
- kurik
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran 1,9 TDI 2004
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Panowie zamówiłem dzisiaj koło dojazdowe 115/90/ R16 CONTINENTAL. Mój dostawca twierdzi że na bank będzie pasowało w miejsce pianki pod pokrywę. Z tego co pomierzyłem, wysokość mojego schowka to 130 mm, czyli nasza opona dojazdowa powinna mieć nie więcej jak 125 mm grubości. Zobaczymy w poniedziałek jak przyjedzie czy będzie pasować. Koszt dojazdówki to 260 zł + przesyłka czyli wcale nie mało
. Dam znać w poniedziałek jak to wygląda.
[ Dodano: Pon Lip 02, 2012 20:59 ]
Dzisiaj dotarło kolo dojazdowe. Wszystko ładnie pasuje w miejsce pianki tak jak zapewniał sprzedający. Pokrywa się zamknęła pomimo obniżonej podłogi
. Poniżej kilka zdjęć jak to wygląda.

Jak by ktoś chciał to służę pomocą gdzie taką dojazdówkę dostać. Koszt to 285 zł + wysyłka.

[ Dodano: Pon Lip 02, 2012 20:59 ]
Dzisiaj dotarło kolo dojazdowe. Wszystko ładnie pasuje w miejsce pianki tak jak zapewniał sprzedający. Pokrywa się zamknęła pomimo obniżonej podłogi

Jak by ktoś chciał to służę pomocą gdzie taką dojazdówkę dostać. Koszt to 285 zł + wysyłka.
-
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
Też mi się tak wydaje. Skorzystałem z polecanej tu Beretty, ale dzwoniłem wcześniej z zapytaniem, jak stare są opony. Otrzymałem odpowiedź, że nie sprawdzają daty produkcji, a handlują używanym towarem. Stwierdziłem, że skoro tylu jest zadowolonych z zakupu to czemu w moim przypadku ma być inaczej. Trochę czuję niesmak, bo wolałbym wiedzieć co kupię. Mam nadzieję, że w krytycznym momencie będę jedak zadowolony. Póki co miło popatrzyć, jak pusty jest bagażnik 

-
- Początkujący
- Auto:: Touran 1,9 TDI BXE `08
- Imię:: Łukasz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
[quote="kurik"]Panowie zamówiłem dzisiaj koło dojazdowe 115/90/ R16 CONTINENTAL. quote]
Sorry za OT, ale to jest rozmiar dojazdówek z BMW, a tam jest rozstaw 5x120. Sprawdzałeś czy rozstawi i reszta parametrów się zgadza. Bo ja też jestem na etapie poszukiwania dojazdówki i samo zmieszczenie się jej do środka wersji pięcio osobowej to dopiero połowa sukcesu.... musi jeszcze pasować
))
Jak możesz to podaj namiary do sprzedawcy, jeżeli pasuje na koło to byłbym zainteresowany.
Pozdrawiam.
Sorry za OT, ale to jest rozmiar dojazdówek z BMW, a tam jest rozstaw 5x120. Sprawdzałeś czy rozstawi i reszta parametrów się zgadza. Bo ja też jestem na etapie poszukiwania dojazdówki i samo zmieszczenie się jej do środka wersji pięcio osobowej to dopiero połowa sukcesu.... musi jeszcze pasować

Jak możesz to podaj namiary do sprzedawcy, jeżeli pasuje na koło to byłbym zainteresowany.
Pozdrawiam.
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Sprzedawca juz nie ma takich kół. Dostałem namiar od kurika na niego i mi już załatwił R15 120/70 bodajże... jak znajde tel podeśle na PM. Bardzo miły człowiek, wszystko wyjaśniŁukasz pisze:kurik pisze:Panowie zamówiłem dzisiaj koło dojazdowe 115/90/ R16 CONTINENTAL. quote]
Sorry za OT, ale to jest rozmiar dojazdówek z BMW, a tam jest rozstaw 5x120. Sprawdzałeś czy rozstawi i reszta parametrów się zgadza. Bo ja też jestem na etapie poszukiwania dojazdówki i samo zmieszczenie się jej do środka wersji pięcio osobowej to dopiero połowa sukcesu.... musi jeszcze pasować))
Pozdrawiam.

- cheles
- Władca postów
- Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
- Imię:: Leszek
- Podziękował: 33 razy
- Otrzymał podziękowań: 129 razy
Taki Ot co do używek. Jeszcze zależy jak przechowywana ale znając życie gdzieś na kupie z innym parę razy widziałem jak się przechowuje używane opony jak zastanawiałem się czy nie kupić. Podam przykład wchodzę do hurtowni i pytam się gościa potrzebuje taki a taki rozmiar do takiego auta. A on do mnie niech pan wejdzie i sobie coś wybierze - nie gwarantuje że będę z tego samego producenta o zbliżonym roku produkcji. Wchodzę na halę a tam hałdy opon wrzucone jak leci. Zrobiłem w tył zwrot i zakup nowych przez internet.borge pisze:tez Ci tego zycze ale 13-to letnia opona, nawet na zapasie to pomimo wszystko pewne ryzykomatti1535 pisze:Mam nadzieję, że w krytycznym momencie będę jedak zadowolony.
pozdrawiam
Matti1535 Pamiętaj, że możesz jej użyć gdzieś za rok lub dwa lata a w tym momencie opona będzie miała z 15 lat. Jak ją założysz to jedź powoli