no coś ty ten olej się nie nadaje do tourana tdi możesz wlać 5W-40 lub 5W-30 spełniający normy VW 504 00 / 507 00
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
jeden mechanik lepszy od drugiego z tego co widzę, jeden powiedział mi żebym taki zalał bo auto ma spory przebieg (ponad 300tys.km) i ten ponoć będzie leszy od 5w40 który był lany w DE
To forum jest po to żeby się dzielić doświadczeniami i opiniami, nikt nie każe Ci lać Castrola, czy Motula, co wybierzesz Twoja sprawa. Pytałeś dostałeś opinię. Ja w każdym razie bym posłuchał, sam się radziłem mądrzejszych kolegów na forum który olej wybrać.
lukasz22i, Po primo nie jestem mechanikiem...
Po sekundo zobacz jakie oleje są dedykowane do PD i czy któryś z mineralnych czy półsyntetyków spełnia...VW 505.01. Zapytaj swojego "mechanika" czy są jakieś specjalne oleje do PD. Jego wypowiedź będzie dla Ciebie odpowiedzią.
mechanik poprosi o koło ratownicze i telefon do przyjaciela drugiego mechanika kazia heeee
Był: VW TOURAN CROSS, AUDI A3 SPORTBACK S-TRONIC, PASSAT B6 VARIANT SPORTLINE, VW TOURAN R-LINE, VW Golf V TDI, VW TOURAN UNITED 2.0 TDI, FIAT PANDA Jest: AUDI A6 Avant CR, MERCEDES A180, VW UP, SKODA CITIGO "Lieber Geld verlieren als Vertrauen" - Robert Bosch.
Panowie, broń Boże nie chodziło mi o Was mówiąc o mechanikach...chodziło mi o tych tutaj na miejscu bo już dwóch mi podpowiadało co zalać
Inny polecił mi olej GM-a 5w30 spełniający ponoć normy VW (widać kumatszy od pozostałych), można to zalać bez obaw? Piszę bo liczę się ze zdaniem bardziej doświadczonych posiadaczy TDI.
lukasz22i, Ten spełnia ale raczej przeznaczony dla łopli.... ja zrobiłem ankietę by zobaczyć , kto i na jakim oleju jeździ (czysta ciekawość). Natomiast jest to też mała podpowiedź dla osób, które nie do końca wiedzą jaki olej lać... itp
Ankietę zamykam i bardzo dziękuje za oddane głosy...